Chifteluțe din morcov și tofu

chifteluțe cu morcov și tofuCrocante la exterior și fragede, pufoase la interior – indiferent de rețetă și de ingrediente,  imposibil să nu-ți placă chifteluțele! Fie că vrei să le mănânci la prânz cu piure sau să le folosești ca aperitiv, orile „furi” din frigider la o poftă,chiftelele se potrivesc în orice situație. Iar, pentru a menține opțiunile cât mai diversificate, noi mai adăugăm o rețetă de chiftele pe pagina noastră, realizată chiar de cheful nostru Daniela Dan. Sunt – modest spus – gustoase și foarte sănătoase. Abia așteptăm să le încerci.

 

TIMP DE PREPARARE   30 minute

PORȚII   5

TIP REȚETĂ   Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru chifteluțe:

  • 500 g morcovi (dați pe răzătoarea mare)
  • 100 g tofu SanoVita cu sare (zdrobit mărunt în mână)
  • 5 linguri  făină de mazăre galbenă
  • 2 linguri făină in (sau in măcinat)
  • 6 linguri apă fiartă (pentru făina de in)
  • 2-4 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi (tocați mărunt)
  • 1 ardei iute (opțional) tăiat mărunt (fără semințe)
  • 1 ceapă roșie (tocată fin)
  • O legătură de pătrunjel proaspăt (tocat mărunt)
  • O mână de mentă proaspătă (tăiată mărunt)
  • Coaja de la o lămâie (folosiți răzătoarea mică)
  • Sare de mare(după gust)
  • Piper după gust

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsul!

Făină de mazăre galbenă

FAINA DE MAZARE GALBENA 500G

  Mod de preparare chifteluțe

  • Într-un vas mic, se adaugă făina împreună cu apa fiartă. Se amestecă bine până ce devine o pastă gelatinoasă și se lasă deoparte.
  • Se presează morcovul ras în mâini, pentru eliminarea lichidului din el (nu irosim nimic, așa că te sfătuim să bei sucul rămas).
  • Într-un bol se adaugă morcovii, tofu zdrobit împreună cu făina de mazăre și restul ingredientelor. Amesteci foarte bine compoziția.
  • Formezi chifteluțele, după care le coci la cuptor (pe o tavă tapetată cu hârtie de copt) până se rumenesc (aproximativ 20 minute la 180°C).
  • Se lasă la răcit apoi se pot servi cuorice– o garnitură, o salată, alte aperitive – sau simple, doar cu muștar.

 

  Știai că?

  • Deși morcovul făcea parte din alimentația oamenilor de mii de ani, a început să fie cultivat sistematic (și a primit culoarea portocalie) abia în secolul al XVI-lea, în Olanda.
  • Pe lângă faptul că sunt buni pentru vedere, morcovii sunt benefici și pentru inimă. Aceștia reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii.
  • Tofu este obținut din băutura de soia procesată asemănător laptelui. Tofu se face remarcat și prin conținutul ridicat de proteină vegetală, calciu și vitamina K.


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

2 Comentarii

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.