Sos savuros din fulgi de drojdie
Un simplu sos, făcut în câteva minute, poate schimba total gustul unui fel de mâncare. Dacă vrei să ieși din rutină sau să dai un twist interesant mâncărurilor de zi cu zi, poți încerca să adaugi deasupra sosul savuros din fulgi de drojdie. Îl poți folosi, de pildă, în rețeta de paste, de pizza sau chiar de mac and cheese, ca un înlocuitor al sosului de brânză.
TIMP DE PREPARARE 20 minute
PORȚII o cană sos
TIP REȚETĂ Sos
DIFICULTATE Scăzută
PRINTEAZĂ REȚETA
Ingrediente:
- 4 linguri fulgi de drojdie
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 linguriță turmeric
- 1 vârf cuțit de sare
- 1 cană lapte de soia
Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!
Mod de preparare:
- Puneți fulgii de drojdie, amidonul de porumb, turmericul și sarea într-o cratiță și amestecați bine.
- Treptat, adăugați laptele de soia, continuând să amestecați, pentru a sparge eventualele cocoloașe. Puteți să folosiți un tel.
- Se gătește la foc mediu până când sosul se îngroașă. Dacă devine prea gros, adăugați lapte de soia.
- Sosul poate fi consumat atât cald, cât și rece – depinde, desigur, de preferințe și de preparatul la care este folosit.
Știai că?
- Fulgii de drojdie mai sunt numiți și „parmezanul vegetarienilor” datorită gustului asemănător cu brânza.
- Fulgii de drojdie sunt bogați în proteine, în conținutul mare de B-uri, de minerale (fier, zinc, seleniu, mangan, molibden) și de aminoacizi.
- Drojdia inactivă este o sursă importantă de fibre alimentare. Acestea pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol „rău”.
- Se recomandă consumul echilibrat, putând provoca anumite dezechilibre gastrice atunci când se adaugă excesiv în mâncare, mai ales la persoanele care suferă de boală inflamatorie instestinală.