Blat de tort cu fructe confiate

Blat de tort cu fructe confiate

Sigur ai avut o ocazie specială la un moment dat și nu ai știut ce desert să pregătești. Ei bine, noi îți propunem o rețetă simplă și gustoasă de blat de tort cu fructe confiate, pe care îl poți combina cu diverse glazuri și umpluturi, după propriul gust. Vei obține un blat pufos și aromat, similar celebrului „funfetti cake”, datorită fructelor confiate presărate în aluat.

TIMP DE PREPARARE   50 minute 

PORȚII  8

TIP REȚETĂ  Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Lapte de migdale bio

bautura de migdale tort

Zahar brut

zahar brut

  Mod de preparare:

  • Încălzește cuptorul la 170°C.
  • Amestecă într-un castron mare laptele de migdale (sau alt tip de lapte vegetal) și oțetul. Lasă compoziția în repaus pentru 5 minute.
  • După cele 5 minute, adaugă zahărul, uleiul și extractul de vanilie și amestecă-le împreună, până când obții o compoziție spumoasă.
  • Într-un bol separat, cerne printr-o sită amidonul de porumb, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, pudra de cacao sau carob și sarea.
  • Adaugă ingredientele uscate și fructele confiate peste ingredientele umede și amestecă până la omogenizare.
  • Împarte aluatul în trei părți egale, punându-le în câte o formă de tort. Coace aluatul timp de 22-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul blatului iese curată.
  • Lasă la răcit cele trei blaturi pentru aproximativ 15 minute, pe suporturi speciale. Scoate blatul din tăvi și lasă-l să se răcească complet înainte de a pune glazură sau alte umpluturi.

  Știai că?

  • Torturile datează din Antichitate, dar primele preparate de acest fel nu semănau întocmai cu ceea ce denumim astăzi „tort”. Torturile luau alte forme, aveau consistența și gustul pâinii și erau deseori îndulcite doar cu miere sau asezonate, asemenea tortului din această rețetă, cu fructe uscate sau nuci. Primele torturi rotunde, cu glazură au apărut abia la mijlocul secolului al XVII – lea.
  • Procesul de bază al confierii fructelor datează din secolul al XIV – lea. Atunci, întregul fruct sau doar părți din acesta erau ținute într-un sirop dens, care avea rolul de a absorbi apa din ele și a conserva fructul pentru o perioadă mai lungă.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.