Brânză de caju

Brânză de caju

Această rețetă simplă de „brânză” obținută din caju este o soluție gustoasă pentru cei care doresc o alternativă cremoasă și aromată de brânză. Poți să pregătești și tu această specialitate extrem de versatilă de brânză în doar patru pași simpli. Noi o considerăm versatilă pentru că o poți integra cu ușurință în sendvișuri sau gustări rapide, perfecte pentru momentele încărcate – sau îi poți, desigur, savura aroma în preparate puțin mai sofisticate. Oricum ai alege să servești această brânză, nu vei regreta că ai încercat-o!

TIMP DE PREPARARE   15 minute 

PORȚII  8

TIP REȚETĂ   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 1 cană (150 g) nuci caju
  • 1/3 cană (80 ml) apă
  • sucul de la 2 lămâi
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1/4 cană (60 g) tahini
  • jumătate de morcov (aprox. 30 g) crud, de mărime medie
  • 2 lingurițe și jumătate sare
  • 1/4 linguriță paprika
  • 1/8 linguriță piper
  • 1 lingură muștar
  • 1/4 cană fulgi de drojdie inactivă
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 cană (240 ml) apă
  • 1 lingură de agar agar pulbere (nu fulgi)

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Nucă de cocos

ULEI DE COCOS ECOLOGIC 500 ML

  Mod de preparare:

  • Mixează foarte bine într-un blender nucile de caju, sucul de lămâie, uleiul de nucă de cocos, tahini, morcovul, sarea, paprika, piperul, muștarul, fulgii de drojdie inactivă și pudra de usturoi. După ce obții o pastă fină și omogenă, lasă amestecul în blender.
  • Adaugă într-o oală o cană de apă și pulberea de agar-agar. Fierbe amestecul timp de un minut, amestecând regulat. După ce a fiert un minut, ia oala de pe foc și toarnă amestecul în blender deasupra compoziției mixate anterior.
  • Mixează din nou amestecul până devine omogen.
  • Toarnă repede amestecul în forma dorită, unsă cu puțin ulei înainte. Este foarte important să torni repede amestecul, deoarece acesta se va întări într-un timp foarte scurt.
  • Lasă apoi brânza de caju la frigider până se fixează și servește-o alături de o salată de crudități, pe biscuiți, rondele ori pâine integrală sau în orice altă combinație dorești.

Observații

  • Pentru această rețetă nu este nevoie să hidratezi nucile de caju. Dacă ai la dispoziție un blender destul de puternic, poți adăuga nucile de caju crude. Eventual, poți hidrata nucile de caju în apă fierbinte timp de 15 minute înainte să le folosești.
  • Folosește agar agar sub formă de pudră, nu fulgi. Pudra de agar agar este mai eficientă decât fulgii și este esențială pentru ca brânza să se întărească.
  • Poți să păstrezi la frigider brânza de caju într-un recipient cu capac până la o săptămână. Mai mult, o poți păstra la congelator pentru o perioadă puțin mai lungă.
  • Dacă ești în căutarea altor preparate gustoase și versatile obținute din nucile de caju, încearcă și rețetele de lapte, smântână, brânză tartinabilă și brânză tip cheddar afumată, toate având la bază minunatele nuci de caju.

  Știai că?

  • Nucile de caju provin de la pomul de caju (Anacardium occidentale), o specie tropicală de nuci, nativă Braziliei, dar cultivată acum în diferite climate călduroase.
  • 28 de grame de caju asigură 67% din necesarul zilnic de cupru (esențial în sănătatea creierului și pentru un sistem imunitar puternic), 20% din necesarul zilnic de magneziu și mangan (nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor) sau 15% din necesarul zilnic de zinc.
  • Agar agar este un înlocuitor vegetal al gelatinei și a fost descoperit în Japonia, la începutul secolului al XVII–lea. Agar agar este extras din diferite tipuri de alge marine și, de-a lungul timpului, a fost utilizat în deserturi specifice bucătăriei asiatice.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.