Supă cremă de broccoli cu cremă de caju

supă cremă de broccoliDeși mulți îl trec cu vederea, broccoli poate fi baza unor rețete cu adevărat senzaționale.De pildă – această supă cremoasă, fresh, care se poate fi servită atât caldă cât și rece: supa cremă de broccoli cu cremăde caju. Pregătită de Chef Daniela Dan, supa este perfectă pentru cei care caută o sursă vegetală de fibre și proteine dar, mai ales, pentru cei care doar vor să-și prepare rapid ceva senzațional la gust <3

 

TIMP DE PREPARARE   45 minute

PORȚII  4

TIP REȚETĂ  Supă

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru supa-cremă de broccoli cu caju

  • 4 căni broccoli
  • 4 căni de bază pentru supă (fiertură de legume – stock)
  • ¾ cană de ceapă tocată mărunt
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 6 linguri apă
  • 4 linguri făină
  • 4 căței de usturoi tăiați mărunt
  • ½ cană Cremă de Caju

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsul!

Fulgi de drojdie uscată

FAINA INTEGRALA DE GRAU 1 KG

  Mod de preparare supă-cremă

  • Se pregătesc toate ingredientele înainte de a începe;
  • Cotorul de la broccoli se taie mărunt, iar buchetul se desface în bucățele mai mici;
  • Într-o oală, la foc mediu, se pune uleiul de măsline,  apa, ceapa și puțină sare. Se lasă la înăbușit, la foc mic până când ceapa devine translucidă (aproximativ 10 minute) iar apoi se adaugă usturoiul și se menține pe foc timp de 1 minut;
  • Se adaugă cotorul de broccoli tocat și se lasă la fiert câteva minute până când se înmoaie;
  • Se presară făina și se amestecă pentru a se combina;
  • Adăugă treptat restul bazei pentru supă și amestecă bine;
  • Când cotorul este aproape fraged, se adaugă buchețelele de broccoli împreună cu un vârf de sare și se lasă supa să fiarbă ușor, la foc mic, până când buchețelele devin fragede;
  • Pentru servire se adaugă crema de caju, sare și piper după gust.

Alternativ

  • Dacă alegeți să dați prin blender supa, amestecați până se obține o cremă fină. Este posibil să repetați amestecarea de mai multe ori.
  • După ce se obține consistența dorită, adăugați crema de caju

Crema de caju

  • 1 cană nuci de caju, înmuiate, scurse și clătite
  • 1 cană de apă

Într-un robot de bucătărie se adaugă caju, apa și se amestecă până când compoziția devine foarte fină. Pentru o cremă mai groasă, adaugați mai puțină apă. Crema de Caju se poate ține la frigider pentru câteva zile.

 



LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.