Acasă Rețete Aperitive Pasta tartinabila de urzici si mei

Pasta tartinabila de urzici si mei

0
Pasta tartinabila de urzici si mei

pasta tartinabila de urzici si meiIncearca sa pregatesti aceasta pasta tartinabila de urzici si mei, pentru o infuzie de vitamine si de verdeata pe masa ta de dimineata! O poti servi pe felii de paine cu seminte prajita, ca baza pentru burgeri vegetali (iti poti face singura chifle pufoase, in casa) sau alaturi de mamaliguta. Poti pregati aceasta pasta tartinabila de urzici si mei primavara (pentru a profita de urzicile proaspete din piete) sau in orice alt anotimp (daca ai pus la congelator urzici din timp).

TIMP PREPARARE   35 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pasta tartinabila de urzici si mei

  • 1 cana mei
  • ½ cana urzici fierte
  • 3-4 linguri ulei vegetal
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Pasta tartinabila de urzici si mei

  • Pentru a pregati aceasta pasta tartinabila de urzici si mei, incepe prin a pune meiul la fiert, in apa.
  • Taie marunt ceapa si usturoiul.
  • Intr-o tigaie, adauga cateva linguri de apa si uleiul, apoi caleste legumele taiate anterior.
  • Adauga, peste ceapa calita, meiul scurs bine si urzicile fierte, apoi lasa-le sa se patrunda alte cateva minute.
  • Adauga in tigaie sare, piper si zeama de lamaie proaspat stoarsa, dupa gust.
  • Serveste pasta de urzici cu mei calda sau rece, pe felii de paine sau alaturi de mamaliga calduta.

  Observatii reteta Pasta tartinabila de urzici si mei

  • Serveste pasta de urzici cu mei calda sau rece.
  • Poti adapta simplu reteta, transformand-o intr-una de pasta tartinabila de spanac si mei: inlocuieste ½ cana de urzici fierte cu aceeasi cantitate de spanac fiert pe loc sau decongelat.

  Stiai ca?

  • Urzicile (pe numele lor latinesc, Urtica dioica) cresc in intreaga lume si exista 6 subspecii in total?
  • Urzicile injecteaza histamina prin perisorii de pe frunze (numiti tricomi, care functioneaza ca niste ace hipodermice), creand o senzatie de usturime la contact?
  • Inmuiate in apa sau fierte, urzicile isi pierd abilitatile usturatoare, putand fi manevrate si mancate fara probleme?
  • In Dorset (Marea Britanie) se organizeaza un Campionat Mondial de Mancat Urzici, in cadrul caruia participantii incearca sa manance cat mai multe plante proaspete? Curajosii amatori de senzatii intepatoare primesc urzici de 60 cm lungime, indeparteaza manual frunzele de pe tulpini si le consuma pe loc. Castigatorul este cel care, la final, are cel mai lung sir de tulpini. Competitia dateaza din 1986, cand doi fermieri invecinati au incercat sa rezolve usturator o cearta legata de care dintre ei avea mai multe urzici pe pamantul propriu.
  • Meiul are numeroase beneficii pentru sanatatea ta: te poate ajuta sa slabesti si sa ai o digestie buna (deoarece contine pana la 9 g de fibre/100 g), previne astmul (nueste alergen, ca graul) si cancerul (contine antioxidanti, care lupta cu radicalii liberi), te ajuta sa scapi de colesterolul „rau”/LDL si de toxinele corporale (tot multumita fibrelor), sa ai o inima sanatoasa (contine magneziu, care regleaza tensiunea, si potasiu, care e vasodilatator) si sa iti manageriezi mai usor diabetul (magneziul ajuta corpul sa produca eficient insulin si previne aparitia acestei boli, controland nivelul de zahar din sange)?
  • Meiul nu contine gluten, deci este numai bun de inclus in alimentatia persoanelor care sufera de boala celiaca si sunt intolerante la gluten?
  • Meiul este cultivat de sute de ani in Africa, Egipt si diverse parti ale Europei (aceasta pseudo-cereala a fost cultivata in Sudan din anul 4000 i.Hr. si in Egipt din anul 3000 i.Hr.)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pasta tartinabila de urzici si mei
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 54 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.