Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă Totul despre chlorella – proprietati si beneficii pentru sanatatea ta

Totul despre chlorella – proprietati si beneficii pentru sanatatea ta

38
Totul despre chlorella – proprietati si beneficii pentru sanatatea ta

chlorella pulbereChlorella (sau clorela) este o alga monocelulara de apa dulce care – la fel ca spirulina – este una dintre cele mai vechi specii de pe planeta si aduce numeroase beneficii organismului uman. Clorela se poate reproduce de pana la 8 ori pe zi, fiind o sursa de nutrienti sustenabila (poate contine pana la 60% proteine), care intareste, reintinereste si protejeaza impotriva stresului vietii de zi cu zi, toxicitatii mediului inconjurator modern, alimentatiei sarace in vitamine si minerale.

Descoperita in anul 1890, gratie microscopului, de catre microbiologul si botanistul olandez Martinus Willem Beijerinck, chlorella este un superaliment care a fost studiat de catre americani (la sfarsitul anilor ’40, ca potentiala solutie la criza alimentara mondiala) si inclusa de catre cei de la NASA in alimentatia cosmonautilor.

Citeste articolul nostru despre spirulina, o alta alga la fel de benefica organismului nostru!

Ce este chlorella?

Chlorella este o alga monocelulara de apa dulce, de culoare verde. Odata procesata (proces prin care peretele celular este spart, pentru ca organismul uman sa poata accesa nutrientii din alga, prin digestie), chlorella este transformata in suplimente nutritionale si medicamente (pulbere, tablete sau extract lichid), care contin „Factor Chlorella de Crestere” (CGF) – un extract bogat in aminoacizi, peptide, proteine, vitamine, zaharuri, carbohidrati si acizi nucleici, care ajuta sistemul imunitar. In plus, aceasta alga verde are cea mai mare concentratie de clorofila din lume (de 5 de ori mai mare decat clorofila lichida!) – fitonutrient care joaca un rol important in sanatatea umana (reduce inflamatia, accelereaza vindecarea, reduce stresul oxidativ si ajuta la formarea hemoglobinei).

Exista peste 30 de specii diferite de clorela, cele mai comune fiind Chlorella vulgaris si Chlorella pyrenoidosa. Clorela este unul dintre cele mai populare suplimente alimentare din Japonia, principala tara de productie de pe glob, din 1960 incoace.

Alege chlorella pudra ecologica, pentru un supliment alimentar de top!

bioh-eco-chlorella-pulbere-125gChlorella este o alga care contine cea mai mare cantitate de clorofila dintre toate plantele lumii, toti aminoacizii esentiali si are capacitatea de a energiza organismul si de a intari sistemul imunitar.

Ce gust are chlorella?

Clorela are un gust specific, asemanator uleiului de peste sau unui suc de verdeturi/ierburi. Calitatea superioara a suplimentelor de chlorela este evidenta din gustul acestora – cu cat a fost cultivata in conditii mai bune si in apa mai pura, cu atat are un gust si un miros mai bune (deoarece aceasta alga unicelulara absoarbe toate toxinele din mediul ei inconjurator). Daca, totusi, nu iti place gustul pe care il are chlorella pulbere (care poate fi mascat cu usurinta in smoothie-uri, pasta de avocado, budinci, inghetata de fistic sau bilute energizante), alege chlorella tablete!

In ce forma gasesti chlorella si care este dozajul?

Suplimentele de chlorella sunt cel mai des administrate in forma de pulbere sau de tablete, iar in magazinul online Sano Vita gasesti chlorella la preturi competitive, in ambele forme. Pentru adulti, doza zilnica recomandata de chlorella este de 3-5 g (sau 10-15 tablete de 300 mg) si o poti consuma tot timpul anului sau in cure de cateva luni, de-a lungul anului. Poti lua chlorella in 2-3 reprize/zi, cu cel putin 30 de minute inaintea meselor principale (acest mod de administrare contribuie la o digestie mai eficienta, la absorbtia optima a nutrientilor si la eliminarea toxinelor din organism). 8 din 10 persoane care iau pentru prima data clorela ii observa efectele pozitive in prima luna de administrare.

Alege chlorella tablete bio, pentru un supliment alimentar de top!

niavis-eco-chlorella-tablete-125gChlorella este o alga care contine cea mai mare cantitate de clorofila dintre toate plantele lumii, toti aminoacizii esentiali si are capacitatea de a energiza organismul si de a intari sistemul imunitar.

