Placinta cu mere de post, din foi

Placinta cu mere de post, din foiPlacinta cu mere este o solutie la indemana cand vrei ceva dulce de post, dar poate fi gatita rapid si ori de cate ori vrei sa folosesti un pachet de foi de placinta uitat prin congelator. Cate bordeie, atatea… retete de placinta cu mere, am putea spune, prin urmare am combinat placintele cu mere ale bunicii cu ideea de a folosi foi de placinte din comert, gata preparate – rezultatul fiind o tava cu placinta de mere delicioasa si rapid de facut!

Fiecare foaie de placinta este de post (verifica eticheta, la cumparare!) si se unge cu ulei de cocos, iar umplutura pentru aceasta placinta cu mere de post nu contine decat ingrediente vegetale.

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   10

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Placinta cu mere de post, din foi

  • 250 g foi de placinta din comert
  • 1 kg mere
  • 4 linguri de miere/100 g si 1 lingura zahar brut
  • 1 ½ lingura scortisoara
  • 100 g miez de nuca
  • 4-6 linguri ulei de cocos
  • 100 g stafide, optional

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Miere poliflora

miere-poliflora-jajin

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

  Mod de preparare reteta Placinta cu mere de post, din foi

  • Incepe prepararea acestei retete de placinta cu mere prin a curata merele de miez si de coaja, apoi da-le pe razatoare, intr-un bol incapator.
  • Adauga deasupra lor miezul de nuca taiat in bucati mari, scortisoara, zaharul/mierea (si, optional, stafidele), omogenizand umplututra astfel obtinuta.
  • Preincalzeste cuptorul, la 180C.
  • Fiecare foaie de placinta cu mere trebuie unsa cu ulei de cocos topit, folosind o pensula de silicon.
  • Asambleaza placinta cu mere intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intercaland foile de placinta dezghetate si umplutura.
  • Asaza in tava o foaie de placinta pe latime (astfel incat jumatate din ea sa atarne in exterior) si unge-o cu ulei de cocos.
  • Adauga alta foaie de placinta in partea opusa (in asa fel incat ambele laturi lungi ale tavii sa fie acoperite de cate o foaie) si unge-o cu ulei de cocos.
  • Repeta procedeul pana folosesti aproape jumatate dintre foile de placinta din pachetul cumparat.
  • Adauga jumatate din umplutura de placinta cu mere peste primul strat de aluat (de pe fundul tavii) si impatureste foile care au ramas in exteriorul tavii deasupra umpluturii, intercalandu-le si adaugand de fiecare data ulei de cocos.
  • Repeta intercalajul initial al foilor de placinta cu alte 4 foi, pune si cealalta jumatate din umplutura de mere si impatureste foile ramase in exterior peste mere. Nu uita de uleiul de cocos!
  • Adauga deasupra ultimele foi de placinta ramase, impaturite in doua si unse cu ulei de cocos.
  • Presara 1 lingura de zahar brut si ½ lingura de scortisoara peste ultimul strat de aluat uns cu ulei de cocos si da tava la cuptor 30 de minute sau pana cand stratul superior al placintei cu mere devine auriu si crocant.
  • Stinge cuptorul si lasa placinta cu mere in el inca 10 minute.

  Observatii reteta Placinta cu mere de post, din foi

  • Cantitatea de mere si de foi de placinta folosite in reteta se potrivesc unei tavi de 22×30 cm.
  • Serveste placinta cu mere calda sau rece – este la fel de buna!

  Stiai ca?

  • Proverbul „An apple a day keeps the doctor away” (in traducere, „Un mar pe zi tine doctorul la distanta”) este originar din Tara Galilor (in special in Pembrokeshire)? Prima atestare documentara dateaza dintr-un numar al publicatiei „Notes and Queries”, din februarie 1866, cand cititorii erau sfatuiti asa: „Eat an apple on going to bed, and you’ll keep the doctor from earning his bread” (in traducere, „Mananca un mar inainte de culcare si doctorul nu-si va mai putea castiga painea”). Varianta cunoscuta astazi a inceput sa fie folosita de la finalul secolului XIX.
  • Istoria zicalei provine de la faptul ca inainte de culcare, in zona amintita, se manca un mar proaspat sau copt, impanat cu seminte de chimen (care era considerat foarte sanatos, fructul fiind o modalitate prin care se consuma cat mai mult chimen posibil)?
  • Proverbul nu este deloc o vorba in vant: merele au pectina (fibra care poate scadea nivelul colesterolului rau), bor (mineral care ajuta creierul si oasele), Vitamina C, chercitina (flavonoid care neutralizeaza efectul radicalilor liberi si ar putea combate cancerul) si functioneaza ca o periuta de dinti, omorand bacteriile din gura?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Placinta cu mere de post cu foi
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 52 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.