Acasă Rețete Deserturi Reteta prajitura Alba ca Zapada de post / vegana

Reteta prajitura Alba ca Zapada de post / vegana

0
Reteta prajitura Alba ca Zapada de post / vegana

Prajitura Alba ca Zapada nu este numai un desert perfect pentru zilele reci de iarna si mesel de sarbatoare asociate acestei perioade, ci si o alternativa gustoasa si sanatoasa pentru dulciurile de cumparat. Prajiturile facute in casa au avantajul de a contine exact ceea ce considera necesar si indicat gospodina care le-a pregatit, iar aceasta alege ingredientele cele mai proaspete, de calitate si cu cele mai multe calitati nutrititive.

Alba ca Zapada este o prajitura de post, aromata si usoara, simplu de preparat, care iti va inveseli mesele in familie si te va incanta prin gust. O poti adauga pe lista de retete de Craciun, mai ales ca fulgii de cocos si crema alba o asorteaza perfect anotimpului

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Prajitura Alba ca Zapada

BLAT:

  • 3 cani faina alba de tip 000
  • ¾ cana zahar brut
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 cana apa rece ca gheata
  • ½ cana ulei de cocos
  • 1 lingurita esenta de vanilie

CREMA:

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Amidon din porumb

amidon-din-porumb-250g

Lapte de soia

lapte de soia

Miere de salcam

miere-salcam-jajin

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

  Mod de preparare reteta Prajitura Alba ca Zapada

  • Intr-un castron se pun faina, zaharul, bicarbonatul, sarea si se amesteca bine.
  • Separat, se amesteca uleiul cu apa rece ca gheata, sucul de lamaie, vanilia si coaja rasa de lamaie, după care se framanta impreuna compozitiile din cele doua castroane.
  • Se imparte aluatul rezultat in trei parti egale, se intinde cate o foaie subtire din fiecare bucata de aluat pe hartie de copt si se pune la copt in tava, in cuptorul preincalzit.
  • Cand marginile devin aurii sunt gata si le poti scoate.
  • Se pune laptele la fiert, amidonul se dizolva separat cu 5 linguri de lapte si se adauga in laptele de pe foc inainte de a da in clocot amestecandu-se continuu pana se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se adauga sucul de la o lamaie, mierea de albine si fulgii de cocos.
  • Crema obtinuta se pune intre foile de blat, foaia de deasupra se unge cu miere si se presara cu nuca de cocos.

  Observatii reteta Prajitura Alba ca Zapada

  • Prajitura Alba ca zapada este foarte indragita de copii si de mare efect, mai ales in anotimpul rece, in special daca este insotita de un decor in ton cu perioada calendaristica.
  • Ai grija de foile puse la cuptor pentru prajitura Alba ca Zapada, daca se ard, isi vor modifica gustul destul de mult… si nu in bine. Trebuie sa le scoti imediat ce au inceput sa se rumeneasca putin.
  • Este Alba ca Zapada o prajitura cu crema de vanilie sau de lamaie? Adevarul sta undeva la mijloc: stratul sau cremos imbina cele doua arome care se combina si se completeaza reciproc, in asa fel incat gustul dulceag al vaniliei sa fie estompat de cel racoritor al lamaii, iar lamaia sa fie indulcita de vanilie.
  • Exista mai multe variante de reteta pentru prajitura Alba ca Zapada pe marginea temei centrale de prajitura cu foi si crema alba, racoritoare. Cele mai multe dintre ele merg pe varianta de prajitura cu crema de vanilie si unele chiar folosesc budinca praf pentru prepararea acestei creme. Varianta cu lapte de soia (sau alt tip de lapte vegetal) si amidon, plus esenta de vanilie este insa una mai sanatoasa, intrucat lipsesc conservantii pe care un praf de budinca la plic ii poate contine.
  • In mod aproape paradoxal, exista si Alba ca Zapada reteta de prajitura cu crema de ciocolata, insa rapeste acesteia exact caracteristica de culoare si gustul racoritor care a facut-o celebra, pastrand numai ideea de prajitura cu foi facute in casa.

  Stiai ca?

  • Uleiul de cocos este cea mai bogata sursa cunoscuta de acid lauric, acelasi prezent si in laptele matern? Acidul lauric are proprietatea a a lupta impotriva bacteriilor si a creste imunitatea organismului, iar folosirea lui in Prajitura Alba ca Zapada ofera preparatului atat un plus de beneficii, cat si de aroma.
  • Uleiul de cocos extravirgin, cum este si cel pe care il gasesti pe site-ul Sano Vita nu contine deloc colesterol, dar poate ajuta la scaderea colesterolului rau din organism si cresterea celui bun?
  • Reteta de Alba ca Zapada a fost gandita si preparata de specialistii nostri in gastonomie la cererea unei cititoare? Daca esti si tu interesat de o anumita reteta, ne poti scrie un comentariu pe blog la orice reteta si vom incerca sa iti venim in ajutor.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Prajitura Alba ca Zapada
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 62 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.