Tarta cu fructe si crema de vanilie

Tarta cu fructe si crema de vanilieAceasta tarta cu fructe si crema de vanilie este de post (nu contine ingrediente de origine animala), usor de facut, cremoasa si crocanta, putand fi acoperita cu orice fructe de sezon: capsune, piersici, capsuni, fructe de padure, prune, pere. Delicioasa in orice moment al anului, tarta cu fructe si crema de vanilie este un desert perfect pentru orice ocazie, care va fi pe placul oricaruia dintre membrii familiei tale!

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tarta cu fructe si crema de vanilie

BLAT:

CREMA:

TOPPING:

  • fructe

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Miere poliflora

miere-poliflora-jajin

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Lapte de soia cu vanilie

lapte-soia-vanilie-bio-1l

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Crema vegetala din nuca de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

  Mod de preparare reteta Tarta cu fructe si crema de vanilie

  • Preincalzeste cuptorul la 180C.
  • Primul pas este pregatirea blatului pentru tarta cu fructe si crema de vanilie.
  • Mixeaza, intr-un blender vertical, migdalele; cand devin ca o faina, adauga fulgii de ovaz si continua macinarea.
  • Transfera amestecul de ingrediente uscate intr­‐un bol incapator, adauga deasupra faina integrala, sarea, uleiul, mierea si apa, omogenizand bine toata compozitia.
  • Intinde blatul pentru tarta cu fructe si crema de vanilie intr­‐o tava din ceramica si introdu‐o la cuptor, timp de 15-18 minute sau pana cand aluatul se rumeneste uniform.
  • Scoate tava din cuptor si las-o la racit complet.
  • Amesteca – intr-un vas – 2 cani de lapte de soia cu vanilie, amidonul de porumb, esenta de vanilie si zaharul brut.
  • Pune pe foc, intr-o cratita incapatoare, cele 5 linguri de lapte de soia cu vanilie ramase; cand acesta din urma da in clocot, adauga restul de amestec de lapte si amesteca totul constant, pentru a nu se lipi de vas in timp ce se intareste.
  • Cand crema s-a ingrosat, stinge focul, toarn-o intr-un bol, acopera-l cu folie alimentara (pentru a evita formarea unei pielite deasupra cremei) si las-o sa se raceasca, pe blatul din bucatarie; dupa ce crema de vanilie s-a racit, da-o la frigider 30 de minute.
  • Folosind mixerul, transforma crema de cocos (tinuta si ea la rece, in prealabil) in frisca vegetala, apoi incorporeaz-o in crema rece de vanilie.
  • Umple blatul rece de tarta cu aceasta crema de vanilie si decoreaza-l cu fructele alese fix inainte de a servi desertul.

  Observatii reteta Tarta cu fructe si crema de vanilie

  • Aceasta reteta de tarta cu fructe si crema de vanilie este perfecta de pregatit in avans: fa tarta cu umplutura de vanilie cu o zi inainte, pentru a avea ambele timp sa se raceasca bine de tot; in ziua in care vei servi tarta, pregateste doar frisca vegetala de cocos, toarna crema in blat si pune deasupra fructele.
  • Daca nu termini odata intreaga tarta cu fructe si crema de vanilie, tine-o la frigider timp de pana la 2 zile.

  Stiai ca?

  • Migdalele cresc nivelul de energie, imbunatatesc aspectul pielii, unghiilor si al parului, regleaza tensiunea arterial, ajuta la imbunatatirea digestiei, au efect alcalin si antioxidant?
  • Migdalele sunt recomandate pentru combaterea depresiei, deoarece contin zinc, fier si acizi grasi Omega-3?
  • Crema de cocos are o consistenta mai vascoasa decat laptele de cocos deoarece este obtinuta din grasimile vegetale ale acestuia?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tarta cu fructe si crema de vanilie
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 49 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.