Placinta ciobanului

Placinta ciobanului

Placinta ciobanului este alegerea cea mai buna daca vrei o gustare satioasa, dar care sa nu te ingreuneze sau o masa principala delicioasa, dupa care sa te intorci la activitatile tale plin de energie. Lintea contine proteine vegetale sanatoase, iar asociata cu legume cum este telina, morcovul, ceapa sau cartoful, iti va aduce numai beneficii pentru sanatate. Desi lista ingredientelor pare lunga, placinta ciobanului nu este deloc dificil de gatit, asa ca se potriveste si gospodinelor care nu au foarte mult timp la dispozitie.

TIMP PREPARARE   65 minute

PORTII   10

TIP RETETA   Aluaturi/Paine

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Placinta ciobanului

  • 2 cani linte verde uscata
  • 3 cani de apa + 1 cana de apa + 1 litru de apa
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 3 tulpini de telina, tocate cubulete
  • 2 morcovi mari, tocati cubulete
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 lingura de busuioc
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 2-3 cani sos de rosii sau sos pentru paste
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura cu varf cu unt de arahide
  • 8 cartofi medii
  • 1 cartof dulce
  • 1 cana de dovleac fiert (optional)
  • 1/2 cana lapte de soia
  • sare, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de soia bio

lapte de soia

Unt de arahide

unt-de-alune-pasta-de-alune-cremoasa-375g

  Mod de preparare reteta Placinta ciobanului

  • Pune lintea la inmuiat impreuna cu 3 cani de apa timp de 2-3 ore.
  • Intr‐o cratita mai mare pune la incins uleiul si adauga ceapa, telina si morcovii.
  • Lasa legumele sa se soteze timp de cateva minute.
  • Adauga 1 cana de apa si lasa sa fierba pana ce apa dispare aproape in totalitate.
  • Adauga usturoi, oregano, busuioc si boia de ardei dulce.
  • Scurge si clateste lintea, iar apoi adaug­‐o peste ingredientele de mai sus impreuna cu un litru de apa.
  • Lasa tot amestecul la gatit amestecand din cand in cand pana cand bobul de linte devine moale.
  • Adauga sosul de rosii si sare si lasa cratita pe foc pana cand amestecul se ingroasa. La sfarsit adauga untul de arahide.
  • Curata cartofii si cartoful dulce si pune­‐i la fiert pana devin moi.
  • Zdrobeste cartofii manual sau cu mixerul, si amesteca­‐i cu dovleacul, laptele de soia si putina sare pana cand obtii o compozitie fina si cremoasa.
  • Pune lintea intr­‐un vas mare de yena, iar deasupra vei aseza piureul de cartofi si dovleac. Introduci vasul in cuptor la o temperatura moderata (180 grade C) timp de 20– 25 de minute sau pana cand incepe sa capete o culoare aramie pe deasupra.

  Observatii reteta Placinta ciobanului

  • Lintea, in special cea verde, trebuie lasata la inmuiat inainte de prepararea retetei pentru a scurta timpul de fierbere.

  Stiai ca?

  • In vechime lintea era supranumita carnea saracului? Cei care nu isi permiteau sa  cumpere si sa manance carne sau peste, din cauza saraciei, alegeau sa consume linte. Astazi, alegerea nu trebuie facuta neaparat din ratiuni financiare (desi si din acest punct de vedere ai numai de castigat), ci, mai ales pentru a te bucura de o sanatate mai buna. Din punct de vedere al proteinelor, lintea rivalizeaza cu produsele de origine animala, dar este mai sanatoasa si se digera mult mai repede.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Placinta ciobanului
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 64 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.