Paste bolognese cu linte

paste bolognese cu linteO portie calda de paste bolognese, gatite cu linte si paste integrale, este bogata in proteine, iti tine de foame si – desi este gata intr-o ora – pare a fi stat pe foc ore bune, atat de aromata este! Un fel de mancare frugal, usor de facut, vegan sau de post, aceste paste bolognese cu linte ies delicioase si vor fi pe placul tuturor membrilor familiei tale.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Paste bolognese cu linte

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Paste integrale de ovaz

Lapte de soia

lapte de soia

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Paste bolognese cu linte

  • Pentru aceste paste bolognese cu linte, incepe prin a curata si taia in bucati medii morcovul, telina si ceapa; curata usturoiul de coaja.
  • Intr-un blender vertical, pune morcovul, ceapa, usturoiul si telina, apoi toaca-le marunt.
  • Incalzeste uleiul intr-o oala incapatoare, la foc mediu; adauga in tigaie legumele din blenderul vertical si gateste-le 6-7 minute, pana cand se inmoaie.
  • Adauga in tigaie condimenele italiene si sarea, mai lasa-le 1 minut pe foc, apoi adauga lintea rosie, rosile in conserva, apa, supa vegetala si otetul balsamic.
  • Asteapta ca amestecul sa dea in clocot, apoi redu focul si lasa sosul de paste bolognese la fiert, fara capac, timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand, pentru a nu se prinde de fund.
  • Acopera partial oala, lasa alte 20 de minute pe foc, pana cand sosul se ingroasa.
  • Stinge focul, toarna laptele de soia si incorporeaza-l in sos, adauga sare (dupa gust).
  • Fierbe pastele sau spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurge-le de apa si adauga-le in oala cu sos, acoperindu-le uniform.
  • Serveste pastele bolognese cu linte imediat, presarand deasupra parmezan vegan.

  Observatii reteta Paste bolognese cu linte

  • Daca iti ramane sos, pastreaza restul intr-o caserola acoperita, la frigider, timp de pana la 5 zile; poti pastra sosul si la congelator, pana la 6 luni.
  • Poti folosi pentru aceasta reteta spaghete, paste integrale sau paste din naut sau alte leguminoase, pentru a elimina glutenul din peisaj.
  • Daca folosesti alt tip de linte, in loc de linte rosie decorticata, va trebui sa fierbi mai mult sosul si sa adaugi mai multa apa (lintea rosie decorticata fierbe mai usor).

  Stiai ca?

  • Lintea este o sursa naturala excelenta de acid folic, mangan si proteine si pot proteja sanatatea inimii tale?
  • Otetul balsamic este produs de secole bune in Italia, unde strugurii sunt zdrobiti, fierti si apoi mustul este lasat sa imbatraneasca in butoaie de lemn sigilate?
  • Un otet balsamic de calitate nu este facut peste noapte, cu arome, coloranti si indulcitori adaugati? Otetul balsamic de Modena, de exemplu, este preparat in 12 ani!
  • Otetul balsamic este bogat in antioxidanti, diminueaza foamea in mod natural, reduce nivelul de cholesterol, poate lupta cu osteoporoza si durerile de cap si are beneficii digestive (impulsionand activitatea pepsinei, enzima care descompunele proteinele in aminoacizi, usor de absorbit de catre organism)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Paste bolognese cu linte
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.