Tarta cu mere

tarta cu merePregateste si tu aceasta tarta cu mere, care are avantajul ca se potriveste si in zilele de post (deoarece nu contine ingrediente de origine animala), nu contine zahar rafinat (alb) si nu presupune un aluat dat la frigider timp de 30-60 de minute inainte de coacere. Poti face aceasta tarta cu mere cap-coada intr-o ora, pregatind-o fara timpi de ateptare si servind-o calda, la scurt timp dupa ce ai scos-o din cuptor. Cu o umplutura clasica, de fructe cu scortisoara, aceasta tarta cu mere poate fi imbunatatita prin adaos de fructe uscate (stafide, curmale sau merisoare) si/sau miez de nuca tocat marunt.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tarta cu mere

ALUAT:

UMPLUTURA:

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Zahar din cocos

bioh-eco-zahar-din-nectar-de-cocos-pure-150g

  Mod de preparare Tarta cu mere

  • Pentru a pregati aceasta tarta cu mere, incepe prin a prepara umplutura.
  • Curata merele de coaja si de cotor si taie-le in cubulete.
  • Incinge uleiul de cocos intr-o tigaie incapatoare, la foc mic.
  • Adauga zaharul de cocos si lasa-l pe foc timp de 1 minut, pana cand cristalele s-au topit.
  • Adauga in tigaie laptele de migdale, esenta de vanilie, scortisoara, sarea si merele.
  • Lasa umplutura sa se inmoaie, timp de 10 minute, amestecand ocazional.
  • Adauga amidonul si astepata 1 minut, pana cand amestecul devine mai den, apoi stinge focul si lasa amestecul la racit.
  • Preincalzeste cuptorul la 180o C.
  • Intr-un blender vertical, transforma migdalele in faina.
  • Intr-un bol incapator, combina ingredientele uscate pentru aluat (faina de migdale si cea de grau) si toarna deasupra uleiul de cocos, apoi – pe rand – 14 linguri de apa rece, amestecand pana obtii un aluat omogen.
  • Imparte aluatul astfel obtinut in doua parti egale, intinzand-o pe fiecare sub forma de cerc de 3 mm grosime, pe blatul infainat.
  • Adauga primul cerc de aluat intr-o tava de tarta din ceramica.
  • Transfera umplutura de mere peste aluat, in tava circulara, adauga al doilea cerc de aluat deasupra (folosindu-te de sucitor), sigileaza cu degetele sau cu o furculita marginea tartei cu mere, taie un + cu un cutit in centru (pentru a ajuta aburul sa iasa, la copt) si da tava la cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute sau pana cand marginea aluatului devine aurie.
  • Serveste tarta cu mere calda sau dupa ce s-a racit complet.

  Observatii reteta Tarta cu mere

  • Poti pastra aceasta tarta cu mere la frigider, timp de 2-3 zile.
  • Pentru aceasta tarta cu mere trebuie sa folosesti o tava de tarta de 22 cm diametru.
  • Poti pregati aluatul de tarta cu mere in avans, tinandu-l la frigider pana la 24 de ore inainte de a-l gati.

  Stiai ca?

  • Merele sunt bogate in fibre, iti ajuta inima, scad riscul de diabet, promoveaza dezvoltarea bacteriilor digestive prebiotice si contin compusi care pot lupta impotriva astmului?
  • Tarta cu mere ar fi o creatie britanica veche de peste 600 de ani? Initial, pentru ca zaharul era prea scum, tartele erau indulcite prin adaugarea de smochine.
  • Tarta cu mere este adesea servita cu inghetata? Aceasta combinatie se numeste tarta a la mode.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tarta cu mere
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.