Acasă Rețete Bauturi Smoothie cu mango, ghimbir si turmeric

Smoothie cu mango, ghimbir si turmeric

0
Smoothie cu mango, ghimbir si turmeric

smoothie cu mango, ghimbir si turmericUn smoothie cu mango, ghimbir si turmeric poate constitui un mic dejun rapid si usor de preparat, hranitor (gratie nutrientilor care sunt asimilati rapid) si cu un gust delicios (datorita ingredientelor pe care le contine). Fa si tu aceasta reteta de smoothie cu mango, ghimbir si turmeric si vei descoperi o bautura racoritoare, cu o culoare solara intensa, plina de proteine, fibre si substante antiinflamatoare!

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII   1

TIP RETETA   Bautura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Smoothie cu mango, ghimbir si turmeric

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Miere poliflora

miere-poliflora-jajin

  Mod de preparare reteta Smoothie cu mango, ghimbir si turmeric

  • Pentru a pregati acest smoothie cu mango, ghimbir si turmeric, trebuie sa cureti fructul de mango de coaja (dupa ce ai eliminat samburele) si sa il tai in cuburi.
  • Intr-o cratita, pune la incalzit tot laptele de migdale, la foc mediu.
  • Intr-un blender vertical, adauga toate ingredientele si marunteste-le bine, pana obtii un smoothie omogen.
  • Toarna smoothie-ul cu mango, ghimbir si turmeric intr-un pahar inalt si bea-l imediat.

  Observatii reteta Smoothie cu mango, ghimbir si turmeric

  • Nu este nevoie sa cureti ghimbirul de coaja, daca ai cumparat o bucata de ghimbir tanar, a carei coaja este subtire: aceasta contine fibre sanatoase si nu se va simti in produsul final.
  • Poti adauga in acest smoothie cu mango, ghimbir si turmeric si un morcov mic intreg, spalat bine.

  Stiai ca?

  • Rizomii maturi de ghimbir, care se vand in supermarketuri si din care poti creste acasa o planta de ghimbir noua, sunt recoltati dupa 10-12 luni?
  • Planta de ghimbir poate creste pana la 1,2 m inaltime?
  • Ghimbirul (pe numele latinesc, Zingiber officinale) are proprietati antiinflamatorii, de reglare a tensiunii sangvine si de calmare a problemelor de stomac, raului de mare si starilor de greata?
  • Ghimbirul se depoziteaza la temperatura camerei timp de pana pana la 7 zile dupa cumparare sau poate fi acoperit de un servetel de hartie, pus intr-o punga de plastic sigilata si tinut la frigider 2-3 saptamani? In plus, ghimbirul poate fi congelat intreg timp de 3-4 luni, folosind cate o bucatica din el, la nevoie. Congelarea ii schimba textura, nu si aroma.
  • Turmericul (Curcuma longa sau „sofranul indian”) este o planta cu origine asiatica, din familia Zinziberaceae, fiind inrudita cu ghimbirul?
  • Turmericul este folosit de mii de ani pe post de colorant, tratament naturist si condiment?
  • Turmericul contine peste 100 de compusi chimici, cel mai cunoscut fiind curcumina – polifenol cu proprietati antiinflamatoare, care ii confera culoarea intensa galben-portocalie?
  • 100 g de turmeric contin 517% din doza zilnica recomandata de fier, 340% din doza zilnica recomandata de mangan, 138% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6, 67% din doza zilnica recomandata de cupru, 54% din doza zilnica recomandata de potasiu, 48% din doza zilnica recomandata de magneziu, 43% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 39,5% din doza zilnica recomandata de zinc, 38% din doza zilnica recomandata de fosfor, 32% din doza zilnica recomandata de Vitamina B3, 21% din doza zilnica recomandata de Vitamina E si 18% din doza zilnica recomandata de Vitamina B2 si calciu?
  • Curcumina din turmeric poate contribui la moartea celulelor canceroase, creste nivelul unui hormon (BDNF) care ajuta la aparitia de noi neuroni si lupta impotriva bolilor ca depresia si Alzheimer-ul? In plus, turmericul poate ajuta memoria, promoveaza sanatatea inimii si a ficatului, te ajuta sa lupti cu artrita si are proprietati antioxidante si antiinflamatoare?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Smoothie cu mango, ghimbir si turmeric
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 24 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.