Tort bundt de morcov

tort bundt de morcovAcest tort bundt de morcov va transforma orice masa intr-una de sarbatoare, cu aspectul sau festiv si gustul sau delicios. In plus, nu contine ingrediente de origine animala (deci este potrivit in post sau pentru persoanele vegane) si se face foarte usor. Cu amestecul lui de condimente aromate si morcovi rasi, acest tort bundt de morcov este potrivit in lunile reci, de toamna si iarna, merge servit ca atare sau alaturi de o ceasca fierbinte de ceai si poate deveni rapid desertul preferat al familiei tale!

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   12

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tort bundt de morcov

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Seminte de in

seminte-de-in-1-kg

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

  Mod de preparare reteta Tort bundt de morcov

  • Incepe sa pregatesti aceasta reteta de tort bundt de morcov prin a macina semintele de in (descopera cum aici) si a le amesteca bine, intr-o cana, cu 9 linguri de apa rece; da cana la frigider, timp de 15 minute.
  • Preincalzeste cuptorul la 180° C.
  • Intr-un bol incapator, amesteca faina, scortisoara, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
  • Incorporeaza in amestec morcovii (curatati de coaja si dati pe razatoarea mica) si fulgii de nuca de cocos.
  • Pregateste un bol separat si adauga in el lichidul din cana data la frigider, zaharul, uleiul de cocos topit, laptele de migdale si esenta de vanilie; foloseste un mixer sau un tel pentru a bate bine toate aceste ingrediente, pana cand amestecul se deschide la culoare.
  • Transfera ingredientele umede in bolul cu ingrediente uscate, adauga nuncile pecan (taiate bucati) si stafidele si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule.
  • Toarna aluatul de tort de morcov intr-o forma de bundt antiaderenta si da-o la cuptorul preincalzit timp de 5-60 de minute.
  • Scoate forma de tort bundt din cuptor si lasa la racit blatul timp de 15 minute.
  • Cu ajutorul unui cutit de unt, inconjoara spatiul dintre blat si tava de tort, pentru a-l dezlipi uniform de aceasta.
  • Lasa tortul de morcov la racit complet, apoi acopera-l cu zahar pudra, inainte de servire.

  Observatii reteta Tort bundt de morcov

  • In loc de zahar pudra simplu, poti acoperi tortul bundt de morcov cu un topping: amesteca, intr-un bol, ½ cana zahar pudra si 1-2linguri lapte de migdale, apoi toarna sosul obtinute peste tortul rece; presara deasupra o mana de fulgi de nuca de cocos trasi la tigaie si cateva nuci pecan taiate in bucati.
  • Poti inlocui nucile pecan din reteta cu nuci obisnuite.

  Stiai ca?

  • Morcovii au o istorie indelungata (apar in documente istorice si picturi inca de acum 5.000 de ani), dar nimeni nu stie exact cand au aparut, pentru ca erau des confundati cu pastarnacul?
  • 100 g de morcovi cruzi contin: 334% din doza zilnica recomandata de Vitamina A, 16% din doza zilnica recomandata de Vitamina K, 11% din doza zilnica recomandata de fibre, 10% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 9% din doza zilnica recomandata de potasiu si 7% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6 si mangan?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tort bundt de morcov
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)


2 Comentarii

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.