Cum faci acasă supa STOCK (Fiertură din legume)

Fiertură din legume (Supă STOCK)

Chiar dacă vine, vine primăvara, ceva ne spune că vremea rece nu dispare așa, de la începutul lui martie. Asta înseamnă că sezonul supelor și al ciorbelor nu se va fi terminat prea curând. Nu știm cum vă simțiți voi, dar noi chiar ne bucurăm, așa avem ocazia să facem fiertura din legume creată de Daniela Dan. Suntem sigur că această supă stock, folosită ca ingredient de bază la alte zămuri, le va da acestora un nou gust. Abia așteptăm să ne răsfățăm cu o supă caldă atunci când ne întoarcem de la muncă!

TIMP DE PREPARARE   60 minute 

PORȚII  1

TIP REȚETĂ  Supe și ciorbe

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

  • 4 morcovi, decojiți și tocați
  • ½ tijă țelină tulpină, tocată mărunt
  • 2 cepe mari, tăiate pe jumătate
  • un praz,tocat
  • 3-6 căței usturoi, decojiți
  • o linguriță boabe piper negru
  • 2 frunze dafin
  • 2 L apă
  • ½ cană pastă de roșii
  • o mână mică de pătrunjel proaspăt
  • câteva crengute de cimbru

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

  Mod de preparare:

  • Pregătește toate ingredientele și adaugă-le, toate odată, într-o oală mai mare. Adu oala la fierbere și apoi o lași la foc mic, acoperită , timp de o oră.
  • Pune într-un vas mare o strecurătoare și toarnă lichidul. Dacă nu îl folosești imediat, împarte stock-ul în recipiente de depozitare și răcește-le complet. Puteți păstra supa stock 4-5 zile la frigider sau până la 6 luni la congelator.
  • Acest lichid este ideal pentru orice tip de supă, preparate din orez, orice tip de boabe etc. (înlocuind apa cu acest lichid). Va schimba TOTAL – și în bine – gustul mâncării. Poți dubla cantitatea de stock pe care o faci.

  Știai că?

  • Supele sunt, în general, clasificate în două categorii: cele clare și cele groase.
  • Prima dovadă de consum de supă are peste 8000 de ani – e vorba de o supă de hipopotam.
  • Supele nu sunt întotdeauna servite calde, de exemplu în climatele mai calde, precum în Spania, sunt populare supele reci.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.