Budinca de tapioca cu fructe si lapte de cocos

Budinca de tapioca cu fructe si lapte de cocosBudinca de tapioca cu fructe si lapte de cocos este un desert delicios si extrem de simplu de preparat, care poate fi consumat atat cald, cat si rece. Ornata frumos, budinca de tapioca iti garanteaza un efect de senzatie in fata musafirilor. Poate fi pastrata la frigider si servita copiilor pe post de gustare. Este hranitoare, se digera usor si nu contine gluten.

TIMP PREPARARE  30 minute

PORTII  4

TIP RETETA  Desert

DIFICULTATE  Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


   Ingrediente reteta Budinca de tapioca cu fructe si lapte de cocos

  • 3 cesti bautura vegetala (lapte de orez, lapte de soia, lapte de cocos sau migdale)
  • 1/2 ceasca tapioca perle
  • 1/2 ceasca apa
  • 1/2 ceasca zahar brut
  • 2 linguri fructe de sezon maruntite

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Tapioca perle

tapioca-perle-500g

Lapte de soia

lapte de soia

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Lapte de orez

eco-bautura-de-orez-1l

Lapte de migdale

bautura-migdale-1l

  Mod de preparare reteta Budinca de tapioca cu fructe si lapte de cocos

  • Se inmoaie tapioca in jumatate de ceasca de apa rece si se lasa aproximativ 1 ora, pana ce absoarbe lichidul in totalitate. Aceasta etapa este extrem de simpla si ea face ca reteta sa dureze in total 90 de minute, desi in timpul in care tapioca sta la inmuiat poti face orice altceva prin bucatarie.
  • Intr-un vas, preferabil cu fund atiaderent, se pun la foc mediu laptele, zaharul si tapioca si se lasa la fiert 20-25 de minute. In acest timp se amesteca in mod continuu, pana cand lichidul scade si compozitia se leaga bine. Daca te opresti din amestecat, risti ca zaharul netopit sau boabele de tapioca sa se lipeasca de fundul vasului, rezultand fie o budinca de tapioca afumata, fie una cu cocoloase.
  • Se toarna in boluri si se orneaza cu fructe.
  • Se poate consuma atat calda, cat si rece.

  Observatii reteta Budinca de tapioca cu fructe si lapte de cocos

  • Notiunea de ceasca apare ca unitate de masura la toate ingredientele acestei retete, in afara de fructe, care sunt pentru decor si la care ai libertatea de a adauga cate doresti. Daca vrei sa prepari o cantitate mai mica, foloseste cani de cafea de 100 ml. Daca doresti o cantitate mai mare, masoara ingredientele folosind cani de ceai de 200-250 ml.
  • Pentru un preparat complet natural, poti folosi zahar brut din trestie de zahar sau miere. Daca alegi mierea, o vei adauga la final, dupa ce ai fierte perlele de tapioca cu laptele vegetal.
  • Fructe de sezon pot insemna capsune, fructe de padure, piersici, caise, visine sau oricare altele iti plac, important este ca acestea sa fie bine coapte. Foarte apreciate sunt variantele de budinca de tapioca cu mango, budinca de tapioca cu banane, budinca de tapioca cu capsune sau budinca de tapioca cu zmeura.
  • Exista si o varianta de budinca de tapioca la cuptor, preparata similar, dar fara fructe deasupra, cu stafide sau alte fructe confiate in compozitie.
  • Se poate prepara budinca de tapioca si fara lapte, dar, in acest caz, pentru un plus de savoare, se recomanda sa pui o cantitate dubla de fructe, din care jumatate va fi integrata in budinca de tapioca, iar cealalta jumatate va fi folosita pentru ornat.

   Stiai ca?

  • Boabele de tapioca sunt obtinute din radacinile unui arbust care creste in tarile calde, sud africane?
  • Tapioca este un aliment usor de digerat, cu beneficii antiseptice, cicatrizante si dezinfectante care imbunatateste tranzitul intestinal?
  • Tapioca are in compozitie amidon, proteine, vitamine si apa, dar nu contine deloc gluten, inlocuind cu succes faina, atat in preparate dulci, cat si sarate?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de tapioca cu fructe si lapte de cocos
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 87 Review(s)


8 Comentarii

    • Draga Adina, daca te referi la actiunea in sine, suntem siguri ca stii raspunsul. Daca te referi la folosirea verbului “a mesteca”, aceasta este, potrivit normelor limbii romane in vigoare, corecta din punct de vedere gramatical. Este adevarat, evolutia semantica a acestui verb “a mesteca” are legatura, la baza, cu un fenomen lingvistic care se numeste trunchiere, de aici probabil si confuzia multor persoane, care tind astfel sa corecteze chiar si greseli inexistente. Acesta este un alt fenomen lingvistic si se numeste hypercorectitudine, potrivit regretatului prof. univ. dr. Theodor Hristea. Printr-o astfel de hypercorectitudine a intrat in DEX si DLRL, in forma cunoscuta astazi, cuvantul “cimpanzeu”, de exemplu.

      Totusi, pentru a nu da nastere altor viitoare nedumeriri, cum este si cea de fata, am modificat textul folosind varianta…sa spunem neinterpretabila. 🙂

      Iti multumim pentru vizita si te mai asteptam cu drag oricand cu impresii privind retetele noastre, retete care, apropo, credem ca minunatei tale fetite i-ar placea foarte mult.

  1. La ingrediente precizati ca este necesara 1 ceasca apa, dar la modul de preparare spuneti ca se inmoaie tapioca in jumatate de ceasca de apa rece. Pana la urma care este cantitatea de apa necesara??

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.