Acasă Rețete Aperitive și gustări sănătoase Pate de soia cu pregatire rapida

Pate de soia cu pregatire rapida

0
Pate de soia cu pregatire rapida

Pate de soia

Reteta de pate de soia reprezinta un aperitiv rapid de pregatit pentru cand ai musafiri sau vrei sa oferi celor dragi o gustare hranitoare. In cazul pateurilor de post pe care le gasesti pe piata trebuie sa citesti cu atentie eticheta, pentru a fi sigura ca nu contin conservanti. Reteta de pate de soia pe care o faci acasa este sigura din acest punct de vedere, intrucat poti controla chiar tu toate ingredientele.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII  8

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pate de soia

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Pate de soia

  • Boabele de soia, fierte bine si fierbinti fiind, se pasează in blender (sau cu mixerul daca are accesoriu pentru pasat) impreuna cu sarea si uleiul de masline.
  • Timpul de pasare difera in functie de puterea blenderului tau, vei continua operatiunea (cu mici pauze, pentru a nu arde blenderul) pana cand vei ajunge la o consistenta de pasta cremoasa, usor de intins pe paine.
  • Pateul obtinut se serveste pe paine, cu rosii, masline, castraveti, ardei, andive sau alte legume care iti plac.
  • Pateul de soia se poate pastra in frigider, intr-un vas acoperit cu capac etans, chiar si o saptamana.

  Observatii reteta Pate de soia

  • Inainte de preparare, este bine sa lasam boabele de soia timp de cateva ore in apa, la inmuiat. Astfel, le vom permite sa se rehidrateze si sa isi activeze proprietatile nutritive.
  • Daca doresti, poti sa pui mai putin ulei sau chiar deloc, completand cei 50 de ml de lichid necesar cu zeama in care a fiert soia. In acest caz preparatul va fi mai dietetic si poate fi consumat fara grija si de persoanele care doresc sa slabeasca.
  • Aceasta este reteta de baza – pateul simplu de soia. Pornind de la această reteta, se pot face multe variante, adaugand dupa gustul si preferintele fiecaruia: ceapa verde tocata marunt, ardei copt, usturoi, masline sau diverse legume fierte. Avantajul variantei de baza este ca preparatul tau se poate pastra in frigider, in vas acoperit cu capac etans, chiar si o saptamana.
  • Poti sa iti convingi copilul sa manance mai cu pofta daca ornezi feliile de paine unsa cu pate de soia in mod distractiv, asa cum am incercat noi sa facem in fotografia atasata.

  Stiai ca?

  • Soia boabe este cea mai naturala forma de a consuma acest produs, pentru ca boabele inseamna ca alimentul nu a suferit nici un fel de procesare?
  • Pentru a putea profita din plin de nutrientii din compozitia boabelor de soia si de  toate calitatile acestei plante, trebuie sa alegi pentru consum numai varianta de soia nemodificata genetic? In magazinul online Sanovita, de exemplu, vei gasi numai acest tip de soia.
  • Proteinele vegetale sunt superioare celor de origine animala, intrucat nu duc la cresterea colesterolului?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pate de soia
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 73 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.