Pate vegetal de linte rosie

pateu de linte

Un aperitiv cremos si hranitor sau o gustare satioasa, reteta de pate vegetal de linte rosie se va potrivi pentru o larga varietate de situatii. Aroma deosebita si nutrientii din continutul acestui preparat il fac potrivit atat pentru vegetarieni, cat si pentru persoanele care tin post. Noi spunem ca gustul special al lintei va fi indragit de la prima degustare, dar nu trebuie sa ne crezi pe cuvant: incearca-l si te va convinge!

TIMP PREPARARE  30 minute

PORTII   4

TIP RETETA  Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Pate vegetal de linte rosie

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Sare de mare fina

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

Mod de preparare reteta Pate vegetal de linte rosie

  • Lintea se spala bine in cateva ape, apoi se fierbe in jur de 25 de minute in apa de 3 ori mai multa decat cantitatea de boabe.
  • Orezul se fierbe la randul sau conform indicatiilor de pe pachet.
  • Se pun la fiert morcovul si patrunjelul impreuna cu foile de dafin.
  • Când legumele sunt aproape fierte adaugam lintea pentru inca 2-3 clocote impreuna, pentru a se intrepatrunde gusturile.
  • Strecuram compozitia si pastram 100 ml din zeama pentru a o adauga la final, daca pateul este prea tare.
  • Se caleste ceapa in putin apa.
  • Mixam compozitia fiarta impreuna cu restul ingredientelor (mustar, orezul fiert anterior, uleiul presat la rece, ceapa, usturoiul si maghiranul).
  • Daca este prea tare compozitia rezultata, adaugam din zeama pastrata pana obtinem o pasta cremoasa si usor de intins.
  • Se da la frigider pentru o ora.

Observatii reteta Pate vegetal de linte rosie

  • Pe piata se comercializeaza mai multe tipuri de linte: rosie, verde, neagra sau maro (primele doua tipuri sunt cele mai raspandite si gustoase de aceea le gasiti si pe site-ul Sano Vita). Fiecare tip de linte are un anumit gust special si utilizare in preparate specifice, iar consistenta de dupa fierbere difera de asemnea. De exemplu, pentru reteta de pate vegetal de linte folosim lintea rosie, care fierbe mult mai repede decat cea verde, iar boabele se paseaza mult mai usor, rezultand o pasta cremoasa si cu o aroma deosebita.
  • Spre deosebire de lintea verde, lintea rosie nu este necesar sa fie tinuta in apa inainte de fierbere, ceea ce face ca retetele cu linte rosie sa se gateasca in timp mai scurt decat cele cu linte verde.

Stiai ca?

  • Lintea contine de 7 ori mai mult fier decat spanacul si de 3 ori mai mult calciu decat cele mai multe dintre cereale?
  • Lintea a fost una dintre cele dintai plante cultivate si consumate de oameni? Se pare ca originea ei se gaseste in indepartatul Neolitic, iar ramasite ale acesteia au fost descoperite in morminte egiptene cu o vechime de mai mult de 2000 de ani inaintea erei noastre.
  • Lintea nu contine deloc grasimi si nici multe calorii? Conceptia potrivit careia lintea ingrasa si nu ar fi potrivita pentru persoanele care doresc sa elimine kilogramele in exces este eronata, intrucat o cana de linte fiarta nu aduce organismului mai mult de 220 de calorii.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pate vegetal de linte rosie
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 84 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.