Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă De ce și la ce sunt bune batoanele nutritive

De ce și la ce sunt bune batoanele nutritive

0
De ce și la ce sunt bune batoanele nutritive

batoanele nutritive

Când ai zile pline, petrecute mai mult pe drumuri, batoanele nutritive între mese sunt cele mai la îndemână gustari. Cu un nivel redus de zahăr rafinat și bogat în fibre, proteine și fitonutrienti din fructe sau semințe, un astfel de baton îți alimentează restul zilei cu energia de care ai nevoie. Încap într-un buzunar, se găsesc la aproape orice magazin și nu sunt ușor perisabile. Păstrate în condiții propice, îți pot fi de folos și la câteva luni de zile de la achiziționare.

Sunt atât de convenabile, atât de răspândite și mediatizate încât ne e greu să ne imaginăm alimentația modernă fără ele. În același timp, batoanele în sensul larg sunt o apariție relativ recentă în alimentația maselor. Au apărut în anii ’60 cunoscute drept „mâncarea astronauților” după care au intrat pe piață ca produse speciale pentru nișa atleților și sportivilor în general.

În prezent, acestea au evoluat și au ajuns să fie accesibile și recomandate tuturor. Nu ai nevoie de situații extraordinare pentru a te bucura de un simplu baton, acesta fiind oricând potrivit pentru o gustare de răsfăț. La muncă sau acasă, batoanele fac tot mai mult parte din alimentația și viața noastră. Dincolo de preferințele de gust, însă, sunt și alte motive pentru care mulți aleg să consume aceste GO BAR tot mai des.

 

Reducerea greutății

 

Unul dintre principalele moduri de a scăpa de kilogramele în plus rămâne clasica formulă de a arde mai multe calorii decât consumăm. Sigur, nu totul se rezumă la un simplu calcul și recomandăm tuturor să-și mențină o dietă diversificată, indiferent de situație, însă principiul rămâne în picioare.

Iar printre provocările unei diete care urmărește acest scop se află și rezistența în fața tentației de a mânca ceva ori de câte ori ne e foame – sau doar poftă. Batoanele ne pot ajuta în această privință. Grație conținutului ridicat de proteine și grăsimi sănătoase, acestea reduc senzația de foame și ne fac să ne simțim sătui o perioadă scurtă de timp – până la momentul următoarei mese planificate.

Asta nu înseamnă în niciun fel că am fi de acord cu înlocuirea unei mese a zilei cu un baton. Numele de supliment alimentar există cu un motiv, căci acesta ajută, dar nu este destul pentru a înlocui un prânz sau o cină.

 

 

Fibre multe, avantaje multe

 

Un GO BAR obișnuit, realizat fără o mulțime de aditivi sau de zahăr adăugat, are și un conținut bogat de fibre. Acestea nu doar completează efectul de sațietate dat de asemenea și de proteine, ci vine la pachet și cu o serie de alte avantaje ce țin de sănătate.

Conform expertului nostru în nutriție, Corina Dan, ”fibrele optimizează sănătatea intestinală reducând șansele constipației și, astfel, reduc până la eliminare toate complicațiile ce decurg din aceasta. Totodată, creșterea aportului de fibre alimentare este asociată cu scăderea colesterolului plasmatic și cu un risc redus de boli cardiovasculare. Prin accelerarea tranzitului intestinal, fibrele favorizează dezvoltarea florei de fermentație și reduc, pe termen lung, riscul de cancer colorectal.”

 

 Sursă importantă de grăsimi sănătoase

 

Adeseori, un baton care corespunde exigențelor nutriționale specifice unei alimentații optime are în compoziție și diverse tipuri de semințe sau nuci. Acestea din urmă furnizează grăsimi sănătoase, printre care omega 3 sau omega 9 recunoscute pentru efectul de protejare cardiovasculară și pentru impactul pozitiv asupra memoriei si a sistemului nervos, în general.

 

Un mod sănătos de a lua o gustare

 

S-o recunoaștem, oricât de spartani am vrea să fim, sunt unele tentații cărora ne e mult prea greu să le rezistăm. Gustarea, văzută ca răsfăț sau ca răsplată personală, este în mod cert unul dintre cele mai comune obiceiuri.  În privința acesteia, cel puțin, nici nu mai este nevoie de abstinență asiduă atunci când ai alternative sănătoase la vechile gustări.

Din fericire, tehnologia ne permite acum să avem un GO BAR caracterizat de calități nutritive complexe și delicios în același timp. Vechile dulciuri cu conținut mare de zahăr poate ne păreau delicioase când eram mici și, mai mult ca sigur, sunt delicioase pentru mulți dintre noi și acum. Însă consumul repetat de produse bogate în zahăr rafinat determină cu timpul și alterarea percepției gustului altor alimente. O ciocolată pe zi timp de 2 săptămâni va face ca o pară sau un pepene dulce să pară fără gust.

Renunțând treptat la acestea și înlocuindu-le cu variantele lor sănătoase te poate ajuta și să apreciezi mai mult gustul mâncării. GO BAR cu migdale, goji sau cocos cu chia ajung să fie mai „aromate” odată ce schimbi cursul alimentației.

 

Încearcă noile batoane SanoVita!

Baton bio de fructe GO BAR - goji

GOBAR BATON BIO DE FRUCTE CU GOJI 30G

Baton bio de fructe GO BAR - cocos și chia

GOBAR BATON BIO DE FRUCTE CU COCOS & CHIA 30G

Baton bio de fructe GO BAR - migdale și cacao

GOBAR BATON BIO DE FRUCTE CU MIGDALE ȘI BUCĂȚELE CACAO 30G

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.