Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Icre vegetale de soia cu ceapa

Icre vegetale de soia cu ceapa

0
Icre vegetale de soia cu ceapa

Icre vegetale de soia cu ceapa

Ai musafiri in perioada de post? Serveste-i cu icre vegetale de post si vor pleca cu convingerea ca esti o gospodina desavarsita. Reteta de icre vegetale de soia cu ceapa poate fi incercata de catre vegetarieni, vegani, persoane care tin post si de oricine altcineva, indiferent de perioada anului. Cei care doresc sa micsoreze aportul de produse animale in alimentatie nu doar vor dobandi o stare buna de sanatate, dar vor invata sa gateasca apreciind mai putin cantitatea si mai mult calitatile nutritive ale ingredientelor dintr-un preparat.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Icre vegetale de soia cu ceapa

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Icre vegetale de soia cu ceapa

  • Boabele de soia se pun la inmuiat 10-12 ore (eventual peste noapte).
  • A doua zi, se spala in câteva ape, se pun apoi in blender si se adauga apa cat sa le acopere.
  • Se mixeaza bine, pana cand se simt la mana ca un malai grisat, eventual in mai multe reprize, pentru a nu risca sa arzi blenderul.
  • Boabele de soia maruntite se toarna intr-un vas cu fund dublu (pentru a nu se afuma) sau intr-o cratita normala, dar nu pusa direct pe flacara, ci cu o alta plita dedesupt.
  • Se adauga putina apa si se fierb la foc mic in jur de 40 de minute, amestecandu-se continuu.
  • După fierbere, compozitia va trebui să aiba consistenta unui terci mai gros.
  • Ceapa se taie foarte marunt.
  • Dupa ce se raceste, se mixeaza impreuna cu ceapa tocata si uleiul – care se pune treptat, ca la maioneza, iar la final se adauga zeama de lamaie si sarea.

  Observatii reteta Icre vegetale de soia cu ceapa

  • Daca vrei sa dai un gust usor mai dulceag icrelor tale, foloseste ceapa rosie in loc de ceapa alba. De asemenea, primavara poti folosi ceapa verde. Preparatul va mai fi la fel de aspectuos, si va capata un gust si mai bun.
  • Daca vrei ca ceapa sa nu se zdrobeasca complet si sa se simta mai bine in preparat, o poti adauga la final, dupa ce ai integrat cu totul uleiul.
  • Icrele vegetale de soia se pot consuma cu paine integrala (pentru un aport sporit de fibre) sau pe felii de legume.

  Stiai ca?

  • Soia aduce o paleta larga de beneficii pentru organismul uman, in conditiile in care consumul se face moderat si se aleg numai sortimentele de soia provenind din culturi nemodificate genetic?
  • Printre beneficiile consumului de soia se numara prevenirea cancerului si a diabetului, ameliorarea efectelor neplacute ale menopauzei, sprijinirea metabolismului si a sanatatii oaselor, a sistemului circulator si  reducererea colesterolului?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Icre vegetale de soia cu ceapa
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 62 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.