Acasă Rețete Fel principal Tocanita de naut

Tocanita de naut

9
Tocanita de naut

Tocanita de nautAcesta reteta de tocanita de naut te va incalzi garantat in serile friguroase, iti va da energie in zilele de post si te va bucura cu aromele ei de fiecare data cand o gatesti! Tocanita de naut are un gust delicios, este plina de proteine vegetale sanatoase si poate inlocui cu succes o mancarica de carne (in zilele cand postesti sau daca te-ai hotarat sa elimini din alimentatie ingredientele de origine animala).

TIMP PREPARARE   50 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tocanita de naut

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos

Ulei_de_cocos_200ml

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Tocanita de naut

  • Primul pas in pregatirea acestei retete de tocanita de naut este spalarea nautului uscat si lasarea lui la inmuiat, intr-un vas cu destula apa cat sa il acopere, timp de 8-10 ore (poti face asta peste noapte, iar a doua zi dimineata te poti apuca de treaba).
  • Scurge bine nautul si pune-l la fiert intr-o oala, in apa cu sare, timp de 40 de minute; cand s-a patruns bobul bine, scurge-l de apa si lasa-l deoparte.
  • Curata de coaja si de samburi legumele (ceapa, morcovul, ardeiul), apoi toaca-le marunt.
  • Intr-o tigaie antiaderenta incapatoare, cu peretii inalti, pune la calit (in putina apa si ulei legumele tocate marunt), iar dupa 3 minute adauga rosiile taiate cubulete si nautul fiert.
  • Lasa la fiert tocanita de naut, amestecand continuu in ea, pana scade lichidul, apoi adauga cimbrul, sare si piper (dupa gust).

  Observatii reteta Tocanita de naut

  • Poti adauga deasupra cateva fire de patrunjel proaspat, pentru decor.

  Stiai ca?

  • Nautul (pe numele lui latinesc, Cicer arietinum) este o leguminoasa din familia Fabaceae?
  • Exista naut bej, negru, rosu, verde si maro?
  • Nautul este una dintre cele mai vechi leguminoase cultivate de om din istorie, ramasite arheologice de naut vechi de 7.500 de ani fiind descoperite in Orientul Mijlociu?
  • Nautul poate fi cumparat uscat (caz in care trebuie lasat la inmuiat, in prealabil, minim 8 ore) sau la conserva (caz in care poate fi consumat direct dupa clatire)?
  • Nautul uscat (cum este cel din magazinul online Sano Vita) poate fi depozitat intr-o caserola sau un borcan acoperit de un capac, timp de pana la 12 luni? Cu cat este depozitat mai mult timp, cu atat va avea nevoie de un timp mai lung de fierbere.
  • Nautul contine antioxidanti, vitamine (B6, B9 si C), minerale (magneziu, fier, potasiu, calciu, fosfor si zinc) si proteine (deci pot inlocui cu succes carnea, in cazul alimentatiei vegetarienilor si veganilor)? In plus, in naut gasesti fibre, element alimentar important pentru mentinerea unui sistem digestiv sanatos, care pot reduce absorptia colesterolului in sange, pot echilibra glicemia, pot tine foamea la distanta mai mult timp  si pot reduce riscul de boli de inima si diabet.
  • Nautul fixeaza azotul in sol, putand reechilibra pamantul in care este cultivat? Sistemul lui de radacini adanci joaca un rol important in stabilizarea solului si prevenirea eroziunii, nautul nu are nevoie de ingrasaminte si de apa, iar frunzele lui contin un insecticid natural, care tine daunatorii la distanta.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tocanita de naut
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 75 Review(s)

9 COMENTARII

  1. Bună ziua, spuneti-mi,va rog, năutul când se adaugă? Nu este menționat sau nu am găsit eu informația aceasta. ..Mulțumesc anticipat și. ..numai bine!

  2. Foarte buna. Eu n am avut ardei proaspăt ca e iarna și am folosit ardei copt din congelator mărunțit și am pus extra 2 sau 3 linguri de pasta de ardei facuta in casa. Minunata. Si extra pasta de tomate tot din gradina.

  3. Uau! O rețetă simplă. Eu fac din jumătatea cantității de năut, o pastă. Pasta obținută, o adaug peste sosul de roșii cu boabele de năut. La final consistența e alta, dar nouă ne place.

    • Bună ziua,
      Este o interpretare interesantă a rețetei și cu siguranță este la fel de delicioasă, având o cremozitate mai mare preparatul dumneavoastră.
      Ne bucurăm că năutul este unul din alimentele pe care le consumați, acesta fiind sănătos și aducând organismului foarte multe beneficii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.