Chiftelute de post

chiftelute de postAceste delicioase chiftelute de post nu contin carne, dar au un gust la fel de bun, datorita amestecului aromat de condimente pe care il contin si prezentei in lista de ingrediente a glutenului din grau. Incearca si tu sa faci aceste chiftelute de post (cu naut si miez de nuca) si vei descoperi o reteta noua si usoara: nu trebuie decat sa amesteci ingredientele in acelasi bol, sa le dai forma rotunda si sa le coci. Chiftelutele de post pot fi preparate si congelate (pentru a le folosi la nevoie), pot fi servite pe post de aperitiv (la mesele festive, pe scobitori, cu rosii cherry si masline fara samburi) sau pot fi incorporate intr-o reteta de paste cu sos de rosii.

TIMP PREPARARE  50 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Fel principal/Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Chiftelute de post

  • 425 g naut
  • 100 g miez de nuca
  • 225 g gluten din grau
  • 15 g fulgi de drojdie inactiva uscata
  • 180 ml supa de legume
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 130 g pasta de tomate
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita pudra de ceapa
  • ¼ lingurita chimion pudra
  • ¼ lingurita coriandru pudra
  • ½ lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita paprika afumata
  • sare, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Gluten din grau

gluten-de-grau-250g

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Chiftelute de post

  • Incepe sa pregatesti aceste aromate chiftelute de post prin a pune la fiert boabele de naut, in apa cu sare; cand s-au fiert, scurge-le bine de apa, pune-le intr-un bol incapator si transforma-le intr-un piure.
  • Intr-un blender vertical, marunteste miezul de nuca, apoi toarna-l in bol, peste piureul de naut.
  • Completeaza compozitia de chiftelute de post cu ceapa si usturoiul curatate si taiate marunt, fulgii de drojdie inactiva uscata, sosul de soia, pasta de tomate si condimentele pudra si uscate (pudra de usturoi si de ceapa, chimion, coriandru, oregano, paprika afumata).
  • Amesteca bine continutul din bol, toarna supa vegetala deasupra si incorporez-o; adauga in amestec si glutenul din grau; vei obtine un aluat foarte gros, care nu trebuie amestecat prea mult timp, doar pana la incorporare.
  • Preincalzeste cuptorul la 180° C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
  • Formeaza chiftelute rotunde din amestecul din bol, folosind o lingura si umezindu-ti mainile.
  • Asaza chiftelutele de post pe hartia de copt, la intervale egale.
  • Da tava la cuptorul preincalzit timp de 15 minute, apoi invarte chiftelutele pe partea cealalta si lasa-le inca 15 minute la copt, pana devin aurii si crocante de jur imprejur.
  • Serveste-le imediat: pe post de aperitiv (pe scobitori, cu rosii cherry si masline fara samburi; ca atare, cu ketchup de casa sau sos de branza vegan) sau incluse intr-o reteta de spaghetti cu sos de rosii.

  Observatii reteta Chiftelute de post

  • Poti pastra aceste chiftelute de post la frigider timp de 3-4 zile dupa preparare.
  • Aceste chiftelute de post pot fi si congelate, preparate (dupa ce s-au racit complet) sau in stare cruda (dupa ce le-ai dat forma rotunda); introdu tava la congelator, iar dupa ce s-au intarit complet, transfera-le intr-o punga de plastic cu sistem de inchidere; daca le dai la congelator cat sunt crude, va trebui sa le coci putin mai mult; daca le congelezi coapte, lasa-le la decongelat la frigider, peste noapte, apoi reincalzeste-le la cuptor.
  • Din aceasta reteta de chiftelute de post obtii in jur de 36 de bucati.
  • Glutenul de grau din aceste chiftelute de post este un ingredient crucial, care nu poate fi inlocuit cu faina obisnuita: el le da o textura asemanatoare carnii.

  Stiai ca?

  • Nautul poate lupta cu diabetul si problemele digestive (gratie fibrelor), ajuta oasele (deoarece contine fier, calciu, magneziu, mangan, zinc si Vitamina K), inima (datorita fibrelor, potasiului, vitaminelor C si B6), poate preveni inflamatia (contine seleniu si colina)?
  • Nucul (Juglans regia) este originar din zona Marii Mediterane si Asiei centrale, semintele din fructele lui facand parte din alimentatia umana de mii de ani?
  • Nucile sunt bogate in grasimi sanatoase Omega-3 si antioxidanti?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Chiftelute de post
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.