Negresă cu Okara

Negresă cu Okara

Știm cu toții că negresa este un desert simplu, cunoscut și iubit de toată lumea, cu care nu prea ai cum să dai greș. Dacă ai încercat vreodată să faci lapte de soia, probabil știi și că okara este acea pulpă alb-gălbuie ce rămâne la finalul procesului de filtrare a laptelui. Folosit ca ingredient în clasica negresă, okara o va transforma într-un desert cremos, umed, delicios și în același timp, sănătos, că e plin de fibre și de nutrienți – ceea ce nu poți spune despre multe dulciuri…

 

TIMP DE PREPARARE   30 minute

PORȚII  16 bucăți

TIP REȚETĂ   Desert

DIFICULTATE   Scăzută

PRINTEAZĂ REȚETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente pentru negresă cu Okara:

  • 1 cană de făină albă de grâu pentru prăjituri
  • 1 cană de zahăr brun
  • ½ cană de stafide
  • ¼ cană de pudră de roșcove
  • 1 ½ linguriță de praf de copt
  • ¼ linguriță de sare
  • 1 cană de okara
  • 3/4 cană de lapte de soia (sau orice alt lapte vegetal)
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • ½ cană de migdale tocate mai grunjos

 

Vrei să pregătești rețeta? Cumpără produsele!

Lapte de soia

LAPTE DE SOIA BIO 1L

  Mod de preparare negresă:

  • Pentru negresa cu okara vei avea nevoie să pregătești și să ungi un vas de copt pătrat, iar apoi să preîncălzești cuptorul la 1800
  • Într-un bol mare, se amestecă împreună ingredientele uscate: făina, zahărul, pudra de cacao, praful de copt și sarea.
  • Se adaugă ingredientele umede și, în funcție de cât de umedă este okara, se mai adăugă lapte, dacă este nevoie.
  • La această compoziție se adaugă stafidele și migdalele și se amestecă bine.
  • Compoziția se toarnă în vasul de coacere pregătit și se pune la copt timp de 18-25 de minute (în funcție de gradul de umezeala pe care îl are okara).
  • În final, negresa se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, apoi este gata de feliat și de servit!

Și încă o veste bună – negresa va rămâne umedă și cremoasă și după coacere!

  Știai că?

  • Okara provine din Extremul Orient, unde este folosită de foarte mult timp;
  • Okara este un ingredient cunoscut pentru că are un nivel redus de grăsimi, fiind concomitent bogat în proteine și fibre dietetice, mai mult decât laptele de soia și tofu;
  • Un atribut semnificativ al okarei este conținutul ridicat de fibre alimentare. 100g de okara conțin aproximativ 11,5g de fibre. Fibra alimentară preponderentă din okara este celuloza, care nu este solubilă în apă. Aceasta ajută la funcționarea normală a tractului intestinal, ameliorând constipația și grăbind eliminarea substanțelor reziduale, procese care pot ajuta la prevenirea cancerului intestinal.
  • Poate fi folosită în loc de tofu, pui sau vită în rețetele care cer astfel de surse de proteine și in plus, se pretează bine chiar și ca înlocuitor pentru ouă. De asemenea, se regăsește în diferite rețete moderne pentru burgeri vegetarieni;
  • Oamenii consumă acest produs într-o cantitate relativ redusă, comparativ cu utilizarea acestuia ca hrană pentru animale și ca îngrășământ natural.


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.