Branza cheddar afumata (de caju)

branza cheddar afumata de cajuAceasta reteta de branza cheddar afumata (de caju) este o alternativa de post la branza cheddar clasica sau o varianta potrivita pentru veganii care au renuntat la ingredientele de origine animala din alimentatie. Rezultatul este o roata de branza fara lactoza, din care pot manca 6 persoane la o masa, cu un gust uimitor, usor de taiat, de dat pe razatoare si de adaugat in sandvisuri ori pe platouri cu aperitive reci. Bine de stiut: poti dubla cantitatea de ingrediente din reteta de mai jos, pentru a obtine doua roti de branza cheddar afumata (de caju), congeland una dintre ele timp de pana la 3 luni, pentru a o folosi la nevoie.

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Branza cheddar afumata (de caju)

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

  Mod de preparare reteta Branza cheddar afumata (de caju)

  • Pentru a pregati aceasta reteta de branza cheddar afumata (de caju), trebuie sa incepi prin a curata catelul de usturoi de coaja, a-l spala si a-l taia mai marunt.
  • Toarna intr-un blender vertical jumatate din cantitatea de apa si toate celelalte ingrediente, cu exceptia pudrei de agar agar.
  • Marunteste bine totul, pana obtii o pasta fina si omogena.
  • Intr-o cratita, toarna restul de apa ramasa si incorporeaza in ea pudra de agar agar; pune cratita la foc mic si, cand lichidul incepe sa fiarba, amesteca non-stop, cu un tel, pentru a nu se forma cocoloase.
  • Stinge focul si toarna amestecul din cratita in blenderul vertical, incorporandu-l bine in branza cheddar de caju.
  • Toarna amestecul din benderul vertical intr-o forma mica si rotunda de tort (alternativ, daca nu ai una, poti folosi o caserola dreptunghiulara), care a fost tapetata in prealabil cu folie alimentara.
  • Acopera branza cheddar cu folie alimentara si in partea de sus si da-o la frigider timp de 1 ora, sa se intareasca.

  Observatii reteta Branza cheddar afumata (de caju)

  • Dupa ce branza cheddar afumata (de caju) s-a intarit, consum-o in maxim 5 zile si depoziteaz-o la frigider.
  • Poti congela aceasta branza cheddar afumata (de caju) timp de pana la 3 luni, invelita bine in folie alimenara si folie de aluminiu.
  • Poti elimina din lista de ingrediente siropul de artar, dar prezenta lui echilibreaza aroma finala si merge de minune in combinatie cu gustul de paprika si caju.
  • Daca vrei sa obtii o branza cheddar iute (de caju), inlocuieste paprika afumata cu paprika iute sau pudra de ardei iuti.

  Stiai ca?

  • Turmericul (a carui denumire latineasca este Curcuma longa) este o planta de origine asiatica, din familia Zinziberaceae?
  • Inrudit cu ghimbirul, turmericul contine peste 100 de compusi chimici benefici, care il ajuta sa lupte cu numeroase afectiuni?
  • Turmericul este celebru datorita continutului de curcumina (care reprezinta 3% din greutate)? Curcumina este un polifenol cu proprietati antiinflamatoare, antioxidante, antibacteriene, antivirale si antifungice, care ii confera si intensa culoare galbena-portocalie. Pentru absorbtia optima a curcuminei in sange, turmericul trebuie combinat cu piperul negru, ca in reteta de fata.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Branza cheddar afumata (de caju)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)


4 Comentarii

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.