Acasă Rețete Ciorbă de Perișoare Vegetale

Ciorbă de Perișoare Vegetale

2
Ciorbă de Perișoare Vegetale

Pregătirea meselor alimentare poate fi o adevărată provocare, cu siguranță v-ați întrebat cel puțin măcar o dată ce să mai bucătăriți, astfel încât să diversificați nutriția și să vă satisfaceți gusturile. Propunerea de astăzi aduce în prim plan un preparat-vedetă pe la noi – anume ciorba cea de toate zilele. Sugestia noastră este o ciorbă sănătoasă prin excelență, o ciorbă reinterpretată și adaptată în special pentru cei care nu consumă produse de origine animală, ciorba de perișoare vegetale.

Ciorba este un fel de mâncare popular și tradițional în același timp, se regăsește atât pe mesele din familie, cât și în meniurile din restaurante. Pe lângă varietatea de ingrediente de bază ce pot fi folosite în prepararea sa, ciorba aduce beneficii organismului, hidratează, hrănește, contribuie la sănătatea sistemului digestiv, este slabă din punct de vedere caloric și ușor de pregătit. Nu trebuie să vă faceți griji atunci când optați pentru ciorbă în meniu, există  felurite tipuri pentru toate gusturile, chiar și pentru cei mai mofturoși.

TIMP DE PREPARARE   1 oră 

PORȚII  6-8 (însemnând 30 de biluțe)

TIP REȚETĂ  Supe și Ciorbe

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente pentru perișoare:

Ingrediente pentru ciorbă:

  • 2,5 l apă
  • 400 ml borș
  • 2 linguri ulei presat la rece
  • 2 cepe mare
  • 2 linguri apă
  • 3 căței usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ½ păstârnac
  • 1 ½ pătrunjel
  • 1 felie mică țelină rădăcină sau 1 tijă frunze
  • 2 ardei kapia
  • 2 legături leuștean proaspăt
  • ½ linguriță piper
  • sare dupa gust

Opțional: Smântână caju

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Granule vegetale

Fulgi de drojdie inactivă

Fulgi de ovăz

Psyllium tărâțe

Mod de preparare perișoare:

  1. Punem într-o oală cuprinzătoare, granulele de soia, 500 ml apă și 1 lingură amestec de legume și le fierbem timp de 10 minute (la foc mediu), apoi le scurgem bine.
  2. Într-o altă oală, fierbem (tot la foc mediu) orezul într-un litru de apă, preț de 15 minute, apoi îl lăsăm la scurs. Călim ușor ceapa în ulei, cu cele 2 linguri de apă și cu piper, pe care le punem într-o tigaie pe foc până când ceapa devine translucidă.
  3. Într-un alt vas, amestecăm toate ingredientele apoi formăm perișoarele. Le punem pe o tavă și le lăsăm deoparte până pregătim și legumele.

Mod de preparare supă:

  1. Baza supei, alcătuită din ceapa tăiată mărunt, cu uleiul și cele 2 linguri de apă, se pun în oala în care vom face supa. Această compoziție se „călește”, la foc mic până ce ceapa devine translucidă (aproximativ 7 minute), după care adăugăm usturoiul tocat mărunt.
  2. Rădăcinoasele curățate și tăiate în cubulețe mici se adaugă în oală și se lasă și acestea la gătit 7 minute. Următorul trimis în supă este ardeiul, pe care îl gătim aproximativ  5 minute. Adăugăm apa clocotită peste zarzavaturi și mai fierbem încă 7 minute.
  3. Completăm cu borșul fierbinte (acesta trebuie fiert înainte pentru a nu se opri procesul de fierbere al ciorbei  și reducem focul la  flacără foarte mică.
  4. Adăugăm cu atenție perișoarele și lăsăm la fiert (neapărat la foc mic) timp de 5-10 minute până se ridică toate perișoarele la suprafață.
  5. Se condimentează după gust cu sare și alte condimente preferate cum ar fi sare și/sau piper.
  6. După ce oprim focul, adăugăm verdeața tocată fin. Pentru extra savoare putem servi cu smântână de caju.

Poftă bună, ciorba de perișoare vegetale să vă binedispună!

 

 

 

 

Știați că?

  • Leușteanul e mai mult decât o plantă aromatică? Acesta este considerat și plantă medicinală având efecte benefice asupra sistemului digestiv și asupra sistemului nervos?
  • Cea mai veche dovadă a unei rețete de supe datează din anul 6000 ÎEN.
  • S-a dovedit că femeile mănâncă mai multă ciorbă decât bărbații?
  • Luna ianuarie este luna națională a supei în SUA?
  • Supa de ceapă este una dintre cele mai sofisticate supe din lume?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Ciorba de Perisoare Vegetale
Autor
Publicat la
Timp preparare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.