Supa de linte cu rosii

Supa crema de linteUsoara si cremoasa, supa de linte cu rosii poate reprezenta o masa delicioasa, chiar si atunci cand esti la dieta. Nu contine multe grasimi, in schimb aduce organismului tau un pachet de vitamine si proteine care il vor energiza. Afla in reteta de azi mai multe informatii despre continutul nutritional al lintei si ce legatura au descoperit cercetatorii ca exista intre alimentele cremoase si starea ta de fericire.

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Supe si ciorbe

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Supa de linte cu rosii

  • 200 g linte rosie
  • 3-4 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 ardei
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura fulgi de drojdie inactiva (optional)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • marar
  • busuioc
  • sare dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de drojdie inactiva

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

  Mod de preparare reteta Supa de linte cu rosii

  • Lintea se inmoaie pentru o ora inainte de gatit, apoi se spala bine si se scurge de apa.
  • Morcovul, ceapa, cartofii, telina si ardeiul se taie cubulete si apoi se pun la fiert impreuna cu lintea.
  • După ce s-au fiert, adaugam pasta de rosii si ii mai dam cateva clocote.
  • In continuare punem condimentele, fulgii de drojdie, uleiul de masline si usturoiul, apoi le mixam cu blenderul.
  • Se va servi la masa calda, ornata cu patrunjel verde sau marar.

  Observatii reteta Supa de linte cu rosii

  • La aceasta reteta noi am folosit pasta de rosii, nu bulion, intrucat bulionul este prea concentrat si va da un gust prea acrisor preparatului. Daca gatesti supa de linte vara,  uita de conserve si foloseste pulpa de rosii proaspata. Cum o obtii? Alege cateva rosii bine coapte, opareste-le un minut in apa clocontinda, curata-le de coaja si toaca-le marunt.
  • Intre toate sortimentele de linte de pe piata, lintea rosie este cea care poate fi inclusa cel mai simplu in retetele tale culinare, intrucat are cel mai scurt timp de gatire (in jur de 15 minute). Ea se inmoaie destul de mult la fierbere, motiv pentru care constituie baza potrivita pentru piureuri, pateuri vegetale, supe creme, dar si placinte.
  • Vegetarienii, veganii sau persoanele care tin post prefera lintea in alimentatia zilnica datorita continutul sau ridicat de proteine. Mai mult de atat, aceasta este o sursa bogata de vitamine, cum ar fi vitamina B, vitamina E, A, C, K sau minerale cum este fierul, potasiul, cuprul, seleniul, magneziul, fosforul, calciul sau sodiul.

  Stiai ca?

  • Specialistii au descoperit ca alimentele cremoase, asa cum este si aceasta supa, actioneaza asupra unor centri de la nivelul creierului care sunt responsabili de senzatia de fericire? Asadar, daca nu credeai pana acum ca o simpla supa poate sa iti imbunatateasca starea de bine, afla ca te-ai inselat.
  • 100 de grame de linte fiarta contin numai 116 calorii, dar 9 grame de proteine, 20 g de carbohidrati, 7,9 g de fibre, 0,4 g grasimi, 0 zaharuri si 0 colesterol?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supa de linte cu rosii
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
41star1star1star1stargray Based on 106 Review(s)


2 Comentarii

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.