Reteta de tort de portocale si mac va fi pe placul oricarui gurmand, in orice perioada a anului. Fie ca tii post, dar iti doresti sa mananci un desert dulce, fie ca vrei sa pregatesti ceva bun pentru familia ta, acest preparat este cel potrivit. Se poate savura iarna cu o ceasca de ceai alaturi sau vara, alaturi de un fresh racoritor: e la fel de bun oricand!
Ingrediente reteta Tort de portocale si mac
- 1 ceasca lapte de soia
- 1 ceasca ulei de masline
- 1 ceasca zahar brut
- 1 ceasca migdale decojite rasnite
- 2 linguri de zeama de lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 1 praf de copt
- 2 cesti faina alba
- 1 ceasca faina de grau integrala
- 2 linguri de seminte de mac
- Opțional, pentru sirop:
- zeama de la o portocala
- 2 linguri de zahar
Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!
Mod de preparare reteta Tort de portocale si mac
- Se incalzeste putin laptele si in el se topeste zaharul amestecand continuu.
- Intr-un castron adaugam toate ingredientele si le amestecam bine, pana cand devin o coca moale, asemanatoare compozitiei de chec.
- Se pregateste o tava rotunda, tapetand-o cu hartie de copt si in ea vom pune compozitia de tort.
- Dam tortul la cuptorul preincalzit la 180 grade C.
- Il vom lasa la copt aproximativ 40 de minute, verificand cu o scobitoare daca s-a copt.
- In continuare, vom pregati siropul: punem la incalzit pe foc mic zeama de portocala si zaharul, amestecand continuu pana cand zaharul se dizolva.
- Se inteapa blatul in partea de sus de mai multe ori cu o scobitoare si se toarna siropul deasupra. Intepand in acest fel ne vom asigura ca siropul va patrunde in toata adancimea blatului si acesta nu ramane uscat sau inecacios.
- Ornam tortul cu felii de portocale si il putem servi alaturi de o ceasca de ceai.
Observatii reteta Tort de portocale si mac
- Acest tort este preparat integral din produse de origine vegetala, deci poate fi consumat atat de vegetarieni, cat si de persoanele care tin post sau de cei care, din motive de sanatate, doresc sa reduca aportul de produsele animale din alimentatie.
- Portocala folosita atat in compozitie (coaja), cat si pentru insiropat (sucul) si pentru ornat (feliile intregi sau bucati) ii vor da o aroma fresh si racoritoare.
Stiai ca?
- Dat fiind ca blatul tortului este pregatit cu lapte de soia, care nu contine lactoza, el se constituie ca o varianta foarte buna de desert pentru cei care sufera de intoleranta la proteina din lapte?
- Laptele de soia este foarte asemanator la gust cu laptele de vaca, in schimb iti aduce foarte multe vitamine si minerale, cu rol benefic pentru sanatatea ta? In plus, el nu doar ca nu contine colesterol, dar, datorita fitosterolilor (compusi vegetali cu valoare terapeutica) prezenti, poate reduce colesterolul in cazul persoanelor care il consuma.
- Faina integrala din reteta acestui tort cu portocale si mac iti va imbunatati, datorita continutului ridicat de fibre, digestia si, in acelsi timp, va reduce aportul caloric al preparatului?
Sumar

Denumire Reteta
Tort de portocale si mac
Autor
Sano Vita
Publicat la
Timp preparare
Rating





Tortul acesta este dintre preferatele mele, iar deasupra, eu il ornez cu ciocolata topita. Merge excelent cu aroma de portocala. Un deliciu!
Gabriela, ne bucuram tare mult sa auzim asta si iti multumim pentru sugestia cu ciocolata topita, este o idee excelenta. Te asteptam oricand cu idei gustoase!