Acasă Rețete Fel principal Orez chinezesc

Orez chinezesc

0
Orez chinezesc

orez chinezescAceasta reteta de orez chinezesc se pregateste rapid (daca ai la indemana toate ingredientele din reteta) si te ajuta sa pui pe masa familiei tale un fel de mancare aromat, care iti trimite instantaneu papilele gustative pe taram asiatic. Folosind orez prefiert cu bobul lung pentru aceasta reteta si incluzand si alte legume pe care le ai prin frigider sau care iti plac mult (ardei capia, felii de praz, ciuperci urechi de lemn), vei obtine rapid un fel principal plin de fibre, vitamine si minerale esentiale.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Orez chinezesc

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Orez prefiert cu bobul lung

orez-prefiert-1-kg

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

Ulei de susan presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-susan-250ml-sano-vita

  Mod de preparare reteta Orez chinezesc

  • Pentru a pregati aceasta reteta de orez chinezesc, incepe prin a fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Scurge orezul de apa, lasa-l la racit complet, intinde-l intr-un strat subtire pe o tava tapetata cu hartie de copt, acopera tava cu folie alimentara si da tava la frigider (timp de 30 de minute) sau la congelator (timp de 15 minute), pentru a se raci bine de tot.
  • Daca folosesti mazare si porumb proaspete sau inghetate, fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj; daca alegi mazare si porumb la conserva, sari peste acest pas.
  • Curata ambele tipuri de ceapa, morcovul si usturoiul; taie-le cubulete pe primele, apoi zdrobeste usturoiul cu o presa speciala.
  • Intr-un wok (sau o tigaie incapatoare), incinge uleiul de masline, adauga usturoiul, ceapa si morcovul; lasa legumele la foc mediu, timp de 2 minute.
  • Adauga mazarea si porumbul si lasa-le pe foc pana se patrund si se inmoaie usor.
  • Mareste intensitatea focului (pentru ca orezul sa nu fiarba la aburi si sa se lipeasca prea mult) si adauga in wok sau tigaie orezul rece si sosul de soia, amesteca-l bine cu legumele si soteaza orezul chinezesc, amestecand odata la 15-20 de secunde (timp de 3 minute sau pana observi ca orezul si legumele devin usor aurii).
  • Stinge focul, adauga uleiul de susan presat la rece, gusta orezul chinezesc, adauga sare si piper (dupa gust), sos de soia in plus (daca mai este nevoie) si serveste imediat.

  Observatii reteta Orez chinezesc

  • Este foarte important sa folosesti orez fiert si racit pentru aceasta reteta de orez chinezesc: orezul fiert chiar atunci sau caldut nu se va praji bine.
  • Poti inlocui ceapa, mazarea si porumbul cu felii de praz, ardei capia si ciuperci urechi de lemn.

  Stiai ca?

  • Sosul de soia este unul dintre cele mai cunoscute produse obtinute din boabele de soia (si cereale ca orez, grau sau orz), fiind un ingredient de baza al bucatariei asiatice?
  • Sosul de soia a aparut in China, acum 3.000 de ani? Si este produs ori prin metoda traditionala (fermentare), ori prin hidrolizare chimica.
  • Exista mai multe tipuri de sos de soia, diferite ca intensitate a culorii si consistenta (ca Shoyu, Tamari, Ponzu, Toyo sau Ganjang)?
  • Sosul de soia este bogat in antioxidanti, izoflavone si proteine?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Orez chinezesc
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 27 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.