Chlorella – proprietati si beneficii

Suplimentele complet naturale de chlorella aduc beneficii intregului tau organism: sprijina functionarea hormonala corecta, detoxifica si scad efectele negative ale radiatiilor si chimioterapiei, tensiunea arteriala si colesterolul. Deoarece au efect antioxidant si antiinflamator (contine clorofila, Vitamina C, licopen, beta-caroten, luteina), ar putea oferi protectie impotriva unor boli cronice, cred specialistii: cancer, diabet, boli pulmonare, artrita.

Cu amestecul ei impresionant de vitamine, minerale, antioxidanti si fitonutrienti, chlorella este folosita in medicina traditionala din diverse tari asiatice. In China, se crede ca ofera energie yin, ajutand organismul sa se echilibreze si calmand sistemul nervos; in medicina ayurvedica, se considera ca aduce forta vitala.

Chlorella ajuta bolnavii de diabet

nivel zahar in sangeChlorella poate reduce nivelul zaharului din sange si activa genele care imbunatatesc toleranta la glucoza si sensibilitatea la insulina, iar cercetarile de laborator si pe animale indica faptul ca aceasta microalga poate reduce productia de AGE-uri (produse finale de glicare avansata, care joaca un rol important in complicatiile diabetului), poate ameliora hiperglicemia si poate reduce formarea de cataracte.

Chlorella poate combate cancerul

Studiile arata ca acest superaliment verde poate proteja organismul uman impotriva cancerului. Cancerul este combatut de chlorella in mai multe feluri: luata preventiv, intareste sistemul imunitar, ajutand corpul sa elimine celulele canceroase; previne cancerele provocate de factori de mediu, deoarece studii diverse arata ca poate elimina toxinele (ca dioxina) si metalele grele (PMC3654245, 12781705, 21297350) din corp (dimensiunile ei minuscule ii permit sa se lege de plumb, mercur, cadmiu sau uraniu, sa le impiedice acumularea in organe si tesuturi si sa le elimine natural din organism); da o mana de ajutor limfocitelor, celulele care lupta cu cele canceroase; creste durata de viata, stimuland productia de globule albe; poate diminua efectele secundare ale tratamentelor anti-cancer (protejeaza sistemul imunitar de efectele chimioterapiei si radioterapiei).

chlorella cancer la sanStudii de laborator si pe animale au dovedit ca extractele de chlorella inhiba proliferarea celulara in cazul cancerului de ficat (diminuand cresterea tumorala), omoara celulelele canceroase pulmonare, scade frecventa tumorilor in cazul cancerului la san si elimina celulele canceroase in cazul celui de prostata.

Chlorella lupta cu alergiile si bolile respiratorii

Gratie antioxidantilor din compozitie, clorela are un efect antiinflamator, de mare ajutor in tratarea bolilor sistemului respirator. Conform studiilor de specialitate, chlorella poate creste nivelul de antioxidanti in randul fumatorilor, poate proteja impotriva bolilor pulmonare obstructive, poate reduce inflamatia cailor aeriene, poate stopa eliberarea de histamina (a carei actiune dilatatoare puternica impacteaza vasele, in procesele alergice).

Chlorella iti intareste sistemul imunitar

sistem imunitar chlorellaChlorella actioneaza asupra diverselor elemente care compun imunitatea, te poate ajuta sa ai un raspuns imunitar sanatos (pentru a lupta eficient cu infectiile, virusii si bacteriile) si poate creste productia de anticorpi.

Chlorella iti regleaza digestia, ajutandu-te sa slabesti

Chlorella este bogata in fibre prebiotice (fibre non-digerabile, care alimenteaza bacteriile probiotice din stomac, promovandu-le inmultirea rapida si exponentiala), poate echilibra flora gastro-intestinala (deoarece contine clorofila), ajuta la cicatrizarea mai usoara a leziunilor tubului digestiv si te scapa de toxinele si grasimea in exces din corp.

Chlorella iti repara ADN-ul si te mentine tanara

chlorella lupta cu imbatranireaAtunci cand iei chlorella pudra sau tablete, ii oferi organismului tau cantitati mari de CGF, care contine peptide si nucleotide (materialul brut din care construim ADN nou). Cu ajutorul acestui superaliment, corpul tau nu trebuie sa le mai produca singur, folosind necesara productiei in alte procese biologice, necesarii mentinerii sanatatii.

