Mancare de linte si curry

Mancare de linte si curryGateste si tu aceasta mancare de linte si curry, pentru a descoperi o reteta usoara, gata in mai putin de o ora, cu o aroma care te trimite direct in India, desi te afli in propria bucatarie! Fa aceasta mancare de linte si curry de fiecare data cand vrei sa mananci ceva de post sau rapid de preparat, daca te-ai decis sa renunti la preparatele de origine animala sau daca ai nevoie de un fel de mancare satios, care sa iti ajunga cateva zile. In plus, poti descoperi daca e adevarata vorba localnicilor indieni, care insista ca mancarea calda intr-o zi fierbinte de vara te racoreste!

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Mancare de linte si curry

  • 250 g linte rosie
  • 200 ml lapte de cocos
  • 150 g ceapa
  • 100 g ardei capia/gras rosu
  • 100 g bulion
  • 20 g usturoi
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 2 g garam masala
  • 3 g curry
  • 4-5 fire patrunjel proaspat
  • sare, dupa gust
  • apa

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Mancare de linte si curry

  • Incepe sa pregatesti aceasta mancare de linte curatand ceapa si usturoiul de coaja si ardeiul gras/capia de seminte.
  • Spala bine legumele si toaca-le in cubulete egale.
  • Intr-o tigaie incapatoare, pune la incins uleiul vegetal, adauga ceapa, usturoiul si ardeiul si lasa-le la inabusit.
  • Cand legumele s-au patruns, adauga in tigaie lintea uscata (spalata bine si scursa), bulionul si destula apa cat sa o acopere si lasa mancarea de linte la fiert, la foc mic, 20-30 de minute, amestecand constant, pentru a nu se lipi de tigaie.
  • Daca in timpul fierberii, se evapora toata apa si lintea devine uscata, completeaza cu apa.
  • Dupa ce a fiert lintea, adauga restul de ingrediente – laptele de cocos, condimentele si sarea (dupa gust) – si da din nou mancarea de linte si curry in clocot.
  • Ia tigaia de pe foc si adauga patrunjelul tocat marunt.

  Observatii reteta Mancare de linte si curry

  • Serveste mancarea de linte si curry calda, cu orez brun fiert.
  • Foloseste restul de conserva de lapte de cocos pentru a pregati o smantana vegetala pe care sa o adaugi peste mancarea de linte si curry, inainte de servire.
  • Mancarea de linte si curry rezista cu succes 4-5 zile la frigider si seamana cu chili cand vine vorba despre reincalzirea ei – este si mai buna a doua zi!

  Stiai ca?

  • Lintea contine mai multi polifenoli (compusi activi are lupta impotriva radicalilor liberi din organism si promoveaza sanatatea cardiovasculara) decat mazarea si nautul?
  • Lintea este bogata in proteine: 1 cana de linte fiarta are 18 g, doza zilnica recomandata fiind de 50 g?
  • Lintea contine fier (important pentru a mentine un flux sangvin normal si pentru oxigenarea intregului corp), fibre (care iti ajuta sanatatea digestiva), acid folic (important in sarcina, dar si pentru un par sanatos), calciu si magneziu (importante pentru oase puternice si pentru evitarea stresului si a insomniilor)?
  • Cuvantul englezesc pentru „lentila” – „lens” – provine de la denumirea latineasca a lintei, Lens culinaris, al carui aspect il imita?
  • Lintea a fost cultivata de 6.000 de ani incoace, pentru semintele ei, aceasta leguminoasa fiind descoperita in morminte egiptene din Dinastia a 12-a (2400 i.Hr.)?
  • Lintea poate fi verde si maro (potrivita pentru salate, isi mentine forma si dupa fierbere), rosie (potrivita pentru supe si mancarica, fierbe cel mai repede), galbena, portocalie si neagra?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Mancare de linte si curry
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 55 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.