Painici integrale cu tarate

Painici integrale cu tarateFa acasa aceste painici integrale cu tarate, pentru a inlocui painea din comert (care nu stii exact ce contine) cu painici sanatoase, framantate chiar de mainile tale si coapte usor, chiar la tine in bucatarie! Reteta de fata combina doua tipuri de tarate bogate in fibre cu faina integrala si seminte pline de nutrienti benefici organismului nostru, pentru a crea chifle pufoase si apetisante, perfecte la orice masa. Rezerva-ti 45 de minute pentru framantat si copt (plus timpul de asteptare in care aluatul creste) si incearca sa faci si tu painici integrale cu tarate.

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   x

TIP RETETA   Aluat/Paine de casa

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Painici integrale cu tarate

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Tarate de grau

tarate-de-grau-250g

Mix 4 seminte

mix-4-seminte-150g

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Tarate de ovaz

tarate-de-ovaz-500g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Painici integrale cu tarate

  • Intr-un bol incapator, adauga faina, sarea si taratele de grau si de ovaz si fa o gaura in mijloc, in care pui drojdia uscata.
  • Toarna deasupra uleiul vegetal si apa calduta cat este nevoie pana se obtine o coca potrivit de tare, elastica, usor umeda, pe care trebuie sa o framanti circa un sfert de ora.
  • Spre sfarsit adauga ¬Ĺ de cana de mix 4 seminte, care se integreaza cat mai bine in aluat.
  • Lasa la crescut aluatul de paine cu tarate circa o jumatate de ora, intr-un castron acoperit cu un servet de bucatarie curat, la un loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul.
  • Preincalzeste cuptorul la 200o C; pune pe raftul cel mai de jos o tava goala (si las-o la incins).
  • Modeleaza painici sau chifle, unge-le cu apa (folosind o pensula de silicon), se presara deasupra restul de seminte si da-le la cuptor, pe o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 30 de minute sau pana devin aurii in partea superioara; asaza tava deasupra tavii goale.
  • Toarna in tava goala (si incinsa) apa rece, pentru a crea abur in timpul coacerii si a obtine painici de casa crescute frumos, cu o coaja crocanta.

  Observatii reteta Painici integrale cu tarate

  • Poti unge painicile integrale cu tarate si cu lapte vegetal, inainte de a presara deasupra lor semintele.

  Stiai ca?

  • Folosite pe vremuri pentru hrana animalelor, taratele cerealiere au inceput sa fie recomandate de nutritionisti din intreaga lume, gratie beneficiilor pe care le aduc organismului?
  • Taratele de grau se obtin din invelisul bobului, regasit integral in ele?
  • Taratele de grau contin fibre alimentare, vitamine, minerale, aminoacizi si oligoelemente cu o puternica actiune detoxifianta?
  • Taratele de ovaz se obtin din partea exterioara a bobului de ovaz si contin proteine, fier, calciu, fosfor, magneziu, zinc, dar putine calorii? Gratie acestor nutrienti, consumul de tarate de ovaz poate proteja impotriva bolilor de inima, micsora nivelul de colesterol, stimula sistemul digestiv si este eficient in curele de slabire.
  • Taratele de ovaz nu contin gluten, prin urmare pot fi consumate si de catre persoanele care sufera de intoleranta la acesta?
  • Taratele de ovaz scad colesterolul (influentand direct circulatia optima a sangelui si echilibrand tensiunea), mentin senzatia de satietate si contin carbohidrati cu eliberare lenta (zaharul fiind absorbit in sange treptat, tin glicemia sub control) si fibre (care imbunatatesc digestia, combat constipatia si ajuta la combaterea gazelor)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Painici integrale cu tarate
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 45 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.