Șnițel de soia cu usturoi și rozmarin

Șnițel de soia cu usturoi și rozmarin

Unul dintre felurile de mâncare care au prins cel mai mult în bucătăriile noastre în ultimele decenii, șnițelul, vine sub o varietate de forme. Există șnițel de porc, de pui, șnițel făcut ca un cordon bleu și nenumărate variante internaționale, naționale și regionale. De ce să nu punem cap la cap o rețetă de șnițel din soia, ne-am gândit noi? Împreună cu câțiva căței de usturoi – nici exagerat de mult, dar destul cât să dea acel gust intens – avem aici de față o variantă vegetariană a șnițelului, adaptată la preferințele culinare românești.

 

TIMP DE PREPARARE   60 minute

PORȚII  10-12

TIP REȚETĂ   Fel principal

DIFICULTATE   Ușor

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente pentru șnițel de soia

  • 300 g soia felii
  • 4 L de apă
  • 3 linguri pline cu diverse condimente (oregano, mărar și altele, după gust)
  • 2 linguri amestec de legume
  • 3 lingurițe sare
  • 25 g susan
  • 70 g pesmet
  • 25 g fulgi de drojdie inactivă
  • 300 ml ulei de măsline
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • 5-8 căței de usturoi mai mari
  • 1 lingură busuioc uscat
  • 1 linguriță rozmarin frunze deshidratate
  • alte condimente, după gust

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Fulgi de drojdie uscată

FULGI DE DROJDIE INACTIVA USCATA 100G

Amestec de legume

AMESTEC DE LEGUME 125G

Semințe de susan

SEMINTE DE SUSAN DECORTICAT 100G

  Mod de preparare șnițel de soia

  • Se fierb feliile de soia împreună cu amestecul de legume, condimentele, sarea și apa pentru 25 minute.
  • Se strecoară apa în care au fiert și se presează ușor pentru a înlătura din apă.
  • Șnițelul se trece prin susan, pesmet și fulgii de drojdiedupă care se pune la cuptor pentru 25-30 minute la 180 °C. După 15 minute, dacă cuptorul nu este prevăzut cu sistem de ventilație, feliile de soia se întorc, pentru a se rumeni și pe partea opusă.
  • Cât timp feliile sunt la cuptor, se pregătește un sos din ulei de măsline, boia dulce, usturoi, busuioc și rozmarin (sau alte condimente, după gust). Se pun toate într-un vas și se blendează puțin, cât să se amestece aromele condimentelor.
  • După ce se scot de la cuptor, șnițelul se trece imediat prin sos și se pune la scurs într-o strecurătoare pentru 20-30 min.
  • Uleiul rămas îl puteți folosi în salate sau la alte mâncăruri.

Aceeași rețetă se poate folosi si pentru cuburile din soia, pentru a obține o garnitură delicioasă.

  Știai că?

  • Șnițelul este o invenție culinară a austriecilor, deși sunt și istorici italieni care arogă milanezilor descoperirea.
  • Numele șnițelului este un diminutiv german din cuvântul „sniz”, care înseamnă felie. O feliuță de carne ori, în cazul nostru, de soia.
  • Deși soia era crescută la început doar ca hrană pentru animale, astăzi se regăsește în numeroase alimente vegetariene și este folosită chiar și în unele industrii, cum ar fi fabricarea lumânărilor sau produse de îngrijire a părului.
  • Uleiul boabelor de soia poate fi folosit chiar și în bezina sintetică realizată din biomasă.


1 comentariu

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.