Burgeri vegani din fasole cu chiflă neagră

Burgeri vegetali cu fasole si chifla neagra

Dacă ai vreo ocazie specială de sărbătorit, ai invitați acasă sau pur și simplu vrei să îi faci o surpriză partenerului sau partenerei de viață, burgerii sunt mereu o idee bună! Și nu, nu vorbim de comandă prin aplicație, asta poate face oricine. Vorbim de burgerii făcuți acasă, pregătiți cu multă dragoste, imaginație și atenție pentru toate gusturile și preferințele. Și chiar dacă poate nu vor arăta ca de revistă, cu siguranță gustul acela de „făcut în casă” va impresiona și cei mai exigenți musafiri. Chef Daniela Dan ne ajută cu o rețetă completă de burgeri vegani homemade.

Pasul 1: chiftele de fasole roșie

TIMP DE PREPARARE   20 minute

PORȚII   4

TIP REȚETĂ   Fel principal

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru chiftele de fasole roșie

  • 1 cutie de 450 grame de fasole roșie, scursă și clătită
  • 1 lingură fulgi de drojdie
  • 1/3 cană fulgi de ovăz
  • 2 linguri ketchup sau sos de roșii făcut în casă
  • 1 lingură muștar galben
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • 1 linguriță pudră de usturoi

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de ovăz

FULGI DE OVAZ - FORTIN 500G

Fulgi de drojdie uscată

FULGI DE DROJDIE INACTIVA USCATA 100G

  Mod de preparare chiftele de fasole roșie

  • Tapetează o tavă cu hârtie de copt și dă-o deoparte. Preîncalzește cuptorul la 200°C.
  • Într-un bol, pisează fasolea cu o furculiță până devine ca un piure, dar să rămână și bucăți mai mari.
  • Amestecă mirodeniile, apoi fulgii de ovăz.
  • Împarte în 4 porții egale și dă-le forma de chiftele pentru burgeri.
  • Coace-le timp de 10 minute, întoarce-le pe partea opusă și mai coace-le alte 5 minute, până când se formează la exterior o crustă.

Pasul 2: chiflele pentru burger – negre, roșii, roz, verzi sau albastre?

TIMP DE PREPARARE   o oră și 15 minute

PORȚII   4

TIP REȚETĂ   Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru chifle negre

  • 310 g făină albă
  • 1 linguriță sare iodată
  • ½ lingură rasă zahăr brut
  • 3 lingurițe pline drojdie uscată
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 180 apă călduță
  • 3-4 linguri cărbune vegetal

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsul!

Zahăr brut din trestie

ZAHAR BRUT DIN TRESTIE 500G

  Mod de preparare chifle negre

  • Într-un bol încăpător se amestecă 150g făină, cărbunele vegetal, drojdia, zahărul și sarea. Se adaugă apoi apa călduță împreună cu uleiul și se începe încorporarea treptată a restului de făină până când aluatul devine moale.
  • Se frământă 8-10 minute, până când aluatul a devenit elastic și nelipicios, apoi se lasă la odihnit timp de 15 minute, acoperit cu o folie stretch (sau un prosop curat).
  • Se împarte în 4 bucăți (sau mai multe, depinde de dimensiunea pe care o dorești) și se modelează fiecare bucată într-o chiflă rotundă, aducând marginile către centru și rotind în palme. Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se acoperă cu un prosop curat și se lasă să crească, timp de aproximativ 35-45 de minute, într-un loc ferit de curenții de aer rece.
  • Când și-au dublat volumul, se pun în cuptorul preîncălzit la 190°C pentru fix 25 de minute, pe nivelul din centru. Sunt gata atunci când devin rumene și aurii.

Notă: dacă vrei să încerci și alte culori, cantitatea de apă din rețetă se înlocuiește cu suc proaspăt de sfeclă roșie (pentru culoarea roz), suc de pătrunjel sau spanac (pentru culoarea verde), suc de varză roșie (pentru culoarea mov) sau de afine (pentru culoarea albastră).

Pasul 3: asamblarea burgerilor

TIMP DE PREPARARE   30

PORȚII   4

TIP REȚETĂ   Aperitiv

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ai nevoie de:

  • 4 chifle (vezi rețetă mai sus)
  • 4 burgeri fasole (vezi rețetă mai sus)
  • 2 pateuri din bob de la Sano Vita, 100 g: cu ardei și tarhon sau poate preferi roșii și ceapă? Și cel de linte este la fel de potrivit!
  • 6 frunze de salată verde
  • 4 felii de ardei verde
  • 4 rondele de roșii
  • 12 rondele de castraveți
  • 4 rondele de ceapă roșie

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Pateu din bob cu roșii și ceapă

PATEU DIN BOB CU ROSII SI CEAPA 100GR

Pateu din bob cu ardei și tarhon

PATEU DIN BOB CU ARDEI SI TARHON 100GR

  Mod de preparare burgeri vegani homemade

  • Legumele se spală și se taie.
  • Urmează montarea, punând un strat de pateu din bob în interiorul celor două părți ale chiflei, tăiată pe jumătate.
  • Adaugă frunzele de salată, 1 burger de fasole, rondele de roșii, catraveții, ardeiul verde și ceapa roșie.
Recomandare de sos la burger:
  • Maioneza de soia (găsești aici rețeta) cu muștar

Și gata este burgerul! Ce mai rămâne de făcut…? Poftă bună!



LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.