Exista studii care au dovedit ca aceasta alga reduce stresul oxidativ (provocat de poluare, stress si o alimentatie deficitara), protejeaza impotriva radicalilor liberi si are un impact asupra modului in care genele umane imbatranesc. Consumand clorela, iti ajuti pielea sa ramana elastica si tanara mai multa vreme (promoveaza productia de colagen, creste natural nivelul vitaminelor A si C, protejeaza impotriva impactului razelor solare), promovezi vindecarea ranilor si tratezi roseata, psoriaziul, acneea, dermatita atopica si rozaceea (ajuta regenerarea tesutului, formarea de vase de sange noi si scade activitatea enzimatica implicata in bolile de piele).

Chlorella iti poate pastra parul frumos si sanatos (contine MSM, element care lungeste faza de crestere a parului, rezultand in fire mai lungi, mai puternice si mai stralucitoare), stimuleaza circulatia la nivelul scalpului, productia de keratina (principala componenta a firului de par), reinnoirea foliculilor capilari si cresterea de fire noi; in plus, chlorella ajuta parul sa isi mentina culoarea cat mai mult timp (contine Vitamina B7, care tine la distanta firele albe si decolorarea).

Chlorella iti scade colesterolul

smoothie chlorellaStudiile de specialitate au descoperit ca microalga poate scadea nivelul de colesterol („rau”/LDL si total) si trigliceridele (crescand, in acelasi timp, nivelul colesterolului „bun”/HDL), poate reduce inflamatia in dietele bogate in grasimi si colesterol. Asta se intampla gratie nutrientilor din clorela: niacina (Vitamina B3), fibre, carotenoide si antioxidanti.

Chlorella te poate ajuta sa iti controlezi tensiunea

Suplimentele de clorela te ajuta si cand vine vorba despre tensiunea arteriala: studiile arata ca poate scadea semnificativ tensiunea, nutrientii pe care ii contine (arginina, potasiu, calciu, Omega-3) putand preveni intarirea arterelor.

Chlorella iti mentine ficatul sanatos

bautura clorelaStudiile pe oameni si pe animale au aratat ca extractele de chlorella pot imbunatati functiile ficatului in cazul pacientilor care sufera de boala hepatica grasa, pot reduce markerii inflamatorii la nivelul acestui organ si pot proteja ficatul de afectiuni provocate de alcool si toxine.

Chlorella iti pastreaza creierul sanatos

Antioxidantii, Vitamina B12, acidul folic si linoleic (Omega-6) din clorela pot reduce stresul, pot preveni accidentele vasculare cerebrale si lungi durata de viata, pot preveni declinul cognitiv al pacientilor cu dementa, pot imbunatati memoria si abilitatea cognitiva, pot intarzia progresia bolii Parkinson, pot lupta cu depresia si anxietatea.

Chlorella iti ajuta muschii

chlorella muschi puterniciChlorella poate mari anduranta aerobica, prin cresterea abilitatii de a satura plamanii cu oxigen (gratie continutului de aminoacizi cu catena ramificata), poate creste rezistenta fizica si imbunatati metabolismul muscular, poate reduce durerea musculara si poate scadea atrofierea musculara, arata studiile de specialitate.

Chlorella – contraindicatii si efecte adverse

Inainte de a cumpara suplimente alimentare de chlorella (pulbere sau tablete), este important este sa verifici pe ambalaj ca acestea au peretele celular spart (pentru a putea beneficia de nutrientii din microalga-minune) si sa te asiguri ca produsul este unul de calitate, prelucrat la cele mai inalte standarde si necontaminat cu toxine, bacterii, mucegai si metale grele (alege clorela organica, extrasa la temperaturi mici).

reteta chlorella

Desi este un produs complet natural, chlorella poate provoca efecte adverse la anumite persoane: greata, disconfort abdominal, acnee, letargie, oboseala, dureri de cap, ameteli, sensibilitate la soare (mai ales pentru persoanele cu pielea deschisa la culoare), diaree. Si poate interactiona cu anumite medicamente sau afectiuni (boli autoimune, alergie la iod, probleme cu glanda tiroida si de coagulare), deci cere mereu sfatul medicului, in acest sens! Procedeaza la fel daca esti insarcinata, alaptezi sau daca vrei sa ii dai chlorella bebelusului/copilului tau.

