Acasă Rețete Garnituri de post Cum si din ce se face maioneza de post: reteta vegetala pentru mancaruri sanatoase [video]

Cum si din ce se face maioneza de post: reteta vegetala pentru mancaruri sanatoase [video]

0
Cum si din ce se face maioneza de post: reteta vegetala pentru mancaruri sanatoase [video]

Maioneza de post este unul dintre cele mai indragite si folosite retete in bucatariile celor care doresc sa se hraneasca sanatos. In perioada de post sau oricand doresti sa mananci un preparat care sa contina numai ingrediente vegetale, daca esti vegetarian, vegan, sau numai pofticios, incearca maioneza noastra de post si combin-o cu o salata a la russe, foloseste-o pe post de dressing pentru salatele usoare de vara (ca sa le dai mai multa consistenta), ca sos pentru chiftelutele de legume, din seminte sau pentru crochetele de cartofi.

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII  10

TIP RETETA   Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Maioneza de post

  Mod de preparare reteta Maioneza de post

  • Intr-un blender vertical, adauga orezul fiert si racit, toarna deasupra laptele vegetal, zeama de lamaie si sarea si apoi mixeaza la viteza mare; daca ai un blender puternic, nu vei avea nevoie de mai mult de 1 minut pentru aceasta operatiune.
  • La final, toarna treptat uleiul vegetal ales (variantele presate la rece sunt cele mai sanatoase), cate o cana pe rand, apoi mixeaza ingredientele in blender pana la omogenizarea completa.

  Observatii reteta Maioneza de post

  • Daca in cazul maionezei clasice uleiul trebuie turnat putin cate putin, ca preparatul sa nu se taie, la maioneza de post ai scapat de aceste griji: poti sa pui uleiul in doua ture. Nu te murdaresti, nu pierzi timp, nu risti sa ai parte de o maioneza taiata, ci una foarte gustoasa si cremoasa, obtinuta exclusiv din ingrediente naturale. Priveste mai jos, sa vezi cat este de usor, pana si un copil ar putea sa pregateasca o asemenea maioneza!
  • Maioneza de post se pregateste foarte rapid si este potrivita pentru toti cei care nu detin foarte mult timp liber, iar acel putin timp pe care il au la dispozitie, nu doresc sa il petreaca in bucatarie. Ii poti condamna? Din pacate, in ziua de astazi cei mai multi dintre noi se regasesc in aceeasi situatie, de aceea incercam, pe blogul Sano Vita, sa iti oferim retete simple, dar de mare efect.
  • Maioneza de post se poate prepara in mai multe feluri. Dupa ce multi cititori ne-au scris sa ne spuna cat de mult le-a placut maioneza de avocado si cea din soia (ambele de post), ne-am gandit sa continuam pe aceasta linie a retetelor vegane simple si sa iti aratam cum poti sa pregatesti in numai cateva minute o alta varianta interesanta, gustoasa si mai ales sanatoasa. Ingredientele acestei maioneze de post sunt simple si se gasesc cu usurinta la preturi avantajoase. Daca vrei sa le comanzi online si sa le ai la tine la usa, poti urma link-urile de la sectiunea dedicata ingredientelor si ajungi direct in magazinul Sano Vita.


Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde adaugam periodic filmulete interesante, cu retete simple, pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Maioneza de post - reteta video
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 63 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.