Serbet de pepene rosu

serbet de pepene rosu

In aceasta vara te invitam sa te racoresti cu acest serbet de pepene rosu, plin de ingrediente sanatoase! In locul inghetatelor din comert, pline de zahar si grasimi din lactate, alege sa prepari un serbet din fructe, pe care il poti indulci optional (cu putin sirop de artar) si prepara fara a avea nevoie de o masina de facut inghetata. Descopera si tu acest serbet de pepene rosu, care este raw vegan, de post, lipsit de gluten, grasimi, lactoza si zahar rafinat, folosindu-se de pulpa de fructe coapta pentru a obtine gustul dulce!

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Serbet de pepene rosu

  • 6 cani cuburi de pepene rosu
  • 1 ½ cani felii de banana
  • 1 lingura sirop de artar, optional
  • zeama de la ½ de lime

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsul!

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

  Mod de preparare reteta Serbet de pepene rosu

  • Pentru a pregati acest serbet de pepene rosu, incepe prin a curata de coaja pepenele rosu si banana, apoi a taia cantitatea din lista de ingrediente in cuburi, respectiv felii.
  • Intinde ambele fructe pe o tava tapetata cu hartie de copt si da tava la congelator.
  • Cand fructele au inghetat, adauga-le in vasul unui blender vertical, alaturi de zeama de lime si marunteste bine totul, pana obtii un serbet cremos.
  • Transfera acest serbet de pepene rosu intr-o caserola, pune-i capacul si da-l la congelator, timp de 3-4 ore sau peste noapte.
  • Cand vrei sa gusti rezultatul, scoate caserola de la congelator, asteapta cateva minute si apoi portioneaza acest serbet de pepene rosu in cupe de inghetata, folosind o lingura speciala.

  Observatii reteta Serbet de pepene rosu

  • Poti incorpora in reteta si cateva frunze de menta proaspata, ghimbir sau chiar busuioc.
  • Daca vrei sa obtii un serbet de pepene rosu mai cremos, mareste cantitatea de banane din compozitie (dar tine minte faptul ca asta va determina ca rezultatul final sa aiba o aroma mai pronuntata de banane).

  Stiai ca?

  • 100 g de pepene rosu contin 13% din doza zilnica recomandata (DZR) de Vitamina A, 11% din DZR de Vitamina C si 3% din DZR de potasiu?
  • Pepenele rosu hidrateaza, contine putine calorii, poate lupta impotriva cancerului si ajuta inima (deoarece contine licopen, vitamine, minerale si aminoacidul numit citrulina) si lupta cu inflamatia si stresul oxidativ (contin antioxidanti)?
  • Serbetul este facut, de obicei, din apa indulcita, cu arome de fructe?
  • Serbetul este un desert utilizat in mod obisnuit pentru curatarea cavitatii orale, intre mese, mai ales in Franta? Asta deoarece serbetul are o aroma neutra, care elimina din gura gustul altor mancaruri.
  • In secolul XVII, Marea Britanie a inceput sa importe „pudre de serbet” din Imperiul Otoman? Acestea erau facute din fructe si flori uscate, amestecate cu zahar. In 1662, o cafenea londoneza avea reclame in care promovau oferta de „serbeturi facute in Turcia, din lamai, trandafiri si violete parfumate”.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Serbet de pepene rosu
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.