Articolul precedent Pasta de tofu cu masline – reteta video
Articolul următor Chiftelute de urzici
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

38 COMENTARII

    • Bună ziua! Vă răspunde Corina Dan, consultant nutriționist Sano Vita: ”Tiroidita Hashimoto este o afecțiune autoimună, adică propriul sistem imunitar atacă tiroida. Algele de tip spirulină și chlorella sunt recunoscute că au proprietăți de stimulare a imunității, putând agrava astfel simptomele. În plus, iodul pe care alegele îl pot conține este problematic, poate perpetua/agrava atacul imun din afecțiunea Hashimoto și poate duce la distrugerea suplimentară a celulelor tiroidiene. Așadar, cel mai bine este să nu administreze astfel de produse.” Sper să vă fie de folos! Multă sănătate!

    • Bună ziua! Dacă este vorba despre o tiroidită de cauză autoimună, se recomandă să nu consumați alge de tip Chlorella sau Spirulină, pentru că ele sunt recunoscute ca având proprietăți de stimulare a imunității, putând agrava astfel simpotomele. În plus, iodul pe care algele îl pot conține este problematic și poate perpetua/agrava atacul imun din afecțiunea Hashimoto, ducând la distrugerea suplimentară a celulelor tiroidiene.
      Dacă însă tiroidita este de altă cauză, e bine să discutați cu medicul curant privind recomandarea administrării algelor.
      Multă sănătate!

  1. Buna ziua ! In cazul in care esti diagnosticat cu cancer, vitamina B12 favorizeaza cumva multiplicarea celulelor agravand situatia prezenta ?
    Mi-am achizitionat tub comprimate „Chlorella” care specifică clar ca tubul contine doar pulbere de Chlorella nu si alte ingrediente cum ar fi B12. Oare contine si B12 si nu au specificat pe prospect?
    Multumesc frumos !

    • Bună ziua! Corina Dan, consultant nutriționist Sano Vita, vă oferă un răspuns cu privire la întrebările adresate, cu mențiunea că acesta nu înlocuiește vizita la medic și nici discuția cu acesta. Multă sănătate!
      ”Din informațiile științifice recunoscute oficial până în acest moment, suplimentarea cu vitamina B12 este contraindicată în cazul unui cancer diagnosticat. Se pare ca ea este implicată în favorizarea evoluției tumorilor prin creșterea sintezei de ADN.
      Această informație se referă însă mai puțin la sursele alimentare de B12 (lactate, ouă, carne) și vizează în mod special suplimentele alimentare și injecțiile cu vitamina B12. Sfatul nostru este să aveți o alimentație echilibrată, cât mai variată, sa încercați să consumați mai multe produse de origine vegetală, să reduceți consumul de carne roșie sau carne procesată industrial și să nu administrați suplimente care conțin vitamina B12 decât la sfatul medicului și după o atentă discuție cu acesta.
      În ceea ce privește algele marine de tip Chlorella, din datele științifice pe care le avem, conținutul în vitamina B12 este foarte controversat și dependent de anumite condiții de creștere (prezența anumitor bacterii cu care alga să trăiască în simbioză și care să sintetizeze ciancobalamina). În general însă, cel mai adesea chlorella nu conține vitamina B12 (au fost studii care au identificat în anumite loturi de Chlorella sp. analogi de vitamina B12 însă în cantități foarte mici, aflate în intervalul de erori pentru testare). Așadar, nu trebuie să va faceți grijă pentru prezența vitaminei B12 în doze care să influențeze celula tumorală.
      Unul dintre posibilele riscuri impuse de Chlorella se referă la interacțiunea cu anumite medicamente imunosupresoare (Chlorella poate crește imunitatea si astfel să scadă efectul medicamentului) sau a altor tipuri de medicamente (ex: anticoagulante orale). De aceea, vă rugăm să discutați cu medicul în cazul în care urmați un tratament cu substanțe active din clasele mai sus amintite.
      Sănătate!”

    • Pentru asocierea dintre acenocumarol (substanța activă a medicamentului menționat) și chlorella nu există date științifice solide care să ateste interacțiunea nefavorabilă dintre acestea. Însă vă sfătuim, ca măsură de precauție, înainte de a administra chlorella să discutați cu medicul care urmărește fluctuațiile INR-ului dumneavoastră și apoi să luați o decizie. Vă dorim sănătate!

