Ciorbă de perișoare vegetale

Pregătirea meselor poate fi o adevărată provocare – cu siguranță v-ați întrebat, măcar o dată, ce să mai bucătăriți astfel încât să diversificați nutriția și să vă satisfaceți gusturile. Propunerea de față aduce în prim-plan un preparat-vedetă pe la noi – anume ciorba cea de toate zilele. Sugestia noastră este o ciorbă sănătoasă prin excelență, o ciorbă reinterpretată și adaptată în special pentru cei care nu consumă produse de origine animală – ciorba de perișoare vegetale.

Ciorba este un fel de mâncare popular și tradițional la români – se regăsește atât pe mesele din familie, cât și în meniurile din restaurante. Pe lângă varietatea de ingrediente de bază ce pot fi folosite în prepararea sa, ciorba aduce beneficii organismului, hidratează, hrănește, contribuie la sănătatea sistemului digestiv, este relativ slabă din punct de vedere caloric și, în cele mai multe cazuri, ușor de pregătit. Nu trebuie să vă faceți griji atunci când optați pentru ciorbă în meniu, există rețete pentru toate gusturile, chiar și pentru cei mai mofturoși.

TIMP DE PREPARARE   o oră

PORȚII  6-8 (însemnând 30 de perișoare)

TIP REȚETĂ  Supe și ciorbe

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente pentru perișoare:

Ingrediente pentru ciorbă:

  • 2,5 l apă
  • 400 ml borș
  • 2 linguri ulei presat la rece
  • 2 cepe mare
  • 2 linguri apă
  • 3 căței usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ½ păstârnac
  • 1 ½ pătrunjel
  • 1 felie mică țelină rădăcină sau 1 tijă frunze
  • 2 ardei kapia
  • 2 legături leuștean proaspăt
  • ½ linguriță piper
  • Opțional: Smântână caju

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Granule vegetale

GRANULE VEGETALE 150G

Amestec de legume

  Mod de preparare perișoare:

  • Punem într-o oală cuprinzătoare granulele de soia, 500 ml apă și 1 lingură amestesc de legume și le fierbem timp de 10 minute (la foc mediu), apoi le scurgem bine.
  • Separat, într-o altă oală, fierbem (tot la foc mediu) orezul într-un litru de apă, preț de 15 minute, apoi îl lăsăm la scurs.
  • Călim ușor ceapa în ulei, cu cele 2 linguri de apă și cu piper, pe care le punem într-o tigaie pe foc până când ceapa devine translucidă.
  • Într-un alt vas, amestecăm toate ingredientele apoi formăm perișoarele. Le punem pe o tavă și le lăsăm deoparte până pregătim și legumele.

  Mod de preparare ciorbă:

  • Baza supei, alcătuită din ceapa tăiată mărunt, cu uleiul și cele 2 linguri de apă, se pun în oala în care vom face supa. Această compoziție se „călește”, la foc mic până ce ceapa devine translucidă (aproximativ 7 minute), după care adăugăm usturoiul tocat mărunt.
  • Rădăcinoasele curățate și tăiate în cubulețe mici se adaugă în oală și se lasă și acestea la gătit 7 minute. Următorul trimis în supă este ardeiul, pe care îl gătim aproximativ  5 minute. Adăugăm apa clocotită peste zarzavaturi și mai fierbem încă 7 minute.
  • După aceea, completăm cu borșul fierbinte (acesta trebuie fiert înainte pentru a nu se opri procesul de fierbere a ciorbei și reducem focul la flacără foarte mică.
  • Ca orice bucătar care se respectă, verificăm dacă ciorba este pe gustul nostru, sărată și condimentată. Adaugăm cu atenție perișoarele și lasăm la fiert (neapărat la foc mic) timp de 5-10 minute până se ridică toate perișoarele la suprafață. D
  • După ce oprim focul, adaugăm verdeața tocată fin. Pentru extra savoare putem servi cu smântână de caju.

Poftă bună, ciorba de perișoare vegetale să vă binedispună!

  Știai că?

  • Leușteanul e mai mult decât o plantă aromatică? Acesta este considerat și plantă medicinală având efecte benefice asupra sistemului digestiv și asupra sistemului nervos?
  • Cea mai veche dovadă a unei rețete de supe datează din anul 6000 î.e.n.
  • S-a dovedit că femeile mănâncă mai multă ciorbă decât bărbații?
  • Luna ianuarie este luna națională a supei în SUA?
  • Supa de ceapă este una dintre cele mai sofisticate supe din lume?


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.