Ricotta din spanac și tofu

ricotta cu tofu si spanac pe paine„Ricotta” din spanac și tofu este alegerea perfectă pentru cei care vor o gustare energizantă în mijlocul zilei sau, de ce nu, un aperitiv ușor, gustos și simplu de preparat. De ce ricotta? Pentru că pasta tartinabilă propusă astăzi este la fel de cremoasă și „pufoasă” ca celebra brânză italiană ricotta, doar că are tofu, nu mai puțin celebra „brânză vegetală din Asia”. Tartinată pe rondele de orez sau de pâine prăjită, ori folosită ca umplutură (de exemplu pentru lasagna), această pastă delicioasă devine un element foarte versatil în bucătăria oricui.

 

TIMP DE PREPARARE   30 minute

PORȚII   4

TIP REȚETĂ   Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru Ricotta din spanac și tofu

* Atenție, produsul poate fi comandat online doar în perioada rece a anului din cauza imposibilității asigurării unei temperaturi optime la transport. În restul anului e disponibil doar în anumite magazine.

  • ¼ cană fulgi de drojdie inactivă
  • ½ linguriță pudră de usturoi
  • 1 cană spanac proaspăt sau înghețat sau 2 căni de spănăcel (baby spanac).
  • 1 ½ linguri suc de lămâie
  • ½ lingură ulei de măsline

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Tofu cu busuioc și oregano

TOFU BUSUIOC SI OREGANO 200G

Fulgi de drojdie uscată

FULGI DE DROJDIE INACTIVA USCATA 500G

  Mod de preparare Ricotta din spanac și tofu

  • Spălați sau dezghețați spanacul, după caz. Pentru cel congelat, după dezghețare,  presați spanacul ca să iasă apa înainte de măsurare.
  • Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și blendați până când se atinge consistența dorită.
  • Păstrați la rece.

Atât de simplu! Buon appetito!

  Știai că?

  • Spanacul este bogat în fier. Acesta joacă un rol esențial în formarea și  activitatea globulelor roșii care ajută la transportul oxigenului în organism, la producerea de energie și la susținerea sistemului imunitar. Este o sursă importantă de fitonutrienți și substanțe bioactive cu rol antioxidant, antiinflamator, anticancerigen, hipogliceminat, de prevenire a obezității și a riscului de infarct.
  • Pe 26 martie se serbează Ziua Națională a Spanacului în SUA.
  • „Florentine” este un nume des întâlnit in rândul rețetelor care conțin spanac. Acest lucru se spune că se datorează orașului Florența din Italia, orașul celebrei familii renascentiste de Medici. Caterina de’ Medici era o iubitoare de spanac și a popularizat mult consumul acestei plante.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.