    • Bună ziua! Pentru asocierea dintre apixaban și chlorella nu există date științifice care să ateste interacțiunea nefavorabilă dintre acestea, în general chlorella fiind bine tolerată. Însă va sfătuim, ca măsură de precauție, înainte de a administra chlorella să discutați cu medicul hematolog curant și apoi să luați o decizie. Vă dorim sănătate!

  2. Bună ziua! Am suferit de endometrioz, din cauza căreia am suferit mai multe operații, anexectomie bilaterala, histerectomie totala și ileohemicomectomie dreapta (45 cm colon), rezecție colotectala(20cm) colon! Am 35 de ani și din sept 2017 când am făcut histerctomia sunt lsnopauza… Îmi cade parul, ma, dor oasele… Sunt mereu obosita, m-am îngrășat…. M-ar ajuta chorela!?

    • Bună ziua! Ne pare tare rău pentru suferința dumneavoastră și vă trimitem, virtual, susținerea noastră și multă putere pentru a depăși acest episod. Să nu vă pierdeți speranța și optimismul, ci să luptați în fiecare zi pentru fericirea și starea dumneavoastră de bine.
      Chlorella vă ajută pentru susținerea generală a organismului, însă recomandăm ca aceasta să fie integrată unui stil de viață sănătos, în care alimentația să fie bazată pe cât mai multe legume, fructe și leguminoase, produsele de origine animală fiind și ele parte importantă, însă întotdeauna asociate cu o cantitate mare de legume. Totodată activitatea fizică susținută (și nu, nu ne referim la treburile casnice, ci la acel timp pentru dumneavoastră) ar putea face minuni în ceea ce privește simptomele asociate menopauzei (fizice și psihologice). Așadar, puteți încerca să consumați chlorella, fără a pierde însă din vedere ajustarea generală a stilului de viață. Multă multă sănătate vă dorim!

  3. Buna ziua!
    Am 38 ani si nu cunosc sa sufar de vreo boala anume. Am citit despre Chlorella si as dori sa urmez o cura preventiv, pentru beneficiile pe care le aduce, la pachet: tensiune, glicemie, colesterol, regenerare generala s. a. m. d.
    Imi recomandati sa incerc? Ar trebui sa ma tem de efecte secundare? Si pentru cat timp ar fi ok sa iau acele capsule? Multumesc.

    • Bună ziua! Din studiile existente până în prezent, pentru chlorella nu ar trebui să apară efecte secundare decât în situația în care s-a făcut exces în administrare (perioade lungi, fără pauze, concentrații terapeutice mari). Așadar, pentru perioade bine delimitate și pentru beneficiile acesteia puteți încerca administrarea. Nu există un punct de vedere unanim acceptat în lumea științifică privind doza zilnică recomandată, aceasta variind în funcție de particularitățile individuale. Se consideră totuși că 2 până la 5 grame pe zi (aproximativ o linguriță) pulbere de chlorela reprezintă o doză eficace și sigură. Se recomandă să administrați pentru o perioadă de aproximativ 2-3 luni, după care e bine să faceți o pauză de 3-4 luni si apoi să reluați. Există recomandări pentru a urma 2-3 cure/an cu chlorella.
      Vă atenționăm că dacă este pentru prima oară când consumați produsul și, dependent de sensibilitatea individuală, gustul ar putea să vi se pară neplăcut și chiar să aveți anumite manifestări gastrice în urma acestuia (senzație de vomă, flatulență, crampe abdominale). De aceea, vă sfătuim fie să administrați comprimate care conțin pulbere de chlorela, efectul de refuz fiind mai redus, fie să o administrați într-un shake de fructe sau într-o combinație care să îi mascheze gustul specific de algă. Vă dorim să vă bucurați de beneficiile acesteia!

  4. Buna ziua,
    Pt colon iritabil cu constipatie sau diaree, gadtrita eritematoasa cu arsuri gastrice, reflux gastric si biliar, pot lua chlorella?
    Daca da, cum trebuie administrata?
    Va multumesc, Emilia

