Acasă Rețete Băuturi Smoothie verde cu canepa

Smoothie verde cu canepa

0
Smoothie verde cu canepa

Smoothie verde cu canepaUn smoothie verde cu canepa si spanac poate fi gustarea racoroasa si energizanta perfecta pentru zilele in care ai nevoie de un boost de energie dar doresti, in acelasi timp, sa iti incanti papilele gustative. Combinatia intre gustul bun si proprietatile nutritive ale acestui smoothie te vor determina sa il incluzi de acum inainte permanent in dieta ta. Un preparat numai bun pentru pitici sau mamici, pentru cei care adora gustul fresh si, in general, pentru toti cei care incearca sa se hraneasca sanatos.

TIMP PREPARARE 5 minute

PORTII 2

TIP RETETA Bautura

DIFICULTATE Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Smoothie verde cu canepa

 

Mod de preparare reteta Smoothie verde cu canepa

  • Se pun semintele de canepa impreună cu jumătate din cantitatea de băutură de migdale intr-un blender.
  • Se mixeaza pana cand amestecul devine cremos.
  • Adaugi restul de lapte, banana, spanacul, mierea si scortisora si apoi mixezi din nou.
  • Acest smoothie verde cu canepa se serveste imediat. Opțional se pot adăuga 2-3 cuburi de gheață pentru zilele călduroase.

Observatii reteta Smoothie verde cu canepa

  • Optional, se pot adauga si cuburi de gheata, mai ales daca ai ales sa consumi smoothie-ul in sezonul cald.
  • Dupa gust, laptele de migdale poate sa fie inlocuit si de un alt tip de lapte vegetal.
  • Daca nu vrei un gust  dulce, poti sa renunti la miere, lasand bautura sa isi ia dulceata numai din banana, dar in acest caz trebuie sa ai grija sa folosesti una foarte bine coapta.

Stiai ca?

  • Stiai ca prima hartie din istoria lumii s-a obtinut din canepa?
  • Semintele de canepa sunt considerate a fi unele dintre cele mai nutritive alimente din lume? Ele au in compozitie  o doza importanta de proteine complete, dar si vitamine sau minerale (calciu, fosfor, potasiu, magneziu, acizi grasi nesaturati (omega 3 si omega6).
  • Semintele de canepa se gasesc de vanzare atat nedecorticate (cu coaja), cat si decorticate? Daca te intrebi pe care dintre ele sa le cumpari, trebuie sa stii ca fiecare dintre aceste tipuri prezinta avantaje specifice. Cele nedecorticate contin mai multe fibre, sprijinind astfel digestia, in timp ce semintele decorticate contin mai multe proteine si pot fi incluse in mai multe preparate. Inclusiv laptele de canepa se obtine din semintele decorticate.
  • Poti sa faci si singur acasa lapte de canepa, un lapte vegetal cu un gust foarte bun si o multime de proprietati nutritive? Mixeaza bine in blender 100g de seminte de canepa cu o cana de apa, pana ce preparatul de omogenizeaza. Daca nu doresti sa fie atat de concentrat, poti sa mai adaugi putin apa suplimentar si eventual sa il indulcesti cu o lingurita de miere.
  • Semintele de canepa contin acid gamma-linolenic, foarte bun in tratarea dezechilibrelor hormonale (sindrom premenstrual sau sindromul menopauzei) si, de asemenea, folosit pentru o larga gama de afectiuni ale pielii? El are proprietatea de a reda tenului tau supletea si elasticitatea, motiv pentru care multe din lotiunile pentru piele se fabrica cu ajutorul uleiului de seminte de canepa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Smoothie verde cu canepa
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 66 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.