Acasă Rețete Garnituri de post Salata de quinoa cu legume pentru vegetarieni

Salata de quinoa cu legume pentru vegetarieni

2
Salata de quinoa cu legume pentru vegetarieni

Salata de quinoa cu legume pentru vegetarieniO simfonie de gusturi fresh din ingrediente naturale si sanatoase, asta vei gasi in reteta noastra de salata de quinoa cu legume pentru vegetarieni. Serveste-o celor dragi alaturi de un castronel de smantana vegetala cu putin usturoi si se vor ridica de la masa incantati!

TIMP PREPARARE   45 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Salata / Garnituri

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Salata de quinoa cu legume pentru vegetarieni

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Quinoa rosie

quinoa-rosie-500g

Crema vegetala din nuca de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Amestec de legume

amestec-de-legume-125g

  Mod de preparare reteta Salata de quinoa cu legume pentru vegetarieni

  • Quinoa se spala bine si se pune in apa (adaugi de 2 ori mai multa apa decât cantitatea de quinoa).
  • Fierbi quinoa la foc mic, aproximativ 15-20 minute.
  • Cand este aproape fiarta, adaugi legumele uscate si apoi lasi vasul acoperit, fara foc, pana cand quinoa absoarbe toata apa. Separat, se fierb legumele tocate, se scurg si apoi se amesteca cu quinoa.
  • Adaugi sare si piper dupa gust si o servesti ornata cu frunze de patrujel sau ruccola si asezonata cu smantana vegetala, amestecata eventual cu putin usturoi zdrobit.

  Observatii reteta Salata de quinoa cu legume pentru vegetarieni

  • La aceasta reteta se poate folosi oricare tip de quinoa (alba, rosie sau neagra), dar cea rosie sau neagra au bobul mai crocant si sunt preferate pentru salate intrucat, dupa fierbere, el ramana intreg in mai mare masura decat cel de quinoa alba.
  • Quinoa trebuie spalata foarte bine, pentru a inlatura stratul natural de saponina, care poate avea gust amar, ceea ce nu ne dorim in nici un caz in preparatul nostru.
  • Pentru o combinatie gustoasa si sanatoasa, alege pentru prepararea acestei retete un amestec de legume si condimente uscate si maruntite care contine ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel radacina, patrunjel frunze, roşii, telina, dar fara adaos de sare, glutamat si conservanti.
  • Usturoiul in reteta este absolut optional, nu obligatoriu, totusi, majoritatea specialistilor in gastronomie considera ca este de mare efect combinatia quinoa-usturoi.
  • Ca idee de cantitate, dintr-o cana de quinoa cruda se vor obtine 3 cani de quinoa gatita, pentru ca acest aliment are o extraordinara capacitate de a absorbi lichid pana la de 3 ori volumul sau.
  • Daca ti-a placut aceasta reteta, trebuie neaprat sa o incerci si pe cea de salata de quinoa cu menta.

  Stiai ca?

  • Quinoa este o planta foarte asemanatoare cerealelor si se gateste asemanator orezului, atat ca mod de preparare, cat si ca prezenta in diferite combinatii?
  • Quinoa poate fi integrata in alimentatia bebelusului tau de la varsta de 8 luni? Gatesti pe net retete quinoa pentru bebe in numar mare, dar daca nu vrei sa cauti, inlocuieste pur si simplu quinoa cu orezul din retetele tale clasice si injumatatesti astfel timpul de pregatire.
  • Quinoa era unul dintre cele mai importante alimente ale vechilor incasi, care o numeau cereala-mama? Acestia o foloseau deseori ca provizie, atunci cand plecau in lungi marsuri la razboi, combinand-o cu grasime.
  • Desi nivelul proteic al boabelor de quinoa depaseste pe cel al celor mai multe tipuri de carne, totusi, ea nu contine colesterol?
  • In lume, exista aproximativ 1800 de feluri de quinoa, dar noi gasim comercializate in magazine doar trei dintre acestea: quinoa alba, quinoa rosie si quinoa neagra?
  • Anul 2013 a fost declarat in mod oficial drept Anul International al Quinoa de catre Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Salata de quinoa cu legume pentru vegetarieni
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 66 Review(s)

2 COMENTARII

    • 200 de grame de quinoa contin 28g proteine. La asta se adauga proteine din legumele pe care le adaugam, dar destul de putine (de ex. 100g de mazare contin aproximativ 28g proteine, 100g dovleceii – 1g proteine, 100g ceapa -1.5g)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.