Budinca de tapioca perle cu fructe

budinca de tapioca perle cu fructe uscateDaca nu ai gustat pana acum tapioca, trebuie neaparat sa o faci si sa descoperi de ce este un aliment atat de popular in intreaga lume! Noi iti spunem numai atat pentru moment: are zero grasimi! Tapioca perle cu fructe este un desert delicios, inedit și sanatos, excelent pentru întreaga familie. Intr-o dupa-amiaza calduroasa de vara, incearca acest preparat rece, de la frigider, iar in zilele reci de iarna mananc-o proaspat fiarta, usor calduta.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Budinca de tapioca perle cu fructe

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Tapioca perle

tapioca-perle-500g

Nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

  Mod de preparare reteta Budinca de tapioca perle cu fructe

  • Se inmoaie tapioca intr-o ceasca de apa rece si se lasa aproximativ 1-2 ore, pana ce absoarbe in mare parte lichidul.
  • Intr-un vas, preferabil cu fund antiaderent, se pun la foc mic tapioca inmuiata cu restul de apa, timp de 20-25 de minute. Se va fierbe pana cand perlutele devin transparente si in tot acest timp se amesteca, pentru a nu se lipi de fundul vasului, dar, mai ales, pentru a nu se forma cocoloase.
  • Se lasa 5 minute la racit, timp in care vom taia fructele in bucatele mici.
  • Dupa ce tapioca s-a racorit putin, se adauga zaharul brut, cate putin, amestecand in mod continuu.
  • Dupa ce zaharul a fost integrat (iar tapioca este inca fierbinte) adaugi fulgii de cocos si fructele maruntite.  Vei continua amestecarea, dar usor de aceasta data, in asa fel incat fructele sa se integreze in preparat, dar sa nu se zdrobeasca complet.
  • Torni tapioca in boluri si o decorezi cu bucati de fructe.

  Observatii reteta Budinca de tapioca perle cu fructe

  • Poti sa inlocuiesti zaharul brut cu mierea, dar trebuie sa ai grija ca, pentru a pastra pe deplin calitatile mierii, sa nu o amesteci in compozitie atata timp cat tapioca este clocotita, ci numai dupa ce s-a racit putin.
  • Fructe de sezon pot insemna capsune, fructe de padure, piersici, caise, visine sau oricare altele iti plac, important este ca acestea sa fie bine coapte. Foarte apreciate sunt variantele de budinca de tapioca cu mango, budinca de tapioca cu banane, budinca de tapioca cu capsune sau budinca de tapioca cu zmeura.Poti folosi si fructe congelate, sau confiate.
  • Se poate prepara tapioca si cu lapte vegetal, nu doar cu apa, caz in care trebuie sa fii cu atat mai atenta la amestecatul compozititi in timpul fierberii, intrucat va creste riscul ca aceasta sa se lipeasca sau sa formeze cocoloase.

  Stiai ca?

  • Boabele de tapioca sunt obtinute din radacinile unui arbust numit “manioc” sau “cassava“, care creste in tarile calde, sud africane?
  • Tapioca nu contine DELOC gluten, ea putand deci sa fie consumata si de persoanele care sufera de boala celiaca?
  • Printre beneficiile aduse de tapioca in organismul tau regasesti:  imbunatatirea circulatiei sangelui, a digestiei, reducerea colesterolului, prevenirea bolii Alzheimer si a diabetului?
  • Tapioca poate fi introdusa in alimentatia bebelusului tau de la varsta de 8 luni, fiind potrivita, datorita consistentei sale, pentru momentul de la inceptul diversificarii, atunci cand copilul invata sa treaca de la lichid la o consistenta ceva mai crescuta a alimentelor?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Budinca de tapioca perle cu fructe
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
41star1star1star1stargray Based on 102 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

9 Comentarii

    • Tocmai am facut si eu tapioca folosind aceeasi masura, 8 cani de apa la o cana de tapioca… Nici macar lichid gros nu a fost! :)) Am lasat-o la inmuiat vreo 2h si a dat in fierbere in vreo 2h la foc mic (am adaugat si putin lapte).

      Nu mi-a trecut prin cap sa ma uit daca sunt comentarii… Acum este prea tarziu. Chiar aveam pofta avand in vedere ca nu prea am mancat budinca.

      O sa mai incerc, dar cu o alta reteta (de pe yt in engleza sau ceva).

  1. Mie mi a iesit un “lipici” transparent, vascos, fara gust. Gustul vine de la zahar, fructe, fulgi…. Nefiind obisnuita cu astfel de textura/consistenta nu o sa mai fac tapioca. Desi sunt deschisa la produse noi, de pe alte continente, de tapioca sa nu mai aud.😩
    Oare pasarelele ar mânca bobitele de tapioca?

  2. buna! vazand comentariile voastre, indraznesc sa scriu. Folositi lapte, e mult mai buna budinca. dar, folositi 6 parti de lapte/1parte tapioca. mie, mi-a iesit super buna.Zi faina!

  3. V-a iesit “terci” pt ca le-ati fiert in nestire. Incercati de 2-3 ori, reteta este buna. Pana la urma tot va iesi cum trebuie.

  4. Eu am făcut acum budinca de tapioca ,am pus un pahar de tapioca și 6pahare de lapte…am fiert aproximativ 10m până am văzut ca au fost boabele translucide…Am pus pe fund un strat de budinca și un strat de zmeura si deasupra alt strat de budinca ,am presărat scorțișoară și un pic de nucă de cocos si a ieșit delicios🙈

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.