Tofu cu sos dulce-acrișor

Tofu cu sos dulce-acrișor

Dacă îți dorești un fel principal sau chiar o gustare plină de aromă, îți recomandăm următoarea rețetă de tofu cu sos dulce-acrișor. Îți garantăm că vei obține un preparat cu un gust deosebit și echilibrat, grație dulceții ananasului, pastei de caise și mierii, ce complimentează perfect gustul acrișor al oțetului de orez sau gustul ușor picant al usturoiului, ghimbirului și al ardeiului iute.

TIMP DE PREPARARE   45 minute 

PORȚII  4

TIP REȚETĂ  Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 3 căni suc de ananas
  • ¼ cană oțet de orez
  • ¼ cană pastă de caise
  • 3 linguri miere sau sirop de agave
  • 3 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 linguriță ghimbir, tocat fin
  • ½ lingură ardei iute, tocat mărunt
  • 2 linguri amidon din porumb
  • ¼ cană apă
  • ½ cană ceapă verde, feliată mărunt
  • 9-10 bucăți tofu

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Amidon din porumb

  Mod de preparare:

  • Pentru prepararea glazurii, adaugă într-un vas pentru gătit sucul de ananas, oțetul, pasta de caise, mierea, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute.
  • Pune vasul pe foc și adu compoziția de la foc mic la foc mediu spre tare și amestecă bine. După 1 minut, redu căldura la mediu și lasă compoziția să fiarbă ușor pentru aproximativ 25 de minute sau până când glazura s-a redus cu aproximativ o treime.
  • Între timp, amestecă amidonul și apa. Odată ce glazura este gata, toarnă încet amidonul până ce amestecul capătă o consistență mai groasă – glazura ar trebui să rămână pe spatele unei linguri. Mai lasă glazura să fiarbă încă un minut pentru a găti amidonul, apoi ia vasul de pe foc.
  • Încălzește o tigaie antiaderentă la foc mediu spre tare. După ce se încălzește, pune tofu în tigaie și asigură-te că lași suficient spațiu între bucăți – poți găti în 2 tigăi dacă este nevoie.
  • Gătește tofu pe ambele părți și toarnă glazură pe fiecare bucată, asigurându-te că sunt toate acoperite generos. Rotește bucățile și repetă cu mai multă glazură.
  • După ce bucățile de tofu s-au gătit, ia vasul de pe foc și presară deasupra ceapa verde tocată mărunt. Poți servi tofu cu salată de noodles.

  Știai că?

  • Există mențiuni legate de tofu de încă acum 2000 de ani și nu se știe prea mult despre  modul în care a fost descoperit. Cu toate acestea, tofu este considerat a fi originar din Orientul Îndepărt, mai precis din China. De-a lungul istoriei, tofu a fost preluat și de alte gastronomiidin Asia de est, iar astăzi e un aliment utilizat pe tot globul, grație versatilității prin care poate fi integrat în diverse rețete.
  • Tofu are o valoare calorică scăzută și reprezintă o sursă importantă de proteine. De asemenea, tofu are un conținut bogat în antioxidanți, vitamine, fier, magneziu, cupru și zinc.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.