Pastă cremoasă din tofu și pătrunjel

Pastă cremoasă din tofu

Pasta cremoasă din tofu este foarte versatilă și poate fi adaptată pentru gusturile fiecăruia, motiv pentru care, pur și simplu, n-ai cum să te plictisești de ea! Poți adăuga oricând un nou ingredient – sau un condiment – care să schimbe puțin gustul și să te scoată din rutină. Chef Daniela Dan v-a pregătit, de data asta, o pastă cremoasă de tofu cu pătrunjel, foarte ușor și rapid de făcut. În 10 minute poți avea un mic dejun savuros sau un aperitiv diferit pentru o masă festivă.

 

TIMP DE PREPARARE   10 minute

PORȚII  8

TIP REȚETĂ   Pastă Tartinabilă

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 4 pachete de 200 g tofu cu sare SanoVita
  • 2 legături de pătrunjel (inclusiv cotoarele)
  • Sucul de la o lămâie
  • 4 linguri de fulgi de drojdie
  • 6 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 150 ml ulei (la alegere)
  • 1 linguriță de sare
  • 250 ml băutură de soia cu sirop de agave

 

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de drojdie uscată

FULGI DE DROJDIE INACTIVA USCATA 100G

Lapte de soia

LAPTE DE SOIA BIO 1L

  Mod de preparare:

  • Tofu se taie în cubulețe
  • Se spală, se curăță și se pregătesc legumele
  • Pătrunjelul și ceapa se taie mărunt
  • Se pun toate legumele într-un robot de bucătărie și se mixează 2-4 minute până când amestecul devine foarte cremos (după preferință).

  Știai că?

  • Pătrunjelul este bogat în vitamine, printre care vitamina K implicată în coagularea sângelui și în menținerea sănătății sistemului osos.
  • Este o sursă importantă de vitamina C și vitamina A, substanțe cu puternice efecte antioxidante.
  • Pe lângă vitamina C, conține și betacaroten, luteină și flavonoide (apigenină), motiv pentru care stimulează sistemul imunitar, are efect antiinflamator și apără împotriva cancerului prin efectul antioxidant.
  • Pătrunjelul conține uleiuri esențiale, precum apiol și miristicină, care au efecte antibacteriene și combat bacteriile potențial dăunătoare, cum ar fi Staphylococcus aureus.
  • Patrunjelul poate ajuta la stimularea poftei de mâncare, la îmbunătățirea digestiei, la reducerea spasmelor și la creșterea fluxului menstrual.
  • Sucul de pătrunjel devine periculos pentru organism atunci când este consumat în exces. De asemenea, se recomandă asocierea sa cu alte sucuri din legume sau diluarea cu apă. Nu se bea suc de pătrunjel în sarcină, putând avea efect abortiv.
  • Sucul de pătrunjel poate fi folosit și în cosmetică pentru a curăța tenul de pete și de impurități. Se aplică în timpul nopții, pe fața curată, iar dimineața se spală cu apă calduță.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.