Acasă Rețete Aperitive Crenvursti din soia

Crenvursti din soia

2
Crenvursti din soia

Crenvursti din soiaAceasta reteta de crenvursti din soia este mult mai sanatoasa decat varianta clasica, din comert, deoarece stii exact ce ai pus in ei si nu contin amelioratori de gust si E-uri indoielnice. In plus, varianta aceasta de crenvursti este una pregatita exclusiv cu ingrediente de post. Serveste acesti aromati crenvursti din soia calzi, in mini-baghete de paine (foloseste reteta noastra de chifle pufoase, dand aluatului forma de mini-bagheta), cu ketchup de casa si/sau maioneza de post (gasesti pe blogul nostru mai multe variante  de retete delicioase – maioneza de soia, maioneza din avocado sau maioneza cu preparare rapida).

TIMP PREPARARE   70 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Crenvursti din soia

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Soia granule

soia-granule-vegetale-1-kg

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-500g

Amidon de porumb

amidon-din-porumb-250g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Crenvursti din soia

  • Pune la fiert ceapa, ardeiul si morcovul (taiate in bucati mari); cand sunt gata, scurge-le de apa (nu o arunca, iti mai trebuie!) si marunteste-le bine de tot, folosind o furculita.
  • Lasa la inmuiat granulele de soia in apa fierbinte de la legume, timp de 10 minute, apoi scurge-le bine si amesteca-le cu piureul de legume, usturoiul zdrobit si restul ingredientelor necesare pentru reteta de crenvursti din soia.
  • Astfel vei obtine o pasta omogena, pe care trebuie apoi sa o modelezi intr-un sul de grosimea degetului mare de la mana.
  • Inveleste pasta astfel obtinuta in 3-4 bucati de folie alimentara suprapuse, leaga sulul la ambele capete si apoi leaga-l si din 10 in 10 cm, pentru a obtine crenvursti individuali.
  • Pune pe foc o oala cu apa si fierbe crenvurstii rezultati la foc mic, in jur de 40 de minute.
  • Dupa ce au fiert, scoate crenvurstii de post din apa si serveste-i pe loc, scotandu-i in prealabil din folia alimentara in care sunt inveliti.

  Observatii reteta Crenvursti din soia

  • Daca nu termini toti crenvurstii din soia la o masa, lasa-i la racit complet si apoi pastreaza-i la frigider.
  • Poti adapta usor reteta de fata, transformand-o intr-una de crenvursti de post picanti/afumati, adaugand in compozitie si 1 lingurita de boia iute/afumata.

  Stiai ca?

  • Fulgii de drojdie inactiva contin vitaminele B si E, fosfor si magneziu, protein, fibre si aminoacizi, dar au foarte putina sare, 0 colesterol, gluten si grasimi saturate?
  • Drojdia inactiva da mancarurilor vegetariene sau de post un gust asemanator felurilor cu branza? Aceasta poate fi presarata in salate, peste legume gratinate, peste paste, peste cartofi la cuptor, peste popcorn facut in tigaie.
  • Fulgii de drojdie inactiva sunt un supliment alimentar perfect pentru persoanele care au renuntat la carne, fiind bogata in Vitamina B12, care lipseste adesea din alimentatia acestora?
  • Drojdia inactiva contribuie la sanatatea parului, unghiilor si pielii?
  • Amidonul de porumb poate fi folosit nu doar la gatit, ci si la infrumusetare (in loc de pudra translucida, sampon uscat sau pudra de talc pentru bebelusi, de exemplu)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Crenvursti din soia
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 52 Review(s)

2 COMENTARII

  1. Doresc sa consum doar produse de soia și wa scot din alimentație produsele de carne ! Cum pot procura produsele necesare ? Soia și ingredientele descrise de d-voastră?

    • Bună ziua,
      Pentru achiziționarea produselor din soia SanoVita, puteți face comanda online, și urmați pașii pentru finalizarea comenzii, cu plata online sau ramburs, apoi coletul va ajunge acasă în 2-3 zile. Deasemenea, vă recomandăm să aveți o alimentație cât mai variată, bogată în legume, leguminoase, cereale integrale și fructe ce aduc nutrienții necesari organismului: proteine (năut, mazăre uscată, linte, fasole, soia), carbohidrați complecși (orez brun, făină integrală, tapioca, etc), fibre (cereale integrale, leguminoase, etc), grăsimi sănătoase (migdale, caju, semințe, etc) și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.