Rulouri cu migdale si scortisoara

Rulouri cu migdale si scortisoara

Reteta de rulouri cu migdale si scortisoara este o alternativa minunata la retetele de cozonac clasic, potrivita atat pentru mesele tale festive, dar si pentru a transforma fiecare zi intr-o sarbatoare. Toate ingredientele sunt extrem de sanatoase si hranitoare, iar gustul lor – desavarsit. In serile reci de iarna, un rulou cu migdale si scortisoara iti va incalzi sufletul. A se manca numai alaturi de oamenii dragi!

TIMP PREPARARE   120 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aluaturi / Paine

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Rulouri cu migdale si scortisoara

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina-integrala-de-grau-1-kg

Lapte de soia

lapte de soia

Stafide brune

stafide-150g

Miere poliflora

miere-poliflora-jajin

  Mod de preparare reteta Rulouri cu migdale si scortisoara

  • Intr-un castron mare se pune faina de grau integrala, facand o gaura in mijlocul ei.
  • Separat, prepari o maia: dizolvi drojdia in apa calduta, adaugi si dizolvi apoi zaharul brut si o lingura de faina. Amesteci bine.
  • Torni compozitia peste faina din castron si adaugi bautura de soia si uleiul de masline.
  • Se amesteca ingredientele si apoi se framanta bine, pana se obtine o coca tare și elastica.
  • Aluatul se acopera cu un servet si se lasa la dospit intr-un loc căldut si ferit de curent, timp de 30 de minute.
  • Dupa ce aluatul s-a odihnit si a crescut, se va intinde usor cu sucitorul, pana cand obtii o foaie groasă de aproximativ 1 cm, cu o forma cat mai apropiata de un dreptunghi.
  • Se intinde mierea pe foaie si peste ea vei presara scortisoara, migdalele maruntite grunjos si stafidele.
  • Se ruleaza aluatul, se taie in felii de 2 cm grosime si se aseaza culcate intr-o tava unsa cu ulei, pastrand distanta intre ele, intrucat isi vor mari volumul cand vor fi date la cuptor.
  • Se lasa din nou la dospit 15-20 de minute intr-un loc caldut, apoi se coc in cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc putin.

  Observatii reteta Rulouri cu migdale si scortisoara

  • Daca in loc de rulouri vrei sa obtii un fel de cozonac rotund din care sa tai ulterior felii, poti folosi pentru copt o tava rotunda si sa lasi mai putin loc intre rulori. La final, poti sa ungi rulourile cu putina miere pe deasupra, pentru un aspect lucios.
  • Daca nu se integreaza intr-un preparat tratat termic la cuptor sau pe flacara, migdalele crude trebuie lasate obligatoriu 8 ore la hidratat, pentru a-si elibera complet substantele nutritive? Dupa aceea, le poti chiar decoji. De fapt, oricum este o idee buna sa le lasi la hidratat, chiar si daca sunt tratate termic.

  Stiai ca?

  • Migdalele sunt de fapt fructe de la care consumam samburii (din punct de vedere botanic), insa le numim nuci?
  • Gratie compozitiei lor, bogata in vitamina E, migdalele pot fi pastrate pe o perioada extrem de indelungata, de pana la doi ani, fara a se altera sau a-si pierde calitatile nutritive, cu conditia sa le depozitezi in frigider?
  • Aproape 40% din totalul productiei mondiale de migdale merge, an de an, catre producatorii de ciocolata, care le integreaza in diferite moduri in preparatele comercializate pentru a aduce un plus de savoare retetelor?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Rulouri cu migdale si scortisoara
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 63 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.