    • Administrarea de chlorella în afecțiunile menționate de dumneavoastră nu a fost suficient studiată și nici nu există date științifice care să ne certifice utlilizarea. Pentru că printre reacțiile adverse pe care chlorella le poate da, dependent de sensibilitatea fiecărui individ, se numără și crampele abdominale, diareea, senzația de greață și flatulența, vă sfătuim să fiți precaută în administrare. Aceste efecte secundare pot apărea cu o frecvență mai mare în prima săptămână de folosire. Așadar, sfatul nostru este să încercați administrarea acesteia, însă să fiți foarte atentă la semnalele pe care organismul vi le dă și să opriți adminstrarea dacă apar simptome neplăcute. În principiu nu ar trebui să aveți manifestări nedorite, însă e bine să fiți atentă. Nu există un punct de vedere unanim acceptat privind doza zilnică recomandată, aceasta variind în funcție de particularitățile individuale. Se consideră totuși că 2 până la 5 grame pe zi (aproximativ o linguriță) pulbere de chlorela reprezintă o doză eficace și sigură. Se recomandă să administrați pentru o perioadă de aproximativ 2-3 luni, după care e bine să faceți o pauză de 3-4 luni și apoi să reluați. Există recomandări pentru a urma 2-3 cure/an cu chlorella. Se recomandă să se administreze înainte de masa de dimineață, însă dacă nu o tolerați așa puteți încerca și după masă la un interval de 2-3 ore.
      Vă atenționăm că dacă este pentru prima oară când consumați produsul și dependent de sensibilitatea individuală, gustul ar putea să vi se pară neplăcut. De aceea, vă sfătuim fie să administrați comprimate care conțin pulbere de chlorela, efectul de refuz fiind mai redus, fie să o administrați într-o combinație (suc natural, apă cu miere) care să îi mascheze gustul specific de algă. Multă sănătate!

    • Nu există recomandări din studii clinice pentru eficiența acestei alge în psoriasis, de aceea vă sfătuim să discutați cu medicul dermatolog care vă tratează. Având în vedere importanța unui intestin cât mai curat în această afecțiune, puteți încerca administrarea de chlorella însă în cantități mici (1 linguriță dimineața) pentru o perioadă de 2 săptămâni și să urmăriți cu atenție apariția oricărei posibile reacții cutanate. Totodată având în vedere că psoriazisul are o componentă autoimună iar chlorella susține sistemul imunitar este posibil să existe precauții în administrarea acesteia în astfel de afecțiuni (putându-le chiar agrava). Așadar, cel mai indicat este să aveți o discuție cu medicul dumneavoastră care vă cunoaște cazul, medicația și evoluția.

    • Din studiile existente (care din nefericire nu sunt foarte multe) nu există o recomandare pentru consumul de chlorella în cazul unei creșteri a creatininei. Ba din contra, a fost raportat un caz în literatura de specialitate în care un băiat a dezvoltat o nefropatie interstițială, cu creșterea creatininei, secundar administrării de chlorella. Este însă un singur caz, așadar concluziile nu se pot încadra în recomandări generale. Ceea ce noi vă sfătuim este să căutați sfatul unui medic specialist raportat la aceste creșteri ale creatininei și după identificarea cauzei, dacă și medicul curant este de acord, puteți încerca cu acest supliment, în doze mici.

    • Nu există studii efectuate pe chlorella care să arate interacțiunea cu medicația pentru epilepsie sau eficacitatea acesteia în afecțiunile menționate. Este totuși implicată în susținerea holistică a organismului prin mineralele conținute, așadar puteți încerca administrarea acesteia, însă observând atent eventualele efecte adverse. Sfătuim totuși să discutați cu medicul curant pentru epilepsie și să stabiliți cu dumnealui dacă este sigur să administrați chlorella, având în vedere medicația dumneavoastră actuală.
      Vă dorim multă sănătate!

  5. Buna ziua ! Am o alimentație sanatoasa am probleme cu tiroida am 4chisturi pe tiroida micuțe ! Nu am voie sa consum alimente cu iod ! Consum de un an clorella nu consum carne ci doar cea de peste ! Întrebarea mea este dacă clorella îmi asigura acel B 12 ca substituit al cărnii? Pentru o alimentație mai mult vegetală?

    • Bună ziua! Din nefericire nici o sursă vegetală nu asigură aportul optim de vitamina B12. Nici Chlorella, nici Spirulina, nici o altă algă nu pot substitui produsele animale sau suplimentarea cu B12. În plus, s-a descoperit că aceste alge conțin, izolat (dependent de factorii de creștere), cantități infime de B12, nu suficient cât să asigure un aport optim. Așadar vă recomandăm să vă dozați nivelul de vitamina B12 și mai ales în cazul în care nu există produse de origine animală în dietă, să suplimentați cu vitamina B12. Mai mult, chiar și atunci când aveți o dietă vegetariană (doar cu ouă și lactate) se recomandă această suplimentare.
      Vă dorim multă sănătate!

