Negrese cu banane si fasole

negrese cu banane si fasoleDa, stim ca suna ciudat, dar negresele cu banane si fasole sunt un fel dulce, nu sarat, la fel ca tortul de morcovi. Aceasta reteta de negrese cu banane si fasole este bogata in proteine, nu contine decat ingrediente vegetale si are 0 zahar adaugat. Cremoasa si deloc uscata, aceasta prajitura poate fi preparata in cantitati mari si congelata (timp de pana la 1 luna), apoi decongelata si servita invitatilor tai.

TIMP PREPARARE   35 minute

PORTII   8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Negrese cu banane si fasole

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Unt de arahide cremos

unt-de-alune-pasta-de-alune-cremoasa-375g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Negrese cu banane si fasole

  • Pentru a pregati aceasta reteta de negrese cu banane si fasole, incepe prin a preincalzi cuptorul la 180o C si a tapeta o tava termorezistenta cu hartie de copt.
  • Adauga in vasul blenderului bananele (curatate de coaja si taiate in felii), fasolea neagra (scursa de lichidul din conserva si clatita bine) si restul ingredientelor din reteta, mixandu-le pana obtii un aluat omogen.
  • Toarna aluatul de negrese cu banane si fasole intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intinde-l uniform (cu ajutorul unei spatule) si da tava la cuptorul preincalzit timp de 25 de minute sau pana prajitura trece testul scobitorii.
  • Lasa negresele cu banane si fasole la racit complet in tava, taie prajitura in 16 patrate si serveste-o imediat.

  Observatii reteta Negrese cu banane si fasole

  • Poti pastra aceasta negresa cu banane si fasole timp de pana la 7 zile la frigider sau poti congela, acoperita bine de folie alimentara, timp de pana la 1 luna.
  • Pentru aceasta reteta de negrese cu banane si fasole, foloseste o tava termorezistenta de 25×25 cm.
  • Un truc la indemana pentru a te asigura ca hartia de copt ramane fixata in tava de fiecare data cand coci ceva este acela de a face hartia ghem, a o uda cu putina apa, a o stoarce bine si apoi a o intinde cu usurinta in toate colturile tavii.

  Stiai ca?

  • Fasolea neagra este o leguminoasa bogata in proteine si fibre?
  • 100 g de fasole neagra fiarta (fara sare) contine: 37% din doza zilnica recomandata de acid folic, 35% din doza zilnica recomandata de fibre, 22% din doza zilnica recomandata de mangan, 18% din doza zilnica recomandata de proteine, 17% din doza zilnica recomandata de magneziu, 16% din doza zilnica recomandata de Vitamina B1, 14% din doza zilnica recomandata de fosfor, 12% din doza zilnica recomandata de fier, 10% din doza zilnica recomandata de potasiu si cupru? In plus, fasolea neagra contine o varietate de fitonutrienti cu proprietati antioxidante (saponine, antocianine, kaempferol, quercetina).
  • Gratie continutului ei nutritional, fasolea neagra te poate ajuta sa iti mentii articulatiile elastice, oasele sanatoase si puternice (gratie fierului, calciului, fosforului, magneziului, manganului, zincului si cuprului)? In plus, poate reduce tensiunea in mod natural (ajutand inima), te poate ajuta sa iti mentii nivelul scazut al glicemiei, sa scapi de kilogramele in pus, sa ai o digestie sanatoasa si chiar sa previi cancerul (gratie continutuluide seleniu, care previne inflamatia si scade rata de devoltare tumorala).
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Negrese cu banane si fasole
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.