Tagliatelle cu legume

tagliatelle cu legumeTagliatelle + legume + tofu + masline = un pranz sanatos si usor pentru intreaga familie. Incearca reteta noastra de paste cu broccoli, pentru a descoperi un nou mod de a gati tagliatelle! Rezultatul se prepara usor, rapid si este delicios si sanatos, gratie ingredientelor vegetale diverse pe care le contine si care ii vor aduce organismului tau un boost de vitamine.

Aceste tagliatelle cu broccoli, porumb si masline sunt, in plus, un fel de mancare colorat, care va infrumuseta orice masa, indiferent de anotimp. Si care poate fi gatit oricand, deoarece nu presupune ingrediente pe care le gasesti in piata doar toamna, de exemplu: folosind legume congelate, poti prepara oricand aceste tagliatelle cu legume.

TIMP PREPARARE   15 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tagliatelle cu legume

  • 500 g tagliatelle
  • 100 g tofu natur
  • 100 g masline fara samburi
  • 300 g broccoli
  • 250 g porumb fiert
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 6-8 fire patrunjel verde
  • oregano uscat, dupa gust
  • sare, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Tagliatelle cu legume

  • Adauga pastele tagliatelle intr-o oala incapatoare, in apa sarata si clocotita; fierbe-le al dente, nu pana se zdrobesc.
  • Separat, fierbe inflorescentele de broccoli timp de aproximativ 5 minute.
  • Amesteca (intr-un bol incapator) inflorescentele de broccoli cu uleiul de masline, usturoiul taiat julienne, morcovul taiat rondele, porumbul fiert, patrunjelul taiat marunt, cat oregano uscat vrei si sare, dupa gust.
  • Toarna deasupra pastele tagliatelle fierte si scurse aproape complet de lichid.
  • Acopera bolul cu un capac si lasa ingredientele sa isi intrepatrunda aromele, cateva minute.
  • La servire, adauga deasupra tofu ras si maslinele taiate rondele sau jumatati.

  Observatii reteta Tagliatelle cu legume

  • Trucul oricarei retete de paste nelipicioase este urmatorul: nu scurge toata apa in care au fiert acestea, lasa 2-3 linguri in oala si toarna pastele si lichidul deasupra sosului pe care il prepari.

  Stiai ca?

  • Pastele tagliatelle sunt un fel traditional de paste originar din regiunea italiana Emilia-Romagna?
  • Emilia-Romagna se intinde de la coasta adriatica, de-a latul peninsulei italice, pana in Liguria si este locul a numeroase produse traditionale, locuri si brand-uri celebre (ca Mortadella, Parma, Bologna – care gazduieste cea mai veche universitate din lume si Modena – de unde vin otetul balsamic si masinile Ferrari)?
  • Textura pastelor tagliatelle este poroasa, de aceea sunt perfecte pentru felurile de mancare cu sosuri groase, dar si pentru optiuni vegetariene mai usoare (ca briciole e noci/cu pesmet si nuci sau pomodoro e basilica/cu rosii si busuioc)?
  • Broccoli este o sursa excelenta de Vitamina C si K (91 g de broccoli crud contin 135%, respective 116% din doza zilnica recomandata din aceste vitamine)? In plus, contine acid folic, potasiu si fibre.
  • Broccoli, varza, conopida, cresonul, varza de Bruxelles, hreanul, napul si kale sunt toate legume crucifere?
  • Conopida mov pe care o vezi in supermarketuri este, de fapt, un tip de broccoli?
  • Maslinele sunt bogate in grasimi monosaturate (care incetinesc digestia; mancand doar 10 masline inainte de o masa iti poti reduce apetitul cu pana la 20%), minerale (fier, cupru), Vitamina E si antioxidanti (cu efect antiinflamator)?
  • Maslinele elimina colesterolul in exces din sange, sunt o sursa excelenta de fibre sit e protejeaza impotriva anemiei?
  • Nu exista diferente nutritionale intre maslinele negre si cele verzi?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tagliatelle cu legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
31star1star1stargraygray Based on 61 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.