Salata curcubeu usoara si hranitoare pentru pachetul de la job

Salata curcubeu

Salata curcubeu este gustarea ideala pentru luat la job, cand vrei sa te hranesti sanatos si sa economisesti bani. O recomanda atat aspectul deosebit, cat si gustul delicios, iar usurinta si rapiditatea de preparare o face potrivita pentru persoanele ocupate, care nu au mult timp la dispozitie pentru a sta in bucatarie.

Masa de pranz de la job este un moment de pauza, care insa nu trebuie sa te faca sa cheltuiesti prea mult, cum este cazul dejunului la un restaurant, dar nici sa te lipsesti de nutrientii de care organismul tau are nevoie, cum este cazul preparatelor de tip fast food sau a produselor de panificatie care se gasesc, de obicei, in zonele cu circulatie intensa. O salata care contine, pe langa legume si cateva linguri de quinoa si un mix de seminte iti ofera exact doza de energie pentru a-ti duce la indeplinire sarcinile din a doua parte a zilei. Incearc-o chiar maine!

TIMP PREPARARE   20 minute

PORTII   2 borcane cu salata

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Salata curcubeu

  • 3 linguri quinoa alba/rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 castravete mic
  • 3 linguri boabe de porumb fiert
  • 3 linguri boabe naut fiert
  • patrunjel/marar proaspat
  • 1 morcov mic
  • 3 frunze de salata verde
  • frunze de rucola
  • 1 lingurita mix 4 seminte
  • 5 linguri dressing de salata preferat (gasesti aici unul foarte usor de preparat)
  • 100 g tofu simpla sau marinata

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Mix 4 seminte

mix-4-seminte-150g

  Mod de preparare reteta Salata curcubeu

  • Se clateste bine quinoa si se pune la fiert intr-o cana de apa pana se absoarbe tot lichidul.
  • Se lasa la racit, timp in care se toaca legumele. Marimea lor o poti alege dupa preferinta si indemanare.
  • Se rumenesc in cuptor semintele timp de cateva minute. Pentru a rezliza acest lucru, pune-le intr-o tava asternuta cu hartie de copt si lasa-le la foc mic.
  • Intr-un borcan, se pun 3 linguri de quinoa fiarta, apoi legumele tocate in straturi, tofu taiat cubulete, semintele coapte și, deasupra, se toarna dressingul preferat.
  • Rezulta două borcane cu salata. Acestea se pastreaza in frigider, iar la servire doar se rastoarna continutul intr-un castron, se amesteca si se serveste.

  Observatii reteta Salata curcubeu

  • Daca folosesti borcane mai mari, poti sa amesteci direct in ele si sa nu mai torni salata curcubeu intr-un castron. In special la job poate ca nu ai conditii optime de servire a mesei si atunci borcanul de salata va deveni si recipientul de servire.
  • Fii atent la temperatura cuptorului. Daca aceasta este prea mare sau lasi semintele prea mult, le vei arde si nu vor mai avea nici gust bun si isi vor pierde si proprietatile nutritive. Sunt suficiente cateva minute la foc mic, dar stai cu ochii pe ele!

  Stiai ca?

  • Vechii incasi numeau quinoa cereala mama si o foloseau deseori ca provizie, atunci cand plecau la razboi si erau nevoiti sa parcurga pe jos distante mari?
  • Quinoa este bogata in proteine vegetale, iar acestea sunt mult mai usor de procesat de catre organismul tau decat cele din carne? Din acest motiv quinoa nu trebuie sa lipseasca dintre alimentele care trebuie introduse in mod obligatoriu in dietele vegetariene.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Salata curcubeu
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 60 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.