Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Crema fortifianta de seminte

Crema fortifianta de seminte

0
Crema fortifianta de seminte

Crema fortifianta de seminteToata lumea viseaza sa isi inceapa dimineata cu un mic dejun sanatos si satios, iar aceasta crema fortifianta de seminte este fix ceea ce iti trebuie pentru asta: plina de seminte bogate in nutrienti necesari organismului tau, usor de pregatit (in doar 7 minute) si care are drept rezultat 10 portii generoase. Crema fortifianta de seminte aduce laolalta aromele semintelor de canepa, de dovleac si de floarea-soarelui, intr-un amestec tartinabil savuros, care iti va da un boost de energie la inceputul zilei sau pe care il poti lua la pachetel, la birou.

TIMP PREPARARE   7 minute

PORTII   10

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Crema fortifianta de seminte

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de floarea-soarelui

seminte-de-floarea-soarelui-500g

Seminte de canepa

seminte-de-canepa-decorticate-500g

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Seminte de dovleac

seminte-de-dovleac-100g

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-500g

  Mod de preparare reteta Crema fortifianta de seminte

  • Pentru prepararea acestei creme fortifiante de seminte ai nevoie de un blender vertical: rasneste marunt migdalele si semintele (de canepa, de dovleac si de floarea-soarelui), pana obtii o faina umeda.
  • Adauga in blender si urmatoarele doua ingrediente (uleiul de cocos si fulgii de drojdie inactiva uscata), completand crema de seminte cu cate o lingura de apa, pana obtii o consistenta cremoasa si fina.
  • Incorporeaza in amestecul din blender si coriandru/oregano tocat (poti folosi verdeturi proaspete sau uscate, in functie de ce ai la indemana in casa), zeama de lamaie si un praf de sare.

  Observatii reteta Crema fortifianta de seminte

  • Poti inlocui cele trei tipuri de seminte (de canepa, de dovleac si de floarea-soarelui) cu aceeasi cantitate (1 ¼ cana) de mix 4 seminte (care contine seminte de in, de susan, de floarea-soarelui si de dovleac).

  Stiai ca?

  • Semintele de canepa provin de la planta Cannabis sativa, dar nu produc efecte pshihoactive?
  • Semintele de canepa sunt bogate in proteine, fibre si acizi grasi esentiali (Omega-3 si Omega-6), avand efect antioxidant, imbunatatind sanatatea inimii, pielii, articulatiilor si reducand simptomele numeroaselor boli?
  • Semintele de canepa contin aproape la fel de multe proteine ca boabele de soia (1 lingura sau 30 g de seminte au 9,46 g de proteine)?
  • Semintele de dovleac sunt bogate in antioxidanti (carotenoide si Vitamina E), fier, zinc, magneziu (mineral adesea insuficient in alimentatia noastra, care este necesar pentru peste 600 de reactii chimice din organism, printre care controlul tensiunii arteriale, reducerea riscului de boli de inima, formarea de oase sanatoase, reglarea glicemiei) si nu numai, 28 de grame continand in jur de 151 kcal?
  • Alimentatia bogata in seminte de dovleac a fost asociata cu un risc redus de cancer la stomac, colon, prostata, san si plamani, conform studiilor medicale de specialitate?
  • O singura planta de floarea-soarelui poate contine pana la 2.000 de seminte in inflorescenta circulara, care poata masura peste 30 cm in diametru?
  • Semintele de floarea-soarelui contin si ele grasimi sanatoase, commpusi vegetali benefici, vitamine si minerale care reduc riscurile unor boli comune, ca diabetul de tip 2 si bolile cardiace?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crema fortifianta de seminte
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 53 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.