Topping inedit din fulgi de cocos insiropati

Topping inedit din fulgi de cocos insiropati

Daca vrei sa iti ornezi budinca, sa iti umpli tarta, prajiturile sau tortul intr-un mod festiv, diferit de frisca sau cremele clasice, incearca reteta noastra de Topping inedit din fulgi de cocos insiropati. Gust savuros, aspect atragator si beneficiile pentru sanatate oferite nuca de cocos – iata cele 3 motive principale pentru care trebuie sa incerci acest preparat. Ti-am spus si ca este gata cat ai clipi?

TIMP PREPARARE  15 minute

PORTII    1

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Topping inedit din fulgi de cocos insiropati

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Fulgi de cocos

nuca-de-cocos-250g

Miere de salcam

miere-salcam-jajin

Mod de preparare reteta Topping inedit din fulgi de cocos insiropati

  • Se amesteca toate ingredientele si se lasa acoperit 10-15 minute – pana se absoarbe lichidul.
  • Toppingul se poate folosi imediat sau dupa cateva ore, timp in care a fost tinut la frigider.
  • Este excelent peste prajituri sau torturi, are si un gust foarte bun si un aspect deosebit.

Observatii reteta Topping inedit din fulgi de cocos insiropati

  • Cu ajutorul apei, fulgii de cocos sunt rehidratati, capatand astfel o aroma mai intensa si o textura mult mai placuta.
  • Mierea si uleiul din compozitie au rolul de a-i lega putin, in asa fel incat sa rezulte o compozitie aerata, dar care nu se risipeste usor.
  • Efectul maxim il poti obtine prin contrast: combinand forma neregulata si textura aerata a fulgilor de cocos cu una matasoasa din crema fina.
  • Sunt ideali pentru a orna prajiturile in sezonul rece, atunci cand vrei sa obtii efectul de fulgi de zapada, dar si in sezonul cald, daca vrei sa dai senzatia de racorire.

Stiai ca?

  • Nucile de cocos sunt bogate in vitaminele C, E, B1, B3, B5 si B6 si minerale ca fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu si fosfor?
  • Exploratorii spanioli au numit cocosul – “fata zambitoare de maimuta“, datorita celor trei ochi mici de la baza pe care ei ii asemănau cu ochii unei maimute?
  • Palmierii produc nuca de cocos de pana la 13 ori pe an si, desi este nevoie de un an pentru ca nucile de cocos sa se maturizeze, un copac complet inflorit poate produce intre 60-180 nuci de cocos intr-o singura recolta?
  • Exista dovezi ca trigliceridele cu catena medie (MCT) aflate in laptele de cocos pot influenta in sens pozitiv scaderea in greutate, compozitia corporala si metabolismul?
  • Din cocos se folosesc toate partile componente: apa, laptele, pulpa, chiar si coaja tare si fibroasa, in diverse industrii.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Topping inedit din fulgi de cocos insiropati
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 63 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.