Acasă Rețete Garnituri de post Dovlecei la grătar cu drojdie inactivă

Dovlecei la grătar cu drojdie inactivă

0
Dovlecei la grătar cu drojdie inactivă

dovlecei la gratar cu ulei si drojdie inactivaDovleceii sunt garnitura perfectă pentru orice tip de grătar – carnivor sau nu – și pot fi, de asemenea, o gustare delicioasă pentru zilele de post. În plus, merită să adăugăm faptul că dovlecelul este un aliment intens hidratant. Asta îl face perfect pentru zilele călduroase!

 

TIMP DE PREPARARE   15 – 20 minute

PORȚII   2

TIP REȚETĂ   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru dovlecei la grătar

  •  1 dovlecel de mărime medie
  • o lingură de ulei de măsline
  • 1 frunză uscată de mentă
  • 1 frunză uscată de busuioc
  • 1 cațel mic de usturoi
  • 5 gr. oțet de struguri albi
  • 25 gr. fulgi de drojdie inactivă
  • sare

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de drojdie inactivă

 

FULGI DE DROJDIE INACTIVA USCATA 500G

Sare de mare

SARE DE MARE FINA IODATA 1 KG

  Mod de preparare dovlecei la grătar

  • Ca de obicei, începem prin a spăla legumele, respectiv dovlecelul și îi tăiem coada
  • Încerci să îl tai pe lungime în fâșii foarte subțiri (ideal ar fi de 3-5 mm, însă nu e o problemă dacă îți ies un pic mai groase)
  • După ce se încinge grătarul poți adăuga fâșiile. Dacă nu-i faci la grătar cu cărbune, plita de fontă sau o tigaie antiaderentă vor rezolva problema 🙂
  • Ține minte: nu trebuie să adaugi încă ulei, sare sau piper!
  • Întorci dovleceii odată la 5/7 minute
  • Între timp te poți apuca de dressing. Este simplu de făcut – pui într-un bol usturoi pisat, ulei de măsline, sare, busuioc și amesteci bine. Dacă ai la îndemână un blender, treaba e gata în câteva secunde.
  • După ce sunt gata dovleceii, îi pui și pe ei într-un bol, îi pulverizezi cu puțin oțet și îi lași să se odihnească timp de câteva minute
  • La final, tot ce trebuie să faci este să adaugi dressing-ul, să amesteci și să pui, după gust, mentă și drojdie inactivă.

Bon Appetit!

Observații la rețetă

  • Ca preparatul tău să aibă un gust și mai bun, îți recomandăm să alegi un dovlecel cu coaja verzuie și catifelată. Atunci e fraged si bun. Cel cu coaja albicioasă-gălbuie e prea copt și va avea și coaja, și semințele destul de tari…
  • Condimentele – usturoiul, menta și busuiocul nu trebuie puse în exces, pentru că aromele se vor „anula” reciproc, inclusiv cea a dovlecelului.

  Știai că?

  • Drojdia inactivă are un gust asemănător cu cel de brânză și nu conține gluten – asta o face o opțiune perfectă atât pentru cei cu intorelanță la lactoză, cât și pentru cei cu intoleranță la gluten;
  • Grație conținutului ridicat de vitamine din complexul B, drojdia inactivă ajută la sănătatea sistemului nervos și la îmbunătățirea funcției creierului.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Dovlecei la gratar
Autor
Publicat la
Timp preparare
Articolul precedent Rețetă de înghețată de müsli cu goji
Articolul următor Bulgur, bob, hrișcă, mei – eroii anonimi
Pasiunea pentru bucătăria vegană a început din dorința de a-și hrăni sănătos familia. Treptat, după o serie de cursuri de formare și multe ore petrecute în bucătărie, pasiunea a evoluat spre profesie. Chef Daniela iubește să combine gusturi, culori, arome și texturi. Dacă ai dileme legată de rețete, gust, asocieri culinare, forme de prezentare, Daniela este omul potrivit căruia să îi ceri o opinie. Și garantat ți-o va da abia după ce o va fi testat în bucătăria proprie, unde zilnic se întâmplă multă magie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.