  6. Buna ziua ! In cazul in care i-au Femostone 2/10, pot sa includ chlorella in alimentatia mea? Si poate fi combinata chlorella cu spirulina si pudra de maca, de ex. intr-un smoothie ? Va multumesc ! Iana L.

    • Bună ziua,
      Vă recomandăm să vă adresați medicului curant pentru un sfat avizat, ajustat condiției dumneavoastră medicale.
      Vă dorim numai sănătate și vă stăm la dispoziție în caz că aveți întrebări sau nelămuriri referitoare la produsele noastre.
      Mulțumim,
      Echipa SanoVita

  7. Bună ziua, am început sa iau Chlorella 3x2tb /zi, sufăr de depresie și iau concomitent cu un antidepresiv. Este recomandat? Eu ma simt bine. Ce doza ar trebui sa iau? Mulțumesc.

    • La această întrebare, cel mai în măsură este să vă răspundă medicul dumneavoastră psihiatru, pe care vă recomandăm să-l consultați chiar și pentru administrarea suplimentelor aparent inofensive. Absolut orice ingerăm (de la alimente, la plante medicinale și tot felul de suplimente) are un anumit impact asupra organismului. Impactul poate fi pozitiv, neutru sau negativ și poate fi resimțit pe termen scurt, sau pe termen lung, sau niciodată. Toate (inclusiv alimentele) reprezintă substanțe cu anumită compoziție chimică și generează în organism niște reacții. De aceea, trebuie să ne hrănim sănătos, cu alimente despre care se știe deja că ne sunt benefice, și să fim chiar precauți la administrarea de suplimente, mai ales dacă avem și alt tratament, și mai ales dacă le luăm concomitent. Sunt foarte multe elemente de care trebuie să ținem cont când facem anumite recomandări (numele exact al medicamentului și concentrația acestuia, dacă mai sunt prezente și alte afecțiuni și dacă se administrează și alte medicamente în afară de antidepresiv, dacă se iau și alte tipuri de suplimente precum vitamine, minerale, omega 3, vârsta, greutatea persoanei ș.a.). Este foarte important să vă sfătuiți cu medicul care v-a prescris antidepresivul, domnia sa vă cunoaște întregul tablou clinic.
      Vă dorim multă sănătate,
      Loredana Lăpușanschi,
      Dietetician Clinician, Telomera – Lifestyle Medicine Clinic

    • Bună ziua,
      Vă recomandăm să vă adresați medicului curant pentru un sfat avizat, ajustat condiției dumneavoastră medicale.
      Vă dorim numai sănătate și vă stăm la dispoziție în caz că aveți întrebări sau nelămuriri referitoare la produsele noastre.
      Mulțumim,
      Echipa SanoVita

    • Bună ziua,
      Vă recomandăm să vă adresați medicului curant pentru un sfat avizat, ajustat condiției dumneavoastră medicale.
      Vă dorim numai sănătate și vă stăm la dispoziție în caz că aveți întrebări sau nelămuriri referitoare la produsele noastre.
      Mulțumim,
      Echipa SanoVita

  8. Am 34 ani, am hipotiroida(iau euthyrox și dostinex) și epilepsie(iau leveritacetam). Fac sport de aproape 11 ani,merg și la sala. Pot folosi și spirulina și chlorella? Mulțumesc!

    • Bună ziua,
      Vă recomandăm să vă adresați medicului curant pentru un sfat avizat, ajustat condiției dumneavoastră medicale.
      Vă dorim numai sănătate și vă stăm la dispoziție în caz că aveți întrebări sau nelămuriri referitoare la produsele noastre.
      Mulțumim,
      Echipa SanoVita

    • Bună ziua,
      Vă recomandăm să vă adresați medicului curant pentru un sfat avizat, ajustat condiției dumneavoastră medicale.
      Vă dorim numai sănătate și vă stăm la dispoziție în caz că aveți întrebări sau nelămuriri referitoare la produsele noastre.
      Mulțumim,
      Echipa SanoVita

    • Bună ziua,
      Vă recomandăm să vă adresați medicului curant pentru un sfat avizat, ajustat condiției dumneavoastră medicale.
      Vă dorim numai sănătate și vă stăm la dispoziție în caz că aveți întrebări sau nelămuriri referitoare la produsele noastre.
      Mulțumim,
      Echipa SanoVita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.