Ruladă din fulgi de ovăz și fructe confiate

Timp citire:

Ruladă din Fulgi de Ovăz și fructe confiate

Rulada este un desert iubit de copii, așa că chef Daniela Dan v-a pregătit o rețetă super-sănătoasă, ce conține doar fulgi de ovăz și o mulțime de fructe confiate. Nu necesită coacere și poate fi o gustare excelentă pentru toată lumea. Iată cum se face – ce gust va avea, sperăm să descoperiți chiar voi!

 

TIMP DE PREPARARE   20 minute (fără timpul în care stă la frigider)

PORȚII  20

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

FULGI DE OVAZ 500G

  Mod de preparare:

  • Se pun lahidratat smochinele, curmalele și stafidele, iar separat fructele de goji și merișoarele, în câte un bol cu apă, timp de 1-2 ore (dacă vă grăbiți puteți adăuga apă fierbinte și să lăsați la hidratat doar 5 minute)
  • Fulgii de ovăz și fulgii de cocos (fără fulgii de cocos pentru ornat) se macină fin cu o râșniță de cafea sau cu un robot de bucătărie puternic (în cana cu lama S).
  • Se adaugă smochinele, curmalele, stafidele, untul de cocos și apa și se procesează până la consistența unui aluat moale, dar ferm.
  • Aluatul se transferă într-un bol și se adaugă fructele de goji și merișoarele.
  • Se așează aluatul pe o folie alimentară și i se dă forma unei rulade. Se ornează cu fulgii de cocos nemăcinați.
  • Se pune în frigider pentru 1-2 ore.

  Știai că?

  • Fructele deshidratate au într-adevăr un conținut mai ridicat de zahăr decât cele proaspete, însă procesul de deshidratare crește și concentrația de fibre, de antioxidanți de tipul polifenolilor, de anumite vitamine si minerale.
  • Fibrele combat bolile de inimă, obezitatea și unele tipuri de cancer. Persoanele cu o alimentație bogată în polifenoli vegetali au riscuri mai mici de boli de inimă, diabet, mai multe tipuri de cancer și boli degenerative ale creierului.
  • Deoarece fructele uscate sunt mult mai mici decât fructele proaspete din care provin, este mai ușor să consumi mai multe calorii atunci când manânci fructe uscate. Așadar, este esențial să le consumi în cantități adecvate –  între 30 g  și 50g pe zi.
Daniela Dan
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

spot_img

Postari recente

Ce să (mai) pui în salate

Primăvara – acel moment din an în care apar salatele și alte legume verzi de sezon, iar odată cu ele apare și pofta de...

Salată de orez brun

De obicei asociem salata cu o mâncare ușoară realizată numai din câteva legume... De aceea vă invităm să ieșiți din rutină și să începeți...

6 grupuri de alimente vegetale de bază în alimentația oricui

  Fie că ești sau nu vegan/vegetarian sau îți dorești să treci la o astfel de dietă, poate fi complicat să te asiguri că oferi...

Articole din aceeasi categorie

Ce să (mai) pui în salate

Primăvara – acel moment din an în care apar salatele și alte legume verzi de sezon, iar odată cu ele apare și...

Salată de orez brun

De obicei asociem salata cu o mâncare ușoară realizată numai din câteva legume... De aceea vă invităm să ieșiți din rutină și...

6 grupuri de alimente vegetale de bază în alimentația oricui

  Fie că ești sau nu vegan/vegetarian sau îți dorești să treci la o astfel de dietă, poate fi complicat să